МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 21 и 22 май се проведе първият кръг от Републиканския шампионат по приложно колоездене „Младежта за безопасност на движението“ за деца от 10 до 15 години, домакин на който бе Община Челопеч. Спортната надпревара бе посветена на 40-годишнината на приложното колоездене в България и премина под патронажа на кмета инж. Алекси Кесяков. Организатори на състезанието бяха Община Челопеч и Национално дружество „Приложно колоездене“, в партньорство със Съюза на българските автомобилисти, Пътна полиция – Пирдоп и Български червен кръст – Софийска област.

 В петък – 21 май, бе техническата конференция, след която състезателите от Челопеч – два отбора, Пирдоп, Берковица, Силистра и Етрополе, трябваше да покажат знанията си  при решаване на тестове по Закона за движение по пътищата и правилника за приложението му, и за техническо владеене на велосипеда. Сутринта във втория ден – 22 май, се състоя откриването на състезанието, управлението на състезателния уред по техническа пътека и на преминаване по определен маршрут в градчето за безопасно движение.

 Директорът на състезанието Сашка Вътева даде начало на първия кръг от Републиканския шампионат. Приветствие към състезателите и техните ръководители отправи кметът инж. Алекси Кесяков. Важно е да се познават правилата за движение по пътищата, каза той, защото там се води не обявена война. Трябва да има толерантност, да си отговорен участник в движението, да уважаваш останалите на пътя, а надеждата за преодоляване на този негатив у нас е в младите поколения, заяви инж. Кесяков. Вие сте водачи и трябва да предадете своите знания, успехи и отговорно поведение на пътя на приятелите си и те да станат ваши последователи, призова състезателите кметът на Община Челопеч, пожелавайки най-добрият да победи.

 Инж. Алекси Кесяков връчи специални пластики на Светослав Кръстев за принос и неугасващ огън в развитието на приложното колоездене в България и на главния съдия на състезанието Милчо Крумов. Поздравления бяха отправен и към дългогодишния деятел на приложното колоездене Ангел Папазов от град Първомай.

 Регламентът за майсторското управление на велосипеда по техническата пътека и в градчето за безопасно движение разясни на състезателите г-н Крумов. Направена бе и демонстрация за реда на преодоляване на препятствията по техническата пътека. Времето за преминаване по улиците на градчето бе 5 минути. Първи на старт застана отборът на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп. Всеки тим бе съставен от петима състезатели, като за комплексното класиране се взимаха резултатите на четиримата най-добре представили се. Всяко грешка по двете трасета се наказваше с 5 точки, а съдии от общинската администрация – Челопеч отчитаха представянето на велосипедистите.

 След преминаването на всички състезатели по двете трасета, стана и определянето на победителите. В комплексното класиране на първо място се нареди отборът на град Берковица, който постигна най-малко наказателни точки – 241. На второ място се нареди тимът на СУ „Саво Савов“ – Пирдоп, с треньор Даниела Ганчева, с 332 наказателни точки, а трети е първият отбор на Челопеч, с 482 наказателни точки. На четвърто място е Етрополе, с 554 точки, следван от състава на град Силистра и втория отбор на домакините.

 На наредилите се на призовите места бяха връчени купи, медали и грамоти. Специалната награда на кмета инж. Алекси Кесяков – спортен велосипед, бе дадена на отбора на Силистра, за стимулиране на състезателите и подкрепа на тима за участия в следващите кръгове от Републиканския шампионат. В индивидуалното класиране при момичетата на първо място е Йоанна Трендафилова от Берковица, следвана от Петя Шопова от Пирдоп и Мирела Кривиралчева от първия тим на Челопеч. При момчетата победител, с най-малко наказателни точки, е Румен Григоров от Берковица. Втори е Мартин Иванов от Етрополе, а трети е Мартин Илиев от Берковица.  

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031