Новини

СЕДЕМНАДЕСЕТ ГОДИШЕН С късмет при изваждането на кръста в село Антон

На 6 януари – понеделник, 2020 година – Йордановден, жители и гости на Община Антон се събраха в центъра на селото за извършване на.

В СЕЛО АНТОН Зимна приказка на сцената на читалището

С коледен концерт на 20 декември самодейците, децата и учениците от село Антон зарадваха своите почитатели преди Рождество Христово и ги заредиха.

В ОБЩИНА АНТОН Завърши изграждането на осветлението на парковата зона

През миналата седмица завърши проектът по изграждането на осветление в още една паркова зона на Община Антон. Жителите на селото вече с.

ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” В СЕЛО АНТОН С подкрепа от Ротари и Инeр Уийл клубовете в Пирдоп

Новата учебна година в Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Антон стартира с подкрепата на Ротари клуб и дамите.

Училища в региона няма да се закриват

ОУ “Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон отпразнува патронния празник на училището 11 май – Денят на Светите братя Кирил.

ПЕВЦИ И ТАНЦЬОРИ ОТ ЧИТАЛИЩЕ „ХРИСТО БОТЕВ“ В СЕЛО АНТОН Зарадваха почитателите си с пролетен бал

Празничната програма на творческите състави на читалище „Христо Ботев“ в село Антон, посветена на Гергьовден и Деня на Общината, се проведе на.

НА КОНКУРС В ОБЩИНА АНТОН Избраха Цар на виното за 2019 година

За девета поредна година жителите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на хубавото вино.

В ОБЩИНА АНТОН Бебе на четиридесет дни на празника за Бабинден

На 21 януари с ритуал като преди десетилетия в Община Антон отбелязаха Деня на родилната помощ – Бабинден. На тържеството бе и.

Четирима се бориха за кръста в с. Антон

Въпреки много студеното и ветровито време, с непрекъснато усилващ се снеговалеж, десетки жители на Община Антон се събраха в неделя – 6.

АНТОНЧАНИ С ДАРИТЕЛСКА КОЛЕДНА КАМПАНИЯ Към детска градина „Българче“ и ОУ „Св. Св Кирил и Методий“

По инициатива на група общински съветници от Антон и жители на селото беше направено коледно дарение към всички ученици, родители и възпитатели.

Поредица от празници в Община Антон

На 22 декември Община Антон, Народно читалище „Христо Ботев”,  Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и Детска градина „Българче” с поредица.

ХУДОЖНИКЪТ АНТОН МАРУСЯ ФИЛЧЕВА Подари осем картини на родното си село

В последния ден на месец ноември – петък, в ритуалната зала на Община Антон, бе открита деветата самостоятелна изложба на художника от.

ДЕЦА ОТ СЕЛО АНТОН Организираха празник на есента

От няколко години, по предложение на председателя на ОбС – Антон инж. Николай Маджаров и с неговата финансова подкрепа, през есента децата.

В ОБЩИНА АНТОН И в село Антон отбелязаха Еньовден по стара традиция

На 24 юни рано сутринта, още по роса, членове на Народно читалище „Христо Ботев” в Община Антон, Благотворително женско дружество „Джемина” и.

ЖИТЕЛИ НА СЕЛО АНТОН Построиха чешма на “Водопада”

Позната на мнозина е известната народна мъдрост – искаш ли да направиш добро на хората – съгради чешма. Десетки са примерите в.

ОБЩИНА АНТОН Чества на Гергьовден своя празник

След празничния концерт на самодейните състави при читалище „Христо Ботев“ в с. Антон на 4 май, надиграването с народни танци на следващия.

В ОБЩИНА АНТОН Деветнадесет бебета през 2017 година

На 21 януари – Денят на родилната помощ, в ритуалната зала на читалище „Христо Ботев“, Община Антон и културната институция поканиха на.

В СЕЛО АНТОН Общински съветник изгради ново осветление

Съветникът от групата на БСП в ОбС – Антон Андрей Симов изгради за своя сметка, но за нуждите на жителите на общината.

