МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 След четири изиграни срещи от новия сезон на първенството 2020 – 2021 година, Футболен клуб „Пирдоп“ преустанови участието си в зона „Изток“ от Областната футболна група. Това е вторият тим от региона, след ФК „Мирково“, който спира подготовката и срещите си. Причината за трудното решение е тежкото финансово състояние на клуба, липсата на възможности за провеждане на нормален тренировъчен процес, на условия за прием на гостуващи тимове, каза за в. „Регион“ 39-годишният играещ треньор на отбора Красимир Пастушки.

 От началото на създаването на тима през 2014 г. той е в отбора, има зад себе си участия в седем областни първенства, със започналото през есента и прекратено след четвъртия кръг. Завършил е спортно училище в София, по специалността „Футбол“ и треньорска школа към Българския футболен съюз, като притежава УЕФА „Б“ лиценз. Играл е в професионални клубове, но като пирдопчанин, се завръща в родния град и започва работа като треньор и състезател след възстановяването на местния тим. В момента продължава обаче да подготвя трите състава на клуба – децата на 14-годишна възраст, както и двете подготвителни групи (родени 2011 и 2008 – 2009 г.), които играят в първенството на БАМ – София. Всичките са общо шестдесет млади футболисти. Целта му е те да се развиват и израстват като футболни таланти, защото са надеждата за възраждането на мъжкия отбор.

 Мъжкият тим прекрати участието си в областното първенство по комплекс от причини и обстоятелства, заяви г-н Пастушки. Основната е финансовата, въпреки подкрепата на отбора от двете големи компании „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Немалко са и организационните, посочва той, като не скрива огорчението и съжалението си, че поради липсата на средства съставът не може да се издържа. За провеждането на домакинските срещи са необходими немалко пари. На гостувания за мачове в други общини, футболистите често пътуват с личните си автомобили. Досега са решавали тези проблеми сами или с помощта на приятели, и това е от самото начало на клуба, споделя треньорът. Явлението е  познато във футболните среди, не е само при тях.

 Красимир Пастушки е оптимист и смята, че при подобряване на ситуацията с материалната база и финансовото състояние на клуба, възстановяването на подготовката и на участията на мъжкия отбор в първенството на Обл.ФГ е възможно още през следващата година. Има юноши, които са готови за попълване на състава, уверява той. Колкото по-скоро това се случи, толкова по-добре е за ФК „Пирдоп“ и съхраняването на традициите, които има в миналото градът, с тим преди години в „Б“ футболна група на страната.

 Мъжкият отбор като цяло се запазва, продължава участието си в турнири и в Мини футболна лига „Средногорие“, чийто есенен сезон завърши преди десетина дни, а те са втори в класирането. В събота – 14 ноември, отборът на децата, родени през 2006 г., бе домакин на състава на „Левски“ – Долна баня, но срещата не се състоя, тъй като гостите не пристигнаха. Дежурният делегат от Областния футболен съюз – София и съдийската бригада от Пирдоп, с главен рефер Никола Ингилизов, и помощници Стоян Питеков и Илия Бояджиев, изчакаха задължителните, според наредбите, 30 минути, и с първи и последен съдийски обявиха победата на пирдопчани със служебен резултат 3 : 0. Момчетата на Красимир Пастушки ще имат последен двубой тази седмица в с. Мирково, в местното дерби с отбора на Златица „Средногорец 2016“. А след като мачът с връстниците им от „Левски“ – Добна баня, не се получи, футболистите се разделиха на два отбора и използваха хубавото есенно време за тренировъчна игра.   

 

 

 

Април 2021
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930