МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Значим успех постигна отбор от Пирдоп на Световното първенство и състезанията за Световната купа по Шотокан Карате До, проведени на 13 и 14 ноември в гр. Зренянин, Сърбия. Сенсей Ресми Бобев, неговият син Реми Бобев и дъщерята Айлин Бобева, завоюваха златен, сребърен и бронзов медал, защитавайки цветовете на България като част от националния тим.

 Право да бъдат в отбора в дисциплината „Ката“, бяха си извоювали по-рано през годината за представяне на Европейското първенство през лятото и неговите възпитанички Ивана Маринова, Камелия Лещарова и Михаела Димитрова, но наложените у нас противоепидемични мерки и изисквания, не им позволиха да участват в шампионата тогава. А това им е попречило да се изявят и на Световното първенство, заяви сенсей Ресми Бобев. 

 В надпреварата на татамито в гр. Зренянин за купите и медалите спорили състезатели от почти всички страни по света, развиващи този вид спорт. А представянето на пирдопските каратеки е било повече от успешно. Реми Бобев, при много силна конкуренция от състезатели, безапелационно е завоювал първото място, златния медал и купа в новата за този спорт дисциплина „Асай рю ката“. В другата дисциплина, в която участвал – „Шотокан ката“ Реми е трети, спечелвайки бронзов медал.

 Семейният тандем Айлин, Реми и Ресми Бобеви в отборната надпревара в дисциплината „Ката микс“ са спечелили сребърен медал. Отборно при мъжете сенсей Ресми Бобев, заедно с Илиян Дянков от гр. Казанлък и Реми Бобев завоювали бронзово отличие на Световното първенство. Първи в надпреварата станал тимът на Румъния, които са много силни в източните бойни спортове, посочи сенсей Ресми Бобев. Трети е отборът на домакините от Република Сърбия.

 Националният отбор в този спорт е провел два лагера за подготовката си за първенството, каза той. През лятото каратеките са тренирали в Царево, а седмица преди участието си в град Зренянин, Република Сърбия, водели усилени тренировки и в гр. Банско. Реми Бобев от известно време живее в Румъния и се подготвя заедно със своите приятели от техния национален тим, посочи неговият баща и първи учител в спорта. У нас той се прибира само за лагерите, каза сенсей Ресми Бобев. Независимо от това, подготовката му е била на високо ниво и е спечелил първото място в дисциплината.

 В разговора си по телефона със сенсей Бобев, пожелахме успех на пирдопските в следващите им участия в силни състезания.    

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930