Новини

В ЧЕЛОПЕЧ Две събития за първи ноември в Челопеч

Денят на народните будители в с. Челопеч бе отбелязан с театрална постановка на 31 октомври и среща с писателя Андрея Илиев на.

МЛАДЕЖИ ОТ ЧЕЛОПЕЧ Боядисаха беседките в селото

В деня на националната инициатива „Да изчистим България заедно“ – 14 септември, членове на Младежка инициативна организация в с. Челопеч обединиха силите.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ ПОПУЛЯРНАТА И ОБИЧАНА ЙОРДАНКА ХРИСТОВА Гост на шестата национална среща „Златна есен”

На 1 септември, Община Челопеч за поредна година организира шестата регионална, а вече и национална ежегодна среща „Златна есен ‘2019”, която се.

Парад на знамената и феерия от цветове и багри

Шестият Международен фолклорен фестивал „Златен прах” в село Челопеч, организиран от Община Челопеч, за трета поредна година започна с впечатляващо шествие и.

ТАНЦЬОРИТЕ ОТ ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД И ПОСТОЯНСТВО” В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Завоюваха „Златен Орфей” от XI шампионат по фолклор „Евро фолк ‘2019”

На официалната церемония за награждаване на победителите в Единадесетия Европейски шампионат по фолклор „Евро фолк ‘2019”, провела се на 6 юли на.

Графиня Марица гостува в парк „Корминеш“

В програмата, посветена на Деня на Община Челопеч, на сцената в парк „Корминеш“ на 19 юни гостува колективът на Бургаската опера, който.

Второ надиграване в Челопеч

С участието на представители на Танцова школа „Средногорци“ – Пирдоп, с ръководител и хореограф Цветина Грамова, на фолклористи от читалище „Труд и.

ЗА ДЕЦАТА НА ЧЕЛОПЕЧ Забавления с Илияна Балийска

По покана на Община Челопеч, на 20 юни известната водеща на детски мюзикъли Илияна Балийска, гостува на малките жители на селото със.

В ПАРК „КОРМИНЕШ“ – ЧЕЛОПЕЧ Деца на служители на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ международния си ден

Детски празник организира ръководството на рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за наследниците на своите служители на 2 юни. В.

В ЧПГЧО – ЧЕЛОПЕЧ Празник на младостта и зрелостта

Деветнадесетият випуск зрелостници на ЧПГЧО „Челопеч“ тържествено отбеляза завършването на своето средно образование. На 24 май в присъствието на много родители и.

В ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ Проведоха фестивал за Деня на победата и на Европа

На 8 и 9 май учениците от ЧПГЧО „Челопеч“ проведоха няколко инициативи посветени на Деня на победата и Деня на Европа. В.

ВЕЛИКДЕНСКИ БАЗАР В ЧЕЛОПЕЧ Помага за дейността на клуб „Знам и мога“

По инициатива на работещите в читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч и с подкрепата на общината, на 25 април в центъра.

В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Момичета от 3 до 13 години празнуваха на Лазаровден

Традиционният предвеликденски празник Лазаровден в Челопеч бе честван в събота – 20 април, от деца и момичета, членове на фолклорните състави при.

МИНЬОРИ И КОПРИВЩЕНЦИ Със свой дял в инициативата „Капачки за бъдеще“

Минната фирма „Дънди Прешъс Металс“ и дружествата й в Челопеч и Крумовград се включиха активно в кампанията „Капачки за бъдеще“ миналата година..

Със сребро в състезание на Американския университет

От 29-и до 31-и март се проведе вторият кръг от състезанието на английски език MultiTalent Quest, организирано от Американския университет в Благоевград..

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Българският дух е жив

Точно в 12 часа на 3 март жители и гости на село Челопеч се включиха в националната инициатива „Пробуждане с хоро“, подета.

Къпаха булка и младоженец НА ИВАНОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ

Единствено в село Челопеч до наши дни е съхранен обичаят, отбелязван на Ивановден. На 7 януари самодейци от читалище “Труд и постоянство”.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Представиха спектакъла „Зимна приказка за дванадесетте месеца”

На 21 декември в препълнения салон на читалище „Труд и постоянство” в село Челопеч, самодейци представиха концерт – спектакъла „Зимна приказка за.

Малки коледари поздравиха миньорите от рудник „Челопеч“

Скъпи гости посрещна колективът на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. В навечерието на Рождество Христово, на 19 и 20 декември, техни гости бяха.

ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО Удостои с награда Община Челопеч

На 21-ви ноември – Въведение Богородично и Ден на християнското семейство и православната младеж, Държавната агенция за закрила на детето постави началото.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Грейна в празнична коледна премяна

На 30 ноември площад „Освобождение” на село Челопеч беше пълен с хора от цялото Средногорие, дошли да видят новата премяна, с която.

В ЧЕЛОПЕЧ Шеста пъстра трапеза

Клубът на читалище “Труд и постоянство” в Челопеч едва събра на 2 ноември почитателите на кулинарните изкушения от селото и съседните общини,.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Пенсионери и инвалиди работиха за селото си

В Община Челопеч в инициативата на bTV на 15 септември „Да почистим България за един ден“ масово се включиха членовете на пенсионерския.

