МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 

Подновяването на сезона за лекоатлетите, след наложеното от коронавирусната пандемия прекъсване в календара на БФЛК и ограничаване на активната тренировъчна дейност за голям период от време, започна в началото на месеца. Преди десетина дни се проведоха първите стартове на състезателите. На 2 юли в гр. Койнаре си дадоха среща на пистата спортисти от цялата страна, застанали на старт на традиционния лекоатлетически мемориал „Димитър Върбанов – Митето“.

 Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп се представи на състезанието от Станислава Проданова, Аника Атанасова, Райна Чалъкова и Добринка Николова. На 400 м. гладко бягане Райна е завършила шеста във възрастовата група, в която е стартирала, следвана от Добринка Николова, която е седма, съобщи по телефона треньорът Ваньо Масларски. Младите лекоатлетки на отбора са бягали в по-горната възрастова група – 2007 – 2008 г., защото за тяхната не е имало предвидени стартове. Станислава също е шеста в другата възрастова група. Аника Атанасова е завършила на дистанцията 800 м. на пето място.

 На 3 юли, на международния мемориал „Веселин Даскалов“, домакин на който е бил гр. Луковит, от отбора на Пирдоп в бяганията са участвали Мануела Георгиева, Никол Божкова, стартирали на дистанцията 200 м. Те са най-малките в тима и за тях не е имало предвидено участие, но са имали право да се включат при по-големите. Мануела е пета, а Никол е завършила на осмо място.

 Вече в своята възрастова група, на родените през 2011 – 2012 г., са участвали Райна Чалъкова, Евелина Стоянова и Николета Овчарова. Пирдопските състезателки са пробягали дистанцията от 400 м., като в класирането Райна Чалъкова е пета, Евелина Стоянова е шеста, а Николета Овчарова е на седмо място. Добринка Николова също е завършила на шесто място, но в своята серия, тъй като е под определената възраст за тази група и е бягала заедно със други момичета в отделен старт.

 При родените през 2007 – 2008 година Станислава Проданова от отбора на Пирдоп е стартирала на 800 м. гладко бягане, като е завършила на седмо място в своята група. При момчетата, родени през 2009 – 2010 г. е участвал Михаил Сараджов, който на 800 м. е завършил осми.

 При девойките старша възраст, Елица Тодорова е първа на 800 м., победила безапелационно своите конкурентки на пистата.

 Треньорът Ваньо Масларски обясни, че всички негови състезатели са с по две години по-малки от останалите атлетки, което е от сериозно значение за представянето им на пистата.

 В събота и неделя – 11 – 12 юли, на стадион „Васил Левски“ в столицата, се проведе Националното първенство по лека атлетика за момичета и момчета под 16 години. В него от СКСА в дисциплината 1500 м. гладко бягане Аника Атанасова е завършила на седмо място от 18 състезателки.

 Г-н Масларски уточни, че бягането е било изключително трудно и натоварващо за всички спортисти – на силно размекнатата от напичащото слънце писта, температурата е достигала до 35 градуса по С. В неделя на дистанцията 800 м. Аника отново е застанала на старт в дисциплината 800 м., заедно с още 29 свои връстнички, като е постигнала резултат от 2:42 мин., което е нейно лично постижение.

 Г-н Масларски и атлетките от тима изразиха специални благодарности към изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт и колектива на компанията за огромната подкрепа, която оказват на отбора в тези трудни времена. Благодарение на проявеното от тях съпричастие към труда на спортистите, младите надежди на Пирдоп са имали възможност да се подготвят в условия, близки до състезателните в гр. София. Спортистите и техният треньор изразиха своята признателност и към кмета на общината Ангел Геров, за предоставения общински микробус за пътуването на състезателите до гр. Луковит на 3 юли. От отбора изразиха надеждата си ползотворното партньорство между тях, общината и компанията да продължи, като за тази подкрепа те ще се реваншират с отличните си резултати на предстоящите си състезания. 

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31