МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 При изключително подходящо време за  подобни инициативи – температури около 20 градуса по Целзий и без дъжд, на 3 юли „Аурубис България“ и Спортен клуб „Бегач“ – София, проведоха традиционния велопоход по Републиканската пътна мрежа, този път с дължина от 50.640 км. Стартът бе в центъра на Община Горна Малина, а финалът пред паметника на освободителите и опълченците на улица „Софийско шосе“ в гр. Златица.

 Поради мерките за безопасност и здраве в условията на пандемията у нас, организаторите бяха обявили квота от 240 колоездачи, колкото бяха и записаните за участие в пробега. Но имаше и такива, които се присъединиха към групата, изминавайки с колело пътя от София до мястото на старта. Група от 130 велосипедисти от столицата пътува до спирка Горна Малина със специален влак „Аурубис Байк Трейн“, а след това се присъедини към колоездачите от „Аурубис България“, сред които бяха изпълнителният директор Тим Курт със съпругата си Ани, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“ на компанията и множество техни колеги. Целта на спортната проява бе популяризиране красотите и историческите забележителности на Средногорието сред почитатели на колоезденето и старините от цялата страна.

 

Стартът в центъра на село Горна Малина бе точно в 10:30 часа, а първият пристигнал на финала спортист бе Алипи Луканов, изминавайки разстоянието с добро темпо за 2:13.42 часа. По маршрута, който преминаваше от село Горна Малина, през село Байлово, покрай Смолско, през Мирково и Челопеч, за участниците имаше организирани два подкрепителни пункта. Велосипедистите от колоната се охраняваха от екипи на Пътна полиция от София и Пирдоп, и движението по трасето премина спокойно и без напрежение.

 Най-младите участници в пробега бяха дванадесетгодишният Димитър и петнадесетгодишният му брат Кристиян, които се включиха във велопохода заедно със своя баща Николай Николов. А най-възрастни бяха Събчо Косев – на 77 години и д-р Параскев Георгиев – на 73 години, и двамата от София. Ветераните на колоезденето споделиха, че редовно по веднъж в седмицата правят велопреходи по пътищата на Родината. А за участие в инициативата на „Аурубис България“ и Спортен клуб „Бегач“, изминали с колелетата си разстоянието от столицата до началото на старта в Горна Малина. Така за тях дължината на маршрута нараснала на впечатляващите за възрастта им 90 км.

 Четвъртият велопоход бе най-организираният и добре подготвен от проведените досега, затова и толкова бързо бе изминат маршрутът от колоездачите, заяви Ивайло Георгиев. Първите преходи с велосипеди за работещи в компанията стартираха от столицата пред сградата на Народното събрание, но от четири години началото е от Община Горна Малина. През 2018 г. трасето бе с дължина точно 60 км. – колкото бяха годините от пуска на медодобивния завод.

 

На финала на ул. „Софийско шосе“ в гр. Златица колоездачите бяха посрещнати от кмета на общината инж. Стоян Генов и служители на общинската администрация. Всеки от велосипедистите получи рекламни материали на Община Златица. Инж. Генов ги поздрави с провеждането на инициативата и запозна участниците от страната с многовековното минало, исторически забележителности и обекти, които могат да посетят в града. Той благодари на изпълнителния директор на „Аурубис България“ Тим Курт и неговия екип, че са направили Община Златица част от този проект. „Всички вие донесохте със себе си посланието за спорт и здраве. Носете го за следващи такива инициативи“, призова той. Г-н Генов сподели, че съвсем скоро, с подкрепата на компанията, емблематичната градинка в парк „Пещерата“ ще има нов облик. Ще бъде реализиран проектът „Дядовата ръкавичка“, по познатата приказка на училия в местното училище през 1892 г. писател Елин Пелин „Тръгнал дядо за Златица“. Г-н Курт подари на кмета на общината фланелка с логото на велопробега, под аплодисментите на участващите в него колоездачи.

 Организаторите бяха подготвили за всички специални рекламни материали, обяд и разхладителни напитки за възстановяване на силите след преодоляване на дългия маршрут. Много от финиширалите заявиха, че и през 2022 г. ще бъдат сред участниците във велопробега.     

 

 

 

Декември 2022
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031