ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ С благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта”

  • 0
  • 619 преглеждания


По идея на настоятелството и служителите на читалище „Оборище“ в село Петрич, Община Златица, през миналата работна седмица беше даден старт за изпълнението на организираната благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта“. Идеята е по време на инициативата да бъдат изработени красиви бели и червени мартеници.

Желаещите да се включат в кампанията, могат да го направят всеки вторник от 8:00 часа и неделя от 13:00 ч. в библиотеката на културната институция, като изискването е да бъдат спазвани противоепидемичните мерки, наложени от държавната власт във връзка с борбата с разпространението на коронавируса.

От читалище „Оборище“ – Петрич заявяват, че изработените първомартенски символи, ще бъдат предлагани за продажба на 21, 22 и 26 февруари от 10:30 часа на площада „20 Април“ в селото. Събраните средства от благотворителната кампания „Работилницата на баба Марта“ ще бъдат използвани за финансиране на друга благотворителна кампания „Възстановяване на релефа на карта на България в училищния двор“.

Инициативата по този проект е стартирана от родолюбиви петричани. Релефът на картата в училище „Лейди Странгфорд“ е направен в началото на 60-те години на ХХ век, и е дело на учителите Кръстьо Шентов и Иван Буров. Желанието на родолюбивите жители на селото е тя да се превърне в една от атракциите за гостите на бунтовното село, при посещенията им него.

„ГЕОТЕХМИН“ ООД  Подкрепи достойни българи с каузи в полза на нуждаещи се сънародници
Prev Post „ГЕОТЕХМИН“ ООД Подкрепи достойни българи с каузи в полза на нуждаещи се сънародници
Градът на Първата пушка отново без вода
Next Post Градът на Първата пушка отново без вода
Related Posts