МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 След четири изиграни срещи от новия сезон на първенството 2020 – 2021 година, Футболен клуб „Пирдоп“ преустанови участието си в зона „Изток“ от Областната футболна група. Това е вторият тим от региона, след ФК „Мирково“, който спира подготовката и срещите си. Причината за трудното решение е тежкото финансово състояние на клуба, липсата на възможности за провеждане на нормален тренировъчен процес, на условия за прием на гостуващи тимове, каза за в. „Регион“ 39-годишният играещ треньор на отбора Красимир Пастушки.

 От началото на създаването на тима през 2014 г. той е в отбора, има зад себе си участия в седем областни първенства, със започналото през есента и прекратено след четвъртия кръг. Завършил е спортно училище в София, по специалността „Футбол“ и треньорска школа към Българския футболен съюз, като притежава УЕФА „Б“ лиценз. Играл е в професионални клубове, но като пирдопчанин, се завръща в родния град и започва работа като треньор и състезател след възстановяването на местния тим. В момента продължава обаче да подготвя трите състава на клуба – децата на 14-годишна възраст, както и двете подготвителни групи (родени 2011 и 2008 – 2009 г.), които играят в първенството на БАМ – София. Всичките са общо шестдесет млади футболисти. Целта му е те да се развиват и израстват като футболни таланти, защото са надеждата за възраждането на мъжкия отбор.

 Мъжкият тим прекрати участието си в областното първенство по комплекс от причини и обстоятелства, заяви г-н Пастушки. Основната е финансовата, въпреки подкрепата на отбора от двете големи компании „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Немалко са и организационните, посочва той, като не скрива огорчението и съжалението си, че поради липсата на средства съставът не може да се издържа. За провеждането на домакинските срещи са необходими немалко пари. На гостувания за мачове в други общини, футболистите често пътуват с личните си автомобили. Досега са решавали тези проблеми сами или с помощта на приятели, и това е от самото начало на клуба, споделя треньорът. Явлението е  познато във футболните среди, не е само при тях.

 Красимир Пастушки е оптимист и смята, че при подобряване на ситуацията с материалната база и финансовото състояние на клуба, възстановяването на подготовката и на участията на мъжкия отбор в първенството на Обл.ФГ е възможно още през следващата година. Има юноши, които са готови за попълване на състава, уверява той. Колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре е за ФК „Пирдоп“ и съхраняването на традициите, които има в миналото градът, с тим преди години в „Б“ футболна група на страната.

 Мъжкият отбор като цяло се запазва, продължава участието си в турнири и в Мини футболна лига „Средногорие“, чийто есенен сезон завърши преди десетина дни, а те са втори в класирането. В събота – 14 ноември, отборът на децата, родени през 2006 г., бе домакин на състава на „Левски“ – Долна баня, но срещата не се състоя, тъй като гостите не пристигнаха. Дежурният делегат от Областния футболен съюз – София и съдийската бригада от Пирдоп, с главен рефер Никола Ингилизов, и помощници Стоян Питеков и Илия Бояджиев, изчакаха задължителните, според наредбите, 30 минути, и с първи и последен съдийски обявиха победата на пирдопчани със служебен резултат 3 : 0. Момчетата на Красимир Пастушки ще имат последен двубой тази седмица в с. Мирково, в местното дерби с отбора на Златица „Средногорец 2016“. А след като мачът с връстниците им от „Левски“ – Добна баня, не се получи, футболистите се разделиха на два отбора и използваха хубавото есенно време за тренировъчна игра.   

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031