МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В събота и неделя – 25 и 26 септември, на писта „Маята“ край село Челопеч, се проведе седмият кръг от Националния шампионат по автокрос „Челопеч 2“, в който участваха шестнадесет състезатели в двете дивизии – „Бъги“ и „Супер Бъги“. Десет от пилотите бяха водачи на автомобили в по-класната дивизия – „Супер Бъги“. Състезанието премина при отлична организация, приятно слънчево време и предизвика множество емоции сред немалкото публика, почитатели на този спорт.

 В първия ден от надпреварата се проведоха свободните тренировки и два квалификационни кръга. В неделя бе стартът на третия квалификационен кръг, който започна преди официалното откриване на състезанието. Председател на организационния комитет бе кметът на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, организатор на автокроса – Калоян Станчев, председател на спортните комисари – Деница Тодорова, а директор на състезанието –Александър Дамянов.

 Преди началото на първия официален старт на автомобилите от дивизия „Бъги“, инж. Алекси Кесяков поздрави пилотите, като подчерта, че вече няколко години Община Челопеч е домакин на кръгове от Националния шампионат по автокрос. Надпреварата на писта „Маята“ е вече традиционна и привлича все повече публика. Той благодари на участниците в двете дивизии, които са избрали да покажат своите умения за управление на бързите и мощни автомобили на това място. Инж. Кесяков пожела успех на пилотите. „Нека най-добрият да спечели надпреварата, а ние с удоволствие ще Ви гледаме и ще се наслаждаваме на Вашето състезание!“ – каза той.   

 Трасето на писта „Маята“ на няколко пъти бе оросявано от водоноски, но въпреки това, бързо се запрашаваше и създаваше доста затруднения на състезателите. По тази причина и при високите скорости, с които се движеха автомобилите, във финалния кръг на Дивизия „Бъги“, проведен в неделя, не мина без инциденти и стартът трябваше да бъде даден три пъти. За разлика от предишни състезания, този път длъжностните лица бяха определили посоката на движение да е на изток. Дежурни екипи имаше на всички завои и възлови места по пистата, готови да помогнат на пилотите, оказали се в затруднение.