МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В неделя – 13 септември, стартира Балканският шампионат по маратон Кюстендил 2020”.Това е най-мащабното спортно атлетическо събитие за настоящата година.

 Балканският и Национален шампионат по маратон се организират от Българската федерация по лека атлетика и Община Кюстендил, под патронажа на кмета Петър Паунов. Трасето на маратона е лицензирано, като стартът е на площад „Велбъжд“. Две са дистанциите, които са част от състезанието – полумаратон на 21 км. и класически маратон 42 км. Селата, през които преминава трасето на маратона, са Слокощица, Граница, Багренци,  Гирчевци, Жабокрът, Ябълково, а финалът е отново на пл Велбъжд“, като една обиколка на маршрута е 21 км. На всеки километър по трасето са били изградени пунктове, където доброволци да подкрепят бегачите. Имало е вода, захар и лимони на тях, както и музика.

 В крайното красиране Маринела Нинева печели балканската титла в маратона. Талантливата ни състезателка от Дряново пресича първа финалната линия за 2:57:53 часа. Другата българка на шампионата Христина Козарева е финиширала пета с 3:13:28 часа, съобщава на спортната си страница standartnews.com.

 Мирковската лекоатлетка Надежда Соколова споделя във Фейсбук за своето участие в това престижно състезание. „Трасето беше сравнително тежко, а времето доста топло. Въпреки липсата на специфична подготовка и стомашните проблеми, които имах по време на бягането, довели до пълна дехидратация, се радвам, че успях да финиширам. Не съм доволна от времето, за което го направих, но то се оказа достатъчно за класиране. Беше добре, че имах остатъци от подготовката за Витоша 100, иначе нямаше да финиширам. В крайна сметка се прибрах“ както се казва за малко под 3:16 часа. Дори се оказа, че с това време се класирам 3-та от българките и 6-та в генералното класиране при жените.

 Малко ме е срам с такова време да съм в тройката, ама в момента това е положението в родната атлетика... И да обобщя - за мен всеки маратон е празник. Това за мен е най-великата дисциплина в леката атлетика. Радвам се, че имах възможността да участвам. Вече мисля за следващия.“ – пише още Надежда Ангелова.

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031