В ЧАВДАР Почетоха годишнината от Освобождението на България

  • 0
  • 163 преглеждания

На 3 март, до паметника на загиналите в Община Чавдар, напиращ се на площад „Васил Левски“, се състоя паметно поклонение пред многобройните български и руски войни, дали живота си за свободата на малка България. Присъстваха представители на организаторите от Община Чавдар и читалище „Надежда“, сред които кметът Григор Даулов, председателят на общинския съвет Мария Томева, секретарят на ОбА Павлина Павлова, общински съветници, читалищни дейци, членове на Клуба на пенсионера и Съюза на офицерите и сержантите от запаса в селото, множество граждани.

На фона на националния химн „Мила Родино“, кметът г-н Даулов издигна българския трибагреник на пилона на знамената в центъра на село Чавдар и поднесе приветствено слово към жителите и гостите на общината. В тържествената литературно-музикална програма, посветена на 144-годишнина от Освобождението на България от турско иго, се включиха самодейците от Женски народен хор „Китка“ и Група за стари градски и шлагерни песни „Спомени“, с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов. С народни танци се представиха дамите от Клуб за народни хора „Чавдар“, с хореограф Камелия Иванова. Рецитал, посветен на Освобождението, прочетоха Мария Комитова и Иван Терзиев. Индивидуално изпълнение имаше Мирена Василева.

Самодейците представиха едни от най-хубавите български революционни песни и стихове на титани в литературната ни класика. Песните и стиховете накараха чавдарчани да се почувстват горди с предците си, жертвали своя живот, за да ни има нас днес и България.

Цветя в знак на поклонение пред паметта на загиналите руски и български войни бяха поднесени от Община Чавдар, общинския съвет, читалище „Надежда“, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в общината, колектива на Пенсионерски клуб „Златна есен“, и от признателните граждани.

На финала на официалната програма беше проведена инициативата „Пробуждане с хоро“, която се реализира за поредна година в село Чавдар. На дългото хоро се наловиха млади и стари.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД   С ръчно изработени мартенички от децата на Средногорието
Prev Post „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД С ръчно изработени мартенички от децата на Средногорието
Next Post УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ На работно посещение в „Аурубис България“
Related Posts