МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 В неделя – 17 октомври, на паркинга в парк „Корминеш“ – Челопеч се проведе кръг от Дамско рали „Високи токчета“ и третия кръг от надпреварата за хора с увреждания. В първото състезание участваха само четири екипажа, а във второто се включиха двадесет автомобилисти от София и други градове на страната.

 Двете ралита бяха открити от кмета на Община Челопеч инж. Алекси Кесяков, който поздрави участниците за смелостта и желанието да се впуснат в трудното изпитание. Поздравления към тях отправи и представителят на ПП ГЕРБ Димитър Главчев, който заяви че се прекланя пред твърдостта и упоритостта на хората с увреждания, за които шофирането е изключително трудно.

 

Двете ралита преминаха на три етапа – майсторско управление на автомобил при паркиране на преден и заден ход и странично в гараж, преодоляване за време отсечката от с. Челопеч до гр. Копривщица и обратно и отново изпитания на паркинга със слалом между пилони, преминаване през „тунел“ от конуси и финиширане. Всяко нарушение по състезателните трасета или закъснения по маршрута, се санкционираше с наказателни секунди.

 При автомобилите с ръчно управление на първо място е Радослав Ковачки, второто място завоюва Сергей Сергеев, а трети остана Ванко Стоянов. При автомобилите със стандартно управление победител е Светозар Топалов, втори се нареди № 5 Митко Киряков, а третото място спечели Васил Тритропов.

 При дамите най-добра бе Констанца Томова с автомобил „Фиат“, следвана от Лия Стоянова и Боряна Василева, и трите от София. Олимпийската шампионка Стойка Кръстева от „Токио 2020“ връчи купите и бутилки шампанско на победителите. Тя пое ангажимент да помогне за подобряване на законодателството за шофиране по отношение на хората в неравностойно положение. „Не падайте духом!“, призова ги тя.  

 Рали „Високи токчета“ и изпитанията за автомобилистите с увреждания приключиха в късния следобед в неделя. И въпреки, че бяха излъчени най-добрите сред тях, всички са победители, защото проявиха невероятен хъс за успех, ловкост, упоритост и завидно майсторство при управлението на автомобилите.

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930