МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 22 май Община Златица обяви приключването на проекта за изграждане на волейболна площадка в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и откри новото спортно съоръжение. То ще се ползва от възпитаниците на учебното заведение и ще е основа за развитие на този вид спорт в града. На церемонията присъстваха председателят на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и дългогодишният национален състезател, а в момента треньор на отбора на „Левски“ Владимир Николов, общинският съветник и бивш кмет инж. Магдалена Иванова, преподаватели в училището и граждани.

 Кметът на общината инж. Стоян Генов заяви, че началото на проекта е поставено с одобрението на проектното предложение по времето на инж. Иванова, а изграждането на площадката е започнало през месец септември 2020 г. Стойността на строителните дейности, които включват изграждане на висока ограда, направа на основа и специално покритие на терена, стълбове за мрежата и други, е 83 771.39 лв. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, като работата е трябвало да бъде изпълнена за 119 дни.

 Удоволствие и чест за Община Златица е да посрещне двама големи мъже, донесли много спортна слава на България, каза кметът инж. Стоян Генов. Местната власт за пореден път показва чрез завършването на този обект, че акцент в грижата за младите хора е създаване на условия за развитието на спорта. Тази нова придобивка ще даде тласък на волейбола като спортни занимания на учениците и младежите, изрази увереността си инж. Генов. Той сподели очакванията си, че Българската федерация по волейбол ще помогне методически и с организация за лицензиране на клуб в града. А учениците от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ ще могат пълноценно и редовно да провежда занимания по този интелигентен и красив спорт.

 Инж. Стоян Генов, пожелавайки Златица да има големи спортисти, отправи благодарности към подкрепилите проекта – държавата, предишният общински съвет и кметът тогава инж. Магдалена Иванова, на работещите в ОбА сега, приключили строителните дейности и на ръководството на училището и строителите, помогнали това да се случи. Поздравления по повод откриването на съоръжението към общинското ръководство, присъстващите спортисти и педагози отправи Любомир Ганев. Това е правилният начин – чрез спорта децата да се развиват успешно като личности, характери, отговорност и да бъдат здрави, каза той.

 Трикольорната лента за откриване на новата придобивка на Златица – волейболната площадка, направиха инж. Стоян Генов, Любомир Ганев и Владимир Николов. Веднага след това се изигра и първият волейболен двубой между момичета от отбора на гр. Пирдоп, ръководени от треньора Теодор Колев, разделени на два тима – „бели“ и „червени“. Първият гейм от двустранната игра приключи с безапелационен успех за „белите“. Във втория „червените“ девойки оказаха сериозна съпротива на опонентките си до последните точки. Геймът завърши при резултат 25 : 22 точки за „белите“, които спечелиха мача с 2 : 0.  

 Купите, златните и сребърните медали на победителя – тимът на червените, и на неговия подгласник – „белият“ отбор, връчиха Любомир Ганев, Владимир Николов, инж. Магдалена Иванова и зам.-кметът Иванка Ангелова. За най-полезен състезател бе определена Мартина Колева, най-резултатен волейболист бе Виктория Велкова, а играч на турнира стана Татяна Божкова, и трите момичета от „белия“ отбор. Специалните пластики на девойките поднесоха представителят на фирмата изпълнител на проекта г-жа Василева и преподавателят по спортните дисциплини в СУ – Златица Николай Серафимов.

 Накрая кметът инж. Стоян Генов благодари на гостите за подкрепата, която оказват за развитието на волейбола в Златица.       

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031