УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ На работно посещение в „Аурубис България“

  • 0
  • 129 преглеждания


 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати и лидер в производството на мед в Югоизточна Европа – „Аурубис България“. В разговорите взеха участие изпълнителният директор на дружеството Тим Курт, членът на Съвета на директорите и финансов директор на компанията Ивайло Вътев, директор „Производство“ на предприятието инж. Димо Кирилов, Ивайло Георгиев – ръководител на отдел „Връзки с институциите“, кметовете на общините Златица – инж. Стоян Генов и на Пирдоп – Ангел Геров, служители на „Аурубис България“, главният секретар на областната администрация Мая Цанова и Румяна Петрова – „Връзки с обществеността“ на Софийска област.

 Ръководителят на отдел „Връзки с институциите“ Ивайло Георгиев представи домакините на госта и отправи покана в по-добри времена и метеорологични условия отново да дойде на посещение в компанията. В отговор управителят на Софийска област Иван Иванов благодари за възможността да види лично как работи колективът на „Аурубис България“. Той сподели, че за него е практика да се среща с ръководствата на общините и основните предприятия, които са на територията на Софийска област. Г-н Иванов заяви, че медодобивният завод е второто голямо предприятие след завода в Костинброд, което посещава. И сподели, че е важно да има добра комуникация и взаимодействие между големите работодатели, кметовете и областния управител като представител на държавата. Г-н Иванов посочи, че има своите въпроси към изпълнителния директор на „Аурубис България“ и неговите колеги, защото смята, че трябва да подкрепя общините от региона, което направи във времето на дискусия при посещението си в медодобивния завод.       

 

Преди началото на деловата среща г-н Иванов, кметовете г-н Геров и г-н Генов бяха първите, които със специални 3D очила виртуално се запознаха с историята и работата на завода чрез подготвения наскоро видеофилм. Няколко минутната продукция замества досегашните мултимедиини презентации и разказва за мястото и ролята на „Аурубис България“ в икономиката на страната, представя детайлно производството и позволи на г-н Иванов и двамата кметове да „влязат“ в места като металургията, достъпни само за определен кръг от служители на фирмата. Като спомен от първото му пребиваване в компанията, изпълнителният директор на дружеството Тим Курт подари на своя гост книгата с историята на предприятието „Медното сърце на България“ и юбилейната медна монета, изработена за 60-годишнината от построяването на завода

 На разговорите между изпълнителния директор Тим Курт и неговите колеги, и кметовете на двете общини – Златица и Пирдоп, с областния управител Иван Иванов, е станало дума за подкрепата на МБАЛ, инфраструктурата на Средногорието, партньорските програми на дружеството с местните власти и други теми от взаимен интерес. Г-н Иванов е изразил отличните си впечатления от работата на компанията, като е подчертал водещото ѝ значение в развитието на Софийска област и икономиката на страната.

 По-късно през деня управителят на Софийска област и главният секретар на ОблА Мая Цанова посетиха Община Пирдоп и проведоха откровен и делови разговор с кмета Ангел Геров. Една от темите, които г-н Геров е поставил пред г-н Иванов е била за оказване на подкрепа и съдействие за спасяване на Еленската базилика – паметник на културата с национално значение от Ранновизантийската епоха.  

В ЧАВДАР  Почетоха годишнината от Освобождението на България
Prev Post В ЧАВДАР Почетоха годишнината от Освобождението на България
ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  С нетрадиционно представяне на 38-то туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“
Next Post ОБЩИНА ЗЛАТИЦА С нетрадиционно представяне на 38-то туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“