МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 26 и 27 юни на отлично подготвената писта „Маята“ в землището на Община Челопеч, се проведе четвъртият кръг от Националния шампионат по автокрос за дивизите „Бъги“ и „Супербъги“. Организатор на състезанието бе комитет с председател кметът инж. Алекси Кесяков. Председател на спортните комисари бе Деница Тодорова, а директор на надпреварата – Румен Костадинов.

 На откриването на състезанието – шесто поред в Челопеч, присъстваха координаторът от партия ГЕРБ за Софийска област Николина Ангелкова и кандидатът на народен представител от партията за 26 Многомандатен избирателен район Мария Джонгова.

 В първия ден – събота, се проведоха тренировките за запознаване с трасето, а официалното откриване стана сутринта в неделя – 27 юни, преди началото на квалификациите и финалните гонки. Кметът инж. Алекси Кесяков приветства пилотите в двата класа, като подчерта, че Община Челопеч вече е традиционно присъства в календара на Автомобилната федерация на страната и този спорт. Г-н Кесяков пожела на петнадесетте пилоти в двете дивизии оспорвано състезание, безаварийно каране и най-добрите от тях да победят.

 Първи на старт във втория квалификационен манш застанаха пилотите от дивизия „Бъги“. Те трябваше да изминат по четири обиколки на пистата, която е с дължина от 1000 м. След тях стартираха и осемте автомобилисти от дивизия „Супербъги“. Във финалните гонки, които се проведоха след обяд, състезателите трябваше да направят по шест обиколки на трасето.

 Най-бърз в тази дивизия бе Христо Александров от Автомобилен спортен клуб „Старт М“ от Криводол, с автомобил „Ланчия“, който измина шестте километра за 5:34.553 мин. На второ място на почетната стълбичка се нареди Григорий Стефанов с автомобил „Ауди“ от Автомобилен спортен клуб – София град, спрял хронометрите на 5:44.763 мин. А трети е Стоян Стоянов, също с „Ауди“, от Автомобилен спортен клуб „Топ Тим“, завършил с време 5:52.483 мин.

 В Дивизия „Бъги“ победител стана Антон Кунчев с № 121, от АСК „Вромос Бургас“ и автомобил „Ситроен“, спечелили 30 точки за генералното класиране. На второто място на почетната стълбичка се изкачи Бойко Янков от АСК „Яворов“ – Чирпан, завоювал сребърния медал и купа с автомобил „Хаябуза“. Трети е Цветан Цветков от АСК „Тони Старт“, с „Тойота“.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930