ЗЛАТНА ЕСЕН За хората от третата възраст

Членовете на пенсионерското дружество в с. Челопеч на 8 септември бяха домакини на превърналата се в традиция през последните години среща на.

ЗА ПРАЗНИКА НА ХИЖА „МУРГАНА“ Осем туристи преминаха по маршрута

Ръководството на Община Челопеч, съвместно с Управителния съвет на Туристическо дружество „Мургана” организираха на 14 юли голям празник на едноименната хижа в.

ЕНЬОВКИ ОТ СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Свиваха китки в Деня на билките

В неделя – 24 юни, момичета и момчета, самодейци при читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч, отбелязаха по стар български традиционен.

ТАНЦОВИ СЪСТАВИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Показаха умения и знания във фолклора

Поредица от културни прояви посвети Община Челопеч на своя традиционен празник Пресвета Неделя. От 28 май до 3 юни множество челопечани и.

НА ВТОРИЯ ФЕСТИВАЛ ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В ЧЕЛОПЕЧ Две песни спечелиха наградата на кмета

В два от дните на културните прояви, посветени на празника на Община Челопеч – Пресвета Неделя – 1 и 2 юни, в.

В ЧЕЛОПЕЧ Бойци застанаха в почетен строй за прослава на освободителите

На 2 януари офицери и сержанти от запаса и резерва в с. Челопеч, членове на дружеството на Съюза, застанаха в почетен строй,.

В ЧЕЛОПЕЧ На Ивановден благословиха родени през миналата година

В необичайно топлия и хубав неделен ден – 7 януари, самодейци от читалище „Труд и постоянство“ изпълниха обичая Ивановден, който от години.

В ХРАМА НА СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Тържествена служба за Никулден

На 6 декември – Никулден, църквата в село Челопеч “Свети Николай Мирликийски Чудотворец” отбеляза с тържествена служба патронния си празник. Предстоятелят на.

Възстановиха надписа на паметника на командния пункт на генерал Брок

По повод 140 години от първото зимно преодоляване на Балкана през Освободителната Руско-турска война от 1877 – 1878 г., дни преди датата.

Журналистът Румен Стоичков гостува на челопечани

По покана на Община Челопеч и настоятелството на читалище “Труд и постоянство” на 10 ноември жители на селото, почитатели на интересните четива.

В ЧИТАЛИЩЕ „ТРУД И ПОСТОЯНСТВО“ Подредиха пъстра трапеза

Клубът на читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч вечерта на 27 октомври едва успя да побере най-добрите майстори на вкусните ястия.

Набори се събраха след 30 години

Съученици от Випуск 1987 г. на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч се събраха в родното си село 30.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ - Добра организация и активна работа

В Община Челопеч бе създадена стриктна организация за включване на жители и неправителствени организации в националната акция “Да изчистим България” на 16.

ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФАМИЛИЯ ВЪТЕВИ ОТ ЧЕЛОПЕЧ Проведоха родова среща на хижа „Мургана“

На 29 юли се постави начало на родовите събирания на многобройните членове на фамилията „Вътеви“ от с. Челопеч, съобщиха участвали в нея..

НА ПЛОЩАДА – СЛЪНЦЕ В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ

Парад на знамената на държавите участници За първи път във вече четиригодишната история на Международния фолклорен фестивал „Златен прах“, се организира специален.

ПЛАНИНАРИ ОТ ЧЕЛОПЕЧ И РЕГИОНА

Честваха 50 години от първата копка на хижа „Мургана“ На 15 юли се отбеляза традиционния за с. Челопеч и едноименното туристическо дружество.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Старинен ритуал на в Деня на билките

На 24 юни самодейци от Народно читалище „Труд и постоянство” в село Челопеч със стар ритуал отбелязаха народния обичай „Еньовден”, чрез който.

ПРЕД ПРАЗНИКА НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Игри за най-малките от времето на баба и дядо

На 6 юни – вторник, първи огласиха Културно-развлекателния парк “Корминеш” най-малките жители на Челопеч и техни приятели от съседни селища. Поредицата от.

Последната грешка на Нешка

При пълен капацитет от почти 900 зрители, заели места в амфитеатъра на Парк „Корминеш“ на 9 юни, Трупата „Нешънъл Арт“, с участието.

В ПАРК „КОРМИНЕШ“ – ЧЕЛОПЕЧ

Първи награди за нова българска песен На 9 и 10 юни Община Челопеч бе домакин на Първия фестивал за млади изпълнители „Моята.

АВТОГРАДЧЕТО В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ

Предостави отлични условия за шампионата по приложно колоездене За първи път изграденото през миналата година автоградче за безопасно движение в община Челопеч.

ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ 2

Завоюваха пет златни отличия на турнир в Солун, Гърция На 29 април, в град Солун, Република Гърция се състоя международен танцов турнир.

