МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Спортистът се състезава с финансовата подкрепа на Община Чавдар

 

 Тридесет и шестгодишният състезател по мотоциклетизъм Ненко Стаменов от село Чавдар завоюва второто място и грабна сребърната купа в клас F 1000 на квалификациите за първия кръг от Източноевропейския и Републикански шампионат по СуперМото и BMU European championship 2020. Той се проведе на летищен комплекс „Долна Митрополия”, град Плевен на 18 и 19 юли.

 Седемдесет и трима пилоти от България, Румъния и Чехия караха в различните класове и дисциплини, като поради забраната във връзка с епидемиологичната обстановка, публиката не се допусна до трибуните и зоните за фенове. Престижната надпревара по традиция се провежда в памет на големия приятел на мотоциклетния спорт у нас Димитър Калчев, който наред със своите безкрайни ангажименти на български политик, вложи много от своята енергия за развитието на този спорт, за което всички ще бъдат благодарни, съобщи Информационна агенция „Фокус”.

 Ненко Стаменов участва редовно в шампионати по мотоциклетизъм от 2007 година, но поради отсъствие от страната има прекъсвания. В неговия клас F 1000 участниците са били 16. Чавдарчанинът се състезава със своя мощен мотор, марка „Кавазаки” и защитава редиците на Мотоклуб „МСК Камикадзе Рейсинг Тийм”, град Плевен.

 Включването на Ненко Стаменов в първия кръг от Източноевропейския и Републикански шампионат по СуперМото и BMU European championship 2020, стана благодарение подкрепата, оказана от Община Чавдар по решение на Общинския съвет от месец май. Местните законодатели за пореден път подкрепят участието на спортиста в елитни надпревари в страната и чужбина, откъдето той носи награди и популяризира средногорската община. През годините дарители на Стаменов в състезания по мотоциклетизъм са били Дамян Ненов и фирма „Олопласт Груп” и Георги Ватахов, управител на фирма „Рейж”. На всички предишни и настоящи спонсори Ненко Стаменов отправя благодарности, защото без тяхната подкрепа, участията му няма да могат да бъдат реализирани. Спортистът заяви, че му предстои и участие в шампионат в Република Гърция, но най-вероятно той няма да се състои заради епидемията.

 Първият кръг от Източноевропейския и Републикански шампионат по СуперМото и BMU European championship 2020 се е провел в два етапа. В първия ден – 18 юли, са се състояли свободни тренировки и тренировки за време, от които зависи на кое място ще се наредиш на старта. В неделя сутринта отново е имало загряваща тренировка за участниците. Самата надпревара е била за най-бързо време при десет обиколки на трасе, дълго 3600 м. Скоростта, която Ненко Стаменов развивал на двете дълги прави от трасето, достигала до 280 км. в час. Най-бързата му обиколка била за 1.37 минути.

 Мотоциклетистът обясни, че на всички предварителни състезания и тренировки е бил първи в категорията клас F 1000. Карал много добре, като вторият след него бил само на секунда разлика от постигнатия от него резултат. На самото състезание в неделя чавдарчанинът още в първата обиколка се сблъсква със свой съотборник, който пада на пистата. Ненко продължава, но случилото се го разсейва и той губи преднина. Въпреки че се опитал да скъси дистанцията с изпреварилия го до първите пет обиколки, Ненко не успява да го настигне. Решава да не рискува с по-висока скорост, за да не загуби второто място на почетната стълбичка.

 „Всяка секунда тук е решаваща, казва той. – Мотоциклетизмът е екстремен спорт и само двама човека от района на Средногорието се състезаваме с него. Вторият е Луко Луканов от град Пирдоп. Но пък се запознах с много хора, запалени в страстта на мотоциклетизма. Подготвям се напълно сам за състезанията. Съвсем случайно се запалих по него, като многократно съм печелил награди. Сред тях са шампион на България и Източна Европа през 2010 година и вицешамион през 2009 година. Мотоциклетизмът е скъп спорт, но е голямо предизвикателство! Благодаря на хората, които ме подкрепят. Благодаря на всички от село Чавдар за моралната и материална подкрепа, от която наистина имам нужда в такъв момент. Всички, които ми помагат вярват в мен, което е сериозна отговорност да защитя доверието им при участията ми в шампионатите!”

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031