МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина
 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област. Прочети още...
   |   

 На 15 и 16 януари, в зала „Асикс Арена“ в столицата, се е провел националният шампионат по лека атлетика за момчета и момичета до 14 години в дисциплината четирибой. В него на старт са застанали четирима представители на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп, каза по телефона треньорът Ваньо Масларски.

 При момчетата Иван Георгиев е седемнадесети от общо 160 атлети от клубове, развиващи този спорт у нас. На 60 м. с препятствия Иван е спрял хронометрите на 11:55 сек., което му отрежда седмо време от всички състезатели. На 800 м. гладко бягане също е седми, с резултат от 2:48.18 мин, а на скок дължина е преодолял 3.91 м. На висок скок младият пирдопски атлет е преминал над летвата на скочището с височина от 128 см., което е равно постижение с победителя в дисциплината Васил Антонов от Спортен клуб „Радуканови“ – Видин. В крайното класиране Иван Георгиев е със 160 т., като е изпреварил в подреждането много атлети от водещите клубове в спорта като „Академик“, ЦСКА и „Локомотив“ – София, „Локомотив“ – Пловдив, „Спартак“ – Плевен и др.

 При момичета местната школа по лека атлетика е била представена от състезателките Добринка Николова, Адриана Андреева и Димана Павлова. За Адриана и Димана шампионатът в София е бил първо официално състезание, в което са участвали. И представянето им от всичките 147 атлетки, сред които има и осем незавършили надпреварата, е добро, каза г-н Масларски. Те са мерили сили с връстничките си на четирибой в дисциплините 60 м. с препятствия, 600 м. гладко бягане, дълъг и висок скок.

 Предвид затрудненията в условията за подготовка на пирдопските състезатели, изявите им на националния шампионат треньорът оценява като възможност за придобиване на опит и сравняване на постиженията си със своите връстници. Както е известно, лекоатлетическата школа в Пирдоп не притежава скочище и стартови блокчета за бяганията. Препятствия бяха осигурени през миналата година, но те няма къде да се разположат, за да тренират спортистите, посочи Ваньо Масларски. След стартовете си в края на миналата 2021 г., младите пирдопски лекоатлети са провели само едно занимание в зала по начина, по който се е провел шампионатът. Второто е било на самото състезание.

 На 22 и 23 януари атлетите на Пирдоп участваха в още един старт в зала „Асикс Арена“, като за представянето им ще съобщим в следващия брой. В събота и неделя – 29 и 30 януари, им предстои ново състезание в столицата.  

 

 

 

Септември 2023
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930