МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 12 и 13 септември жителите и гостите на града имаха възможност да посетят импровизираната велоработилница на открито, организирана в Копривщица. Невероятната идея за безплатни прегледи на велосипедите бе на Фондация „Фактор“, „София Байк Рентал”, сдружение „Изтрещ Тийм“, и подкрепена от Община Копривщица. Ясен Желязков, провеждащ на велоразходки в околностите на Копривщица и каране на лодки на язовир „Душанци“, бе съорганизатор на събитието.

 През първия ден велоработилницата беше разположена на площада пред родния дом на Найден Геров. Докато прави преглед и ремонтира поредното колело Крис от „София Байк“, заобиколен от деца с велосипеди,  с охота отговаряше на въпросите ми. Идеята се родила от предишно пребиваване на почивка във възрожденския град, когато забелязал, че гумите на повечето копривщенци с велосипеди, с които контактувал, са меки. Тъй като и в столицата понякога организират безплатни велопрегледи, той и приятелите му решават да го направят и в Копривщица, за да обучат децата на правилна поддръжка на велосипеда. „Защото карането на колело е един от най-здравословните начини на придвижване. Тук условията го позволяват и затова решихме да направим този велоуикенд“, заяви Крис.

 Основният проблем, които срещат, и оправдава техните очаквания, са гуми на велосипеди на притежателите им, напомпани под минимума, което води до по-лесно пукане. Докато прави прегледите Крис изнася и своите уроци за поддръжка, ремонт и профилактика на велосипедите. В късните часове на деня се проведоха и практическите указания за настройка на комфортно управление на колелетата.

 На втория ден велоработилницата бе разположена пред сградата на Община Копривщица. Разходката с колело се проведе по посока на местността „Войводенец“ с двама водачи – Крис и Иво. Тъй като това е пилотен проект, уточнява Крис, защото за първи път се правим извън София, при следващото си посещение на Копривщица ще има повече водачи и инструктори, за да бъде още по-интересно. „Даже си мисля за скаутски лагер, опъване на палатки, палене на огън. Само трябва да бъдем по-стриктни и предварително да се записват желаещите, защото сега се бяха записали само 5 човека, а се оказаха повечето желаещи“, разкрива плановете си той.

 

 

 

Август 2022
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031