МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Програмата на подготовка на атлетите от Пирдоп е насочена към успешното им участие и постигане на добри резултати в предстоящите стартове от летния състезателен сезон, заяви по телефона председателят на Спортен клуб „Средногорски атлет“ Ваньо Масларски. Трудностите в ритмичността на провежданите тренировки е свързана с пандемията от коронавируса, от която следва „отварянето“ и „затварянето“ на стадионите и залите за занимания, посочи той. Но това е валидно за всички спортове и състезатели, каза г-н Масларски.

 Затова усилията са насочени към постигане на върхова спортна форма от лекоатлетите през летните месеци, когато се очаква да се проведат повечето от включените в календара на БФЛА първенства. Бяганията и тренировките на атлетите са провеждани във времена и при условия, позволяващи пълно натоварване, както в района, така и в столицата. Съобразно възможностите си, най-добрите спортистки от клуба Елица Тодорова и Аника Атанасова, се подготвяли на различни места. Затруднения в следването на програмата е имало само в дните, когато се натрупа солидна снежна покривка. Консултирайки се онлайн с треньора си, имало е случаи те да провеждат заниманията си сами, тъй като Аника живее в Карлово, а Елица е студентка в София. По оценка на г-н Масларски, атлетките са се справили много добре и постепенно надграждат своята физическа и спортна форма. Това се показало на състезанията през зимата – на националното първенство за жени Елица Тодорова е заела четвърто място, при все, че е била най-млада от всички останали участнички. Някои от противничките й на пистата целенасочено се подготвят за определени международни стартове – предстоящите европейско първенство и олимпиадата в Токио, обясни Ваньо Масларски. Докато Тодорова провежда онлайн занимания и като студентка. На Мемориала „Митето“ в с. Койнаре, при дамите тя е пета, но времето й на дистанцията 6 км. – 24:27.62, е много добро. И това е добра предпоставка за успехи през лятото.

 Аника Атанасова е сред най-добрите в страната при момичета до 16 години в средните разстояния – 800 и 1500 м., макар да е далеч още от тази възраст. При девойките младша възраст, на дистанцията 2000 м. на Мемориала „Митето“ е четвърта, с време от 8:33.80 мин., с много малка разлика от призовото трето място. А преди дни – на 28 март, на шосейното бягане „Луковит Рън“, въпреки че задачата, поставена й от треньора е да направи само тренировъчно бягане на 800 м., защото няма право да стартира на дългите дистанции от 9000 м., Аника Атанасова е записала много висок личен резултат.

 Ваньо Масларски сподели, че в масовия общ старт на 800 м. на „Луковит Рън“ Добринка Николова, която е само на осем години, е спечелила първото място при момичетата, побеждавайки и повечето от момчетата.  

 Хубавото е, че контузията на Елица Тодорова вече е преодоляна и на последните бегови тестове, които тя е направила през миналата седмица, тя е пробягала 2000 м. в дисциплината Крос „Кънтри“ на „Колелото“, под 7 минути, което е отлично постижение за момента.

 На спортистите от клуба предстоят стартове на планинските бягания в с. Челопеч на 24 април и на 25 април в гр. Златица. На тях няма да се търсят водещи класирания, а само добро представяне и „сверяване“ на нивото на подготовката с атлетките от другите клубове, за да се направят евентуални корекции към разработената за лятото програма. В двете състезания ще участват Аника Атанасова и Йоана Захариева, а евентуално и Христослав Иванов. Като Аника ще се представи в първото, а Йоана – във второто планинско бягане.

 Г-н Масларски посочи, че на възпитаниците му предстои тренировъчен лагер-сбор на базата на Белмекен, закъдето се предвижда да заминат Елица Тодорова, Аника Атанасова и Станислава Проданова. Той изрази надеждата си да няма повече „затваряния“ поради пандемията на стадиони и зали, за да могат всички спортисти да завършат успешно своя тренировъчен цикъл.

Председателят на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп изрази благодарности към „Аурубис България“ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, и изпълнителните директори на компаниите Тим Курт и проф. д-р инж. Илия Гърков, за оказваната подкрепа на спортистите и осигурената възможност да водят пълноценен подготвителен режим. Признателни сме, че те ни повярваха и оцениха потенциала на състезателите ни. Ние сме спокойни, че можем да разчитаме на тях за провеждането на тренировки в Пирдоп, в София и на всяко място, където условията позволяват, което е много важно за атлетите, заяви Ваньо Масларски.   

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930