МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 В събота и неделя – 26 и 27 септември, на писта „Маята“ край село Челопеч, се проведе Четвъртият кръг от Националния шампионат по автокрос, организиран от Българската автомобилна федерация, под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков и с подкрепата на рудодобивното и преработвателно предприятие „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. За годината това е второ състезание на територията на Община Челопеч, което премина при отлично подготвена писта, чудесно време, много адреналин и емоции и за състезатели, и за зрители. Председател на организационния комитет е инж. Кесяков, а зам.-председатели Калоян Станчев, инж. Цветомир Велков от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, и членове: главен инспектор Христо Присов и дългогодишният автомобилен състезател Рад Узунов. 

 В събота се проведоха свободните тренировки и една квалификация, за определяне на стартовата решетка на самото състезание. В двете дивизии – „Супер бъги“ и „Бъги“, се надпреварваха за призовите места в кръга и шампионата шестнадесет пилоти със своите автомобили, представители на автоклубове от София град, Силистра, Чирпан и Ботевград.

 След церемонията по откриване на надпреварата първи на старт в неделя застанаха пилотите от дивизия „Супер Бъги“ Петко Илиев от Автомобилен спортен клуб „Яворов“ – Чирпан, Васил Стефанов от АСК – София град, Тодор Кърджиев от АСК „Тони Старт“ – Силистра и Диан Даков от АСК – Ботевград. Те трябваше да изминат по пет обиколки на трасето, с дължина 1000 м., като този път стартът бе в обратна посока, на досега провежданите състезания на писта „Маята“. Стефанов поведе още в първата обиколка и не позволи на останалите да го застигнат. След техния финал, се проведоха стартовете на втората четворка от дивизия „Супер Бъги“ и двете серии от дивизия „Бъги“. Състезанието не мина без трудности и предизвикателства за пилотите. На два пъти автомобили аварираха на пистата и се налагаше да влиза на трасето „Пътна помощ“ и платформа, за да ги изведат на безопасно разстояние и да бъдат отстранени повредите.

 Малко след 13:30 часа се проведоха двата финала за определяне на победителя в четвъртия кръг на шампионата по автокрос. И сега един от състезателните автомобили – „Фолксвагенът“ на Диан Даков, при третата си обиколка, спря на последния завой преди правата към финала, и не завърши надпреварата. При разминаването с него останалите пилоти рязко намаляваха скоростта, а от ауспухът на всеки от мощните двигатели излизаха пламъци.

 Първи в дивизия „Супер бъги“ пресече финалната линия миналогодишният победител в състезанието на писта „Маята“ в с. Челопеч – Васил Стефанов от АСК София град, с автомобил „Ауди“, който измина шестте обиколки на трасето за 5:40.23 мин. Стефанов завоюва и 30 точки за генералното класиране в шампионата, на който е водач. Второто място и 25 точки, спечели съотборникът му Огнян Атанасов, също с „Ауди“, спрял хронометрите на 5:48.63 мин. Изключително оспорвана бе борбата за третото място, което успя да завоюва Григорий Стефанов от АСК София град с „Ланчия“, преодолял шестте километра за 5:53.98 мин. и заслужил 22 точки от кръга.

 В дивизия „Бъги“ победител е Бойко Янков от АСК „Яворов“ – Чирпан, с автомобил „Хаябуза“, и време 5:53.65 мин., спечелил 30 точки за генералното класиране. Втори е Галин Георгиев от АСК „Тони Старт“ – Силистра, с „Фолксваген“, завоювал 25 точки с време 6:09.07 мин., а трети, с 22 точки и време 6:17.25 мин. е Стефан Стойчев от АСК София град. В тази дивизия не успя да завърши Живко Димитров от АСК „Тони Старт“, чийто автомобил ВАЗ, се повреди още на първата финална обиколка.

 В отборното класиране за кръга на първо място е тимът на АСК София град, който защити авторитета си от миналата година и записа 35 точки в актива си за шампионата. Втори с 24 точки е АСК „Тони Старт“, трети са пилотите на АСК „Яворов“ – Чирпан с 20 точки, а четвърти – на АСК „Топ Тим“, с 16 точки.

 Наградите на пилотите – победители в четвъртия кръг, купи, бутилки шампанско и парични премии, връчиха кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков и Калоян Станчев. Победителят в надпреварата Васил Стефанов специално за в. „Регион“ изрази задоволството си от своята втора победа на писта „Маята“ – Челопеч. Според него състезанието е преминало на високо ниво, при отлична организация, единственото, за което съжалява, е по-малкото участващи пилоти в шампионата. А след подреждането на автомобилите от двете дивизии на затворения паркинг, мнозина почитатели на този спорт от района наобиколиха бъгитата и с интерес се запознаваха с тях.

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31