МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Преди дни състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Елица Тодорова, се завърна от участие на Балканското първенство по лека атлетика, домакин на което бе столицата на Република Турция – Истанбул. Най-добрата девойка старша възраст у нас отново е доказала, че продължава с израстването си в любимия спорт. Елица Тодорова е завършила в дисциплината 1500 м. гладко бягане на шесто място, с време 4:35 мин. Пирдопчанката сподели, че се е чувствала уморена от продължителното пътуване до Истанбул и съжали, че не е показала най-доброто от себе си. Въпреки това тя е постигнала личен резултат в дисциплината, което показва постоянството и израстването й в атлетиката.

 Състезанието на практика е било мини Европейско първенство, защото в него са участвали отбори, освен от почти всички страни на Балканите, още и от Армения, Украйна, Азербайджан, Грузия, Австрия, Кипър и Сан Марино. Цялата Балканиада е преминала при изключително строги мерки за опазване здравето на състезателите. Преди да застанат на старт на пистата, всички атлети са преминавали по четири пъти за проверка на здравния статус.  

 На старт в дисциплината 1500 м. Тодорова е бягала в конкуренцията на още 11 много добре подготвени атлетки, представителки на 9 отбора. Класирането й е доста добро, за нивото на атлетиката у нас. Подготовката на пирдопската състезателка е била сериозно затруднена от мерките, наложени в страната за предпазване от Ковид-19. По тази причина не са се провели предвидените няколко дни тренировки на високопланинска база „Белмекен“. В повечето от времето тя е работила в домашни условия и само няколко пъти е имала възможност да бяга на писта в столицата. И това е станало благодарение подкрепата, която оказва на клуба и атлетката „Аурубис България“, за което са изключително благодарни. Защото от Министерството на младежта и спорта са забавили плащания към клубовете по завоюваните точки от участия на техни спортисти в национални първенства.

 До сега Елица Тодорова участва на в няколко много силни състезания у нас. На 22 септември тя ще участва и на шосейното състезание в София, което е последното преди Националния шампионат по крос „Кънтри“. Домакин на надпреварата в края на месец октомври ще е гр. Луковит.

 

 

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031