МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 Партньорствата с компании като „Дънди Прешъс Металс“ осигуряват подкрепа с човешко лице   На 19 януари 2021 г. представители на фондация „За нашите деца“ посетиха „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Дружеството подкрепи екипа на фондацията с дарение на лек автомобил „Тойота Корола“ и употребявана компютърна техника. Дарението ще подпомогне осъществяването на дейността на фондацията и ще осигури възможност за посрещане на предизвикателствата на работата от дистанция.  Фондация „За нашите деца” предоставя професионални социални услуги за най-уязвимите деца в ранна възраст чрез насърчаване на постоянните, сигурни и развиващи семейни отношения. Вече 28 години фондацията е еталон за качествена социална работа в помощ на деца и семейства. Прочети още...
   |   

 Преди дни състезателката на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп Елица Тодорова, се завърна от участие на Балканското първенство по лека атлетика, домакин на което бе столицата на Република Турция – Истанбул. Най-добрата девойка старша възраст у нас отново е доказала, че продължава с израстването си в любимия спорт. Елица Тодорова е завършила в дисциплината 1500 м. гладко бягане на шесто място, с време 4:35 мин. Пирдопчанката сподели, че се е чувствала уморена от продължителното пътуване до Истанбул и съжали, че не е показала най-доброто от себе си. Въпреки това тя е постигнала личен резултат в дисциплината, което показва постоянството и израстването й в атлетиката.

 Състезанието на практика е било мини Европейско първенство, защото в него са участвали отбори, освен от почти всички страни на Балканите, още и от Армения, Украйна, Азербайджан, Грузия, Австрия, Кипър и Сан Марино. Цялата Балканиада е преминала при изключително строги мерки за опазване здравето на състезателите. Преди да застанат на старт на пистата, всички атлети са преминавали по четири пъти за проверка на здравния статус.  

 На старт в дисциплината 1500 м. Тодорова е бягала в конкуренцията на още 11 много добре подготвени атлетки, представителки на 9 отбора. Класирането й е доста добро, за нивото на атлетиката у нас. Подготовката на пирдопската състезателка е била сериозно затруднена от мерките, наложени в страната за предпазване от Ковид-19. По тази причина не са се провели предвидените няколко дни тренировки на високопланинска база „Белмекен“. В повечето от времето тя е работила в домашни условия и само няколко пъти е имала възможност да бяга на писта в столицата. И това е станало благодарение подкрепата, която оказва на клуба и атлетката „Аурубис България“, за което са изключително благодарни. Защото от Министерството на младежта и спорта са забавили плащания към клубовете по завоюваните точки от участия на техни спортисти в национални първенства.

 До сега Елица Тодорова участва на в няколко много силни състезания у нас. На 22 септември тя ще участва и на шосейното състезание в София, което е последното преди Националния шампионат по крос „Кънтри“. Домакин на надпреварата в края на месец октомври ще е гр. Луковит.

 

 

 

 

 

Март 2021
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031