Сто и трима колоездачи изкачиха скоростно Златишкия проход

Сто и трима колоездачи се включиха на 7 май в първото скоростно изкачване на Златишкия проход, организирано от Колоездачен клуб „Велосити“, Клуб.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ

Аз карам велосипед. Последвай ме! Интересно занимание по управление на велосипед и спазване правилата за безопасно движение се проведе на 28 април.

„ДЪНДИ ПРЕШАС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ” ЕАД

Ремонтираха храма в село Петрич за 160 години от въздигането му Рудодобивното и преработвателно дружество „Дънди Прешас Металс Челопеч” направи ценно дарение.

В ЧЕЛОПЕЧ Красиви лазарки огласиха дворовете на стопаните

На 8 април – Лазаровден, по инициатива на ръководството на Народно читалище „Труд и постоянство” в село Челопеч, красиви момичета, облечени като.

В ЧЕЛОПЕЧ Крос „Първа пролет“ събра десетки състезатели

В следобедните часове на 31 март община Челопеч бе домакин на традиционния лекоатлетически крос за ученици „Първа пролет“. Надпреварата бе открита от.

ГРУПА „ПЧЕЛИЧКА“ НА ДГ – ЗЛАТИЦА Посрещна пролетта заедно с родителите

На 30 март в многофункционалната зала „Мария Джамярова“ на Детска градина „Вяра, надежда, Любов“ в гр. Златица възпитаниците от група „Пчеличка“, с.

ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ

Спечелиха трето място на състезание във Велинград На 25 март в столицата на балнеолечението на Балканите – Велинград, се състоя поредното издание.

В СЕЛО ЧЕЛОПЕЧ Пуснаха 12 000 рибки в язовир „Качулка”

В ранния следобед на 15 март членовете на Риболовен клуб „Челопеч“, съвместно със служители от рудодобивното и преработварелно дружество „Дънди Прешъс Металс.

ЧЕСТВАНЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК В ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“

Преклонение и отговорност към каузата България Надежда Лукова, IX“А“ клас На 3 март 1878 година в градчето Сан Стефано, днешен Йешилкьой, предградие.

СТОТИЦИ ЗВЪНЦИ Огласиха парк „Корминеш“

И тази година парк “Корминеш” в едноименната местност южно от село Челопеч се огласи от сладкия глас на стотици хлопки и звънци.

МОБИЛНОТО ПРИЛОЖЕНИЕ “АЗ – КМЕТЪТ” Вече е активно и за жителите на община Челопеч

„Аз-кметът” вече стана активно приложение и за жителите на Община Челопеч, научи вестник „Регион” от Интернет сайта на Общинската администрация. Това е.

КЛУБЪТ ПО ПЛАИНАРСТВО "ПРИЯТЕЛИ В ПРИКЛЮЧЕНИЯТА" – ЧЕЛОПЕЧ

Проведе поход до паметника в местността „Хаджийца“ в Стара планина Димитър Петров В началото на този лагер имахме големи притеснения, които бяха.

Поклон за Дякона и в село Челопеч

На 19 февруари в читалище „Труд и постоянство“ – Челопеч се проведе литературно-музикална вечер, посветена на великия син на България Васил Левски..

Награда за екипа на рудник „Челопеч“

На 27 януари 2017 г. бяха обявени победителите в годишните награди на международното  минно списание „Mining Magazine“ (Майнинг  магазин). Наградите демонстрират иновативността.

КЛУБ „ПРИЯТЕЛИ В ПРИКЛЮЧЕНИЯТА“ – ЧЕЛОПЕЧ Проведе зимен лагер на хижа „Мургана“

Новата година настъпи, а с нея и времето за нашият първи лагер. Началото беше обещаващо – прекрасно време и много сняг. Именно.

- Инж. Гарчев, как оцелява община Антон в днешно време, разчитайки само на субсидията от републиканския бюджет и местните данъци и такси? - Е, оцеляване, е малко силно казано. Общината се развива съвсем нормално, макар и да са ни малко парите. Но, когато

Десетки жители на село Челопеч и от други общини в района пътуваха на 26 януари до столицата, за да присъстват на заседанието.

НА ИВАНОВДЕН В ЧЕЛОПЕЧ Къпаха булка и младоженец

Сред най-тачените, очаквани и чествани зимни народни и християнски празници за българина е Ивановден. Посветен на Св. Йоан Кръстител, на него се.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ” Дарява земи на община Челопеч на стойност 365 000 лв.

На 15 декември в Заседателната зала на община Челопеч членовете на общинския съвет са провели извънредна сесия, в дневния ред на която.

Още злато за танцовите състави на Челопеч

Танцов състав „Българче“ – втора възрастова група и женският танцов състав при читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч се завърнаха от.

ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Изкупува земеделски земи в местността „Маята”

На 28 април в заседателната зала на община Челопеч се е провело редовно заседание на местния ОбС, на което в присъствието на.

ПАМЕЛА МАРИНОВА И СТАНИСЛАВ ШУТИЛОВ ОТ ЧЕЛОПЕЧ шести в Монтана

На 19 март в спортната зала „Младост” в град Монтана се състоя единадесетото издание на турнира по спортни и модерни танци и.