МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 Всеки вторник и четвъртък в спортната зала на гр. Пирдоп под ръководството на треньора Теодор Колев, тридесет деца водят занимания по тенис на корт. Обучението се осъществява от Сдружение с нестопанска цел „Мания“, като целта е да се популяризира в района този вече практикуван от множество ученици и възрастни у нас аристократичен спорт.

 Г-н Колев изрази задоволството си от амбицията и желанията на своите възпитаници да вървят по стъпките на най-добрия ни състезател Григор Димитров. Най-малкият от пирдопските талантливи тенисисти е в трети клас, а най-големите са в десети. Отделно от тях подготовка водят и възрастни, които участват и на турнири с тенисисти от сродни клубове.

 Условията за развитие на тениса на корт са добри в гр. Пирдоп. Освен в залата, през летните месеци спортистите могат да се занимават и на външния корт, което позволява провеждане на целогодишен тренировъчен процес. Треньорът Теодор Колев сподели, че трудностите с подготовката на състезателите са свързани главно с епидемията от Ковид 19 и мерките, които трябва да се спазват, но ги преодоляват с разбиране и съдействието на родителите. Той е уверен, че от началото на 2022 година обстановката ще бъде по-различна, по-спокойна и ще могат да засилят тренировките. В момента те преминават на групи, за да не се събират много тенисисти по едно и също време в залата. Има и намерения да се организират турнири в Пирдоп, за да се изявяват и в състезателна обстановка неговите възпитаници. Сред тях има доста талантливи деца, които към момента добре се справят с овладяването на началните умения и навици за поведение и игра на корта.

Първите отличия и награди ще ги въодушевяват и амбицират да продължават по-усърдно и постоянно да работят за развитие на техниките, дисциплината и отговорността си в този много приятен и красив спорт. Похвално е желанието на всички да показват усвоеното и в игрова обстановка. Всеки от тях изпълняваше т. нар. „първи“ и „втори“ сервиз в по няколко пъти, а за успеха си в тях получаваше похвала и заслужена точка от треньора Теодор Колев.

 Препоръката му е желаещите ученици да се занимават с тенис на корт да правят това след 10-та си година, за да са укрепнали физически и да оценяват добре, че трябва да бъдат усърдни и постоянни в заниманията.

 Треньорът изрази благодарности за подкрепата към Община Пирдоп и колектива на „Аурубис България“, които ги подкрепят и помагат в развитието на спорта. От медодобивното дружество са осигурили на клуб „Мания“ специалните машини за подаване на топки и за наплитане кордажа на ракетите. Очаква се да бъде закупена и система за измерване на скоростта на началните удари на тенисистите, за да може тяхната подготовка да бъде организирана по най-добрия и отговарящ на световните тенденции и изисквания начин.   

 

 

 

Ноември 2022
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930