МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
МАГАЗИН "СТРОИТЕЛ" - ПИРДОП
ГАЗТРЕЙД
ПОЛИСТРОЙ 21
Гореща новина

 През нощта във вторник – 10 ноември, пожар е избухнал на сметището за строителни отпадъци край гр. Пирдоп, заяви кметът Ангел Геров по време на редовната месечна средства с представители на регионалните медии. Сигналът за пожара е подаден от граждани на дежурните в ОбА, а към 20:45 часа вечерта е бил уведомен от тях, уточни той. Веднага на мястото са пристигнали дежурната смяна огнеборци от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, кметът Геров и са започнали гасене, тъй като е имало опасност от разрастване на пламъците към терени с дървесна растителност. Огънят е локализиран, за да не се разразява към полето и акациевата горичка на запад от сметището.

 В тъмната част на денонощието не е било възможно да се потуши огнището, а гасенето е възстановено в сутрешните часове на 11 ноември. На мястото са кметът Ангел Геров, зам.-кметът Иван Щаплев и работници от Общинско звено „БКС“, които продължават обливането на горящите отпадъци с вода. Към 12:32 часа на терена на сметището пристигна и багер, който да отстранят клони и други материали, които могат да се запалят. До края на деня, пожарът ще бъде обезопасен, увери г-н кметът, но мястото ще продължи да тлее и да пуши, поради горящи в дълбочина строителни и други материали, поясни той.

 Кметът на общината изрази огорчението си от деянията на някои недобросъвестни граждани. Специалистите от РСПБЗН са установили, че пожарът е предизвикан умишлено. Запалена е била купчина сено, откъдето огънят се е разраснал и върху другите горими отпадъци. Ангел Геров коментира, че подобно поведение е недопустимо, защото е във вреда не само на местната власт, но и на гражданите. И призова Районната прокуратура и полицейското управление да се самосезират и установят извършителите. Защото през годината има няколко умишлени палежа на територията на Пирдоп.       

Добавете коментар

Защитен код
Обнови

 

 

 

Януари 2021
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031