СОЦИАЛИСТИ ОТ СЕЛО АНТОН

С почит към героя Стефан Минев и негови съратници По инициатива на Андрей Симов – общински съветник от групата на БСП –.

ИНИЦИАТИВНИ ДАМИ ОТ АНТОН Дами браха билки по роса

Рано сутринта на 24 юни, когато българската православна църква отбелязва празника Еньовден, по инициатива на дамите от Благотворително женско дружество „Джемина” в.

ДОБРОВОЛЦИ ОТ СЕЛО АНТОН Подновиха маркировката на екопътеки в Стара планина

През месеците май и юни с няколко похода доброволци от село Антон извършиха подновяване на маркировката на няколко екопътеки, намиращи се в.

В ОБЩИНА АНТОН Цветя за патрона на селото

И в община Антон ученици и общественици отбеляза с тържествено възпоменание и слова Деня на Христо Ботев и загиналите за Отечеството. На.

В ОБЩИНА АНТОН - Забавления за малчуганите за Деня на детето

Сутринта на 1 юни, в центъра на село Антон, по инициатива на кмета инж. Стоян Гарчев, служители на общинската администрация, педагози и.

ТРИ ДНИ ВЕСЕЛИЕ В СЕЛО АНТОН За Деня на общината

На 6 май жителите и гостите на село Антон отбелязаха с много настроение Деня на общината. Въпреки преваляващия в началото дъжд, веселието.

В село Антон представиха книга на млад автор

Световният ден на книгата – 23 април, в с. Антон бе отбелязана с представяне на дебютния роман на младата писателка от гр..

В ОБЩИНА АНТОН Спортен празник по Великден

На втория ден след Великден – 17 април, в община Антон се проведе детски спортен празник. Той бе организиран от общинското ръководство.

В ОБЩИНА АНТОН В село Антон дружно боядисаха яйца

На Велики четвъртък в сградата на читалище „Христо Ботев” в село Антон, беше организирано общо боядисване на великденските яйца. По инициатива на.

ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО АНТОН Грейна в цветовете на българския трибагреник

Във вечерните часове на националния празник 3 март, в препълнената със зрители зала на читалище “Христо Ботев” самодейците от село Антон поднесоха.

В ОБЩИНА АНТОН Избраха Цар на виното през 2017 година

За седма поредна година жителите и гостите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на.

УЧЕНИК ОТ СЕЛО АНТОН С грамота от началника на РУО

Ученикът Благой Борисов Симандов от шести клас на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Антон е получил грамота от.

ИНЖ. СТОЯН ГАРЧЕВ – КМЕТ НА ОБЩИНА АНТОН: Иска ми се антончани да станат по-добри и да мислят за своето село

- Инж. Гарчев, как оцелява община Антон в днешно време, разчитайки само на субсидията от републиканския бюджет и местните данъци и такси?.

НАЙ-МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ НА СЕЛО АНТОН Получиха подаръци от общината

Тържествено бе отбелязан Денят на родилната помощ в община Антон. На 21 януари в едно от местните заведения, по покана на общинското.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ В ОБЩИНА АНТОН Утвърди размера на такса „Битови отпадъци” за 2017 година

В края на изминалата 2016 година, в сградата на читалище „Христо Ботев” в село Антон, членовете на местния Общински съвет са провели.

НА ЙОРДАНОВДЕН

Народните традиции и младостта победиха студа Люта зима и сибирски студ обхванаха страната в дните на два от най-тачените зимни празници за.

ПОЕТЕСАТА ОТ СЕЛО АНТОН ИВАНКА ФИЛЧЕВА Представи нова книга

Дни преди да навърши 85 години житейски път известната на мнозина от жителите на Средногорието поетеса от с. Антон Иванка Филчева, зарадва.

В ОБЩИНА АНТОН Цяла седмица празнични прояви

На 6 май – Гергьовден, община Антон тържествено отбеляза официалния си празник. Рано сутринта в храм „Св. Илия“ беше отслужена празнична литургия.