МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 В неделя – 4 април, десетки жители на седемте общини от Средногорието се явиха пред урните за да упражнят своето право на избор на депутати за 45-то Народно събрание. Активността не бе както преди 4 години, но в сравнение с положението в страната, бе добра. В Копривщица, Чавдар и Челопеч е над 50 %, а близо до тази граница са Пирдоп – с 49.21 % и Златица – 48 %. В Община Антон пред урните са се явили 45.6 % от избирателите, а за Община Мирково данните ни не са окончателни и пълни.  Към 11 часа в 4 СИК – Пирдоп от 620 избиратели, пред урната бяха се явили 75 от тях. В 6-та секция при 635 имащи право на глас, по същото време го бяха упражнили 65 пирдопчани. Малко по-късно – към 11:18 ч. в 3-та секция в читалище „Напредък“, от записаните в списъка 382 души, бяха упражнили вота си 67 избиратели. Точно по обяд – в 12.00 часа, в 8-ма секция на Пирдоп от общо 580 гласоподаватели бяха пуснали бюлетини в урната 130 избиратели. Към това време общо в Община Пирдоп, от 6677 избиратели, бяха вече гласували 1610 души (22.61 %).  В Златица малко преди второто контролно време за подаване на информация – 12 часа, във 2-секция от 447 души по списък, бяха пуснали бюлетини в урната 43-ма избиратели. Малката шестгодишна Виктория без притеснения помогна на мама да се справи бързо с машинното гласуване и след това пусна хартиеният отрязък в кутията. В съседната 3-та секция в читалище „Христо Смирненски“, председателят на комисията Радка Николова посрещна кандидата за народен представител д-р инж. Стоянка Балова с китка здравец, а самата тя избра да гласува машинно. Прочети още...
   |   

 Подготвя състезатели с онлайн тренировки в реални условия

  Разговарям с мирковчанката Виолета Ангелова за това как се справя със създалата се ситуация един индивидуален треньор като нея. Припомняме, че тя е една от най-добрите български състезателки по бразилско джу-джицу. През 2017 г. спечели златен медал от ежегодния международен турнир Rome Spring Open. Състезаншието е сред най-силните на Стария континент, и в Топ 5 на Европа, на който мерят сили над 1000 участници.

 Състезателката на Спортен клуб „Гринго“ Виолета Ангелова печели златото в лека категория (сини колани) при дамите. Тя е от село Мирково, родена е в семейство на спортисти, има двама сина. Баща ù Сокол Ангелов, дълги години играе в местния футболен отбор, а майка ù Димитрина все още поддържа спортната си форма и участва в състезания, най-често в работническите спартакиади на предприятието, в което работи. Като треньор Димитрина Стефанова създава първия джудо клуб в Мирково, от където кариерите си на спортисти започват Гергана Вацова, Виолета и Надежда Соколови, Венцислав Коленцов и други. В годините те печелят много престижни награди както в България, така и в чужбина и представят страната ни на балкански и европейски турнири, където печелят призови места. На майка си Виолета дължи спортната си кариера като джудистка и самбистка. Завършила е Националната спортната академия „Васил Левски“ в София и в момента работи като индивидуален треньор.

 На въпроса как се справя като треньор в условията на създалата се ситуация у нас и по света, Виолета Ангелова заявява, че не само в България масовите спортни прояви са отменени и капсуловани. Провеждат се някои от тях, но са без публика, при затворени врати. За последно е участие в турнир през миналата година в Лондон, като от тогава не е имала други изяви.

 В трудната и тежка обстановка работи с няколко последователи, с който се занимава като треньор онлайн в реални условия, но търси и други начини за изява и участие в различни проекти. Във Фейсбук е създала група за хора с наднормено тегло, което е нещо странично, но е и една от нейните идеи, по които работи. „Като всяко нещо то трябва да бъде развито и поднесено в съответната опаковка. Трябва да се създаде подходящ маркетинг и да се направи добра реклама. Иначе и най-добрата инициатива ако не е поднесена по подходящия начин няма да сработи.“ – казва Виолета Ангелова.

 За бъдещите си планове споделя, че има намерения за излизане извън границите на България и участие в различни проекти, но още не е реализирала това си намерение. „Аз съм оптимист и вярвам, че лошото скоро ще отмине и ще продължим своята работа, макар и в нови условия. Иначе хората се мислят само за своето оцеляване и не им е до маникюр, диети или спортни занимания. Особено ако са останали без работа.“ – споделя мирковчанката, на която пожелаваме успех в състезанията и реализиране на начинанията!

 

 

 

Май 2021
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31