Новини

МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Поднови първенството от петия си сезон

На 13 март, на игрището с изкуствено покритие „Клетката“ от Спортен комплекс „Пирдоп“, се изиграха двубоите от първия пролетен кръг на Мини.

Работим като екип за преодоляване на предизвикателствата сега и в бъдеще

Изпълнителният директор на „Аурубис България“ Тим Курт, със специално интервю за в. „Регион“ - Здравейте, г-н Курт, най-напред да Ви благодаря за.

ДУПКА В АСФАЛТА КРАЙ РИТЕЙЛ ПАРКА Създава предпоставки за пътни произшествия

Шахта от канализацията за дъждовните води на Подбалканския път, в непосредствена близост до вход-изхода за Ритейл парка, източно от гр. Пирдоп, е.

НЕЗАКОННО СМЕТИЩЕ В разграден двор в град Пирдоп

На стотина метра от центъра на гр. Пирдоп, двор на ул. „Бобьовица“ в града е потънал във всевъзможни боклуци. Изхвърлени на произвола.

В ЗЛАТИЦА И ЦЪРКВИЩЕ Поклон и почит към загиналите за свободата на България

На 3 март пред паметника на руските освободители и българските опълченци в гр. Златица тържествено бе чествана 144-годишнината от освобождението на народа.

144 ГОДИНИ ОТ КРАЯ НА ПЕТВЕКОВНОТО ОСМАНСКО РОБСТВО

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Изложба и дискусия за 144 години свободна България За 144-годишнината от възкресението на България след почти пет века господство.

В ПИРДОП Прослава на Деня на свободата

На 3-ти март в Пирдоп тържествено бе отбелязана 144-та годишнина от освобождението на България от османско робство. Честването започна с празничен камбанен.

В БУНТОВНОТО СЕЛО ПЕТРИЧ Поклон пред загиналите руски войни в село Петрич

Паметно честване на Освобождението на България от османско владичество и 144 години от края на Руско-турската война от 1877 – 1878 г..

В ОБЩИНА МИРКОВО Заупокойна молитва за загиналите за освобождението на България

Националният празник 3 март беше подобаващо отбелязан от жителите на Мирково. Честването беше организирано от Община Мирково, читалище „Културен подем 2020“ и.

РОДОЛЮБИВИ СТИХОВЕ В СЕЛО ДУШАНЦИ За прослава на българското освобождение

На 2 март в с. Душанци се състоя честване на националния празник на Република България. Пред присъстващите жители на селото деца самодейци.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Заря-проверка за националния празник

Вечерта на 2 март на площад „Освобождение“ в с. Челопеч се проведе заря-проверка за 144 години от освобождението на България. В деня.

В ОУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – АНТОН Отбелязаха освобождението с драматизация по Тодор Влайков

На 2 март учениците от  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Антон изнесоха спектакъл посветен на 144 години от Освобождението.

НА СИРНИ ЗАГОВЕЗНИ В ЧЕЛОПЕЧ Поискаха прошка и пожелаха леки пости

В неделя – 6 март, на площад „Освобождение“ в с. Челопеч десетки жители и гости на общината присъстваха на представянето от членове.

ПРОЕКТ „СЪВМЕСТНИ ИНИЦИАТИВИ ЗА ОПАЗВАНЕ НА ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ ЧРЕЗ ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА ВЪЗДУХА, ПОЧВИТЕ И ВОДИТЕ В ТРАНСГРАНИЧНИЯ РЕГИОН“

ДОГОВОР ЗА СУБСИДИЯ: №  РД-02-29-85 / 08.04.2021 ВОДЕЩ ПАРТНЬОР: ОБЩИНА ПИРДОП, РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ПАРТНЬОР: ГРАДСКА ОБЩИНА ПАЛИЛУЛА, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ Представители на Община.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКА КОПРИВЩИЦА Пак посрещнаха освободителите

На историческия площад „20-ти Април“ в Копривщица бе отбелязан националният празник на България – 3 март. 144-годишнината от освобождението на страната ни.

В ПИРДОП Финал на конкурса „Мартеница за здраве“

На 1 март в лекторията на читалище „Напредък“ бяха изложени мартениците, изработени от деца и ученици от Пирдоп и други селища по.

ДЕЦАТА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ С впечатляваща победа в домакинския си мач от новия сезон

С убедителна победа започна пролетния полусезон за децата от Футболен клуб „Пирдоп“, родени през  2007 / 2008 г. С разгормяващия резултат от.

ПЪТУВАЩО ЧИТАЛИЩЕ „БАЩИНО ОГНИЩЕ“ Отвори врати за ученици и граждани в Челопеч

На 2 март, по покана на общината пътуващото читалище „Бащино огнище“ показа колекцията си от облекла, фотографии, предмети от бита и книги.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД С ръчно изработени мартенички от децата на Средногорието

За първи март традиционно децата от Средногорието, подкрепяни от „Аурубис България“,  ръчно изработват мартенички за служителите на компанията.  Както всяка година, така.

В ЧАВДАР Почетоха годишнината от Освобождението на България

На 3 март, до паметника на загиналите в Община Чавдар, напиращ се на площад „Васил Левски“, се състоя паметно поклонение пред многобройните.

УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ На работно посещение в „Аурубис България“

 На 28 февруари управителят на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща с ръководството на най-голямата компания у нас по финансови резултати.

ОБЩИНА ЗЛАТИЦА С нетрадиционно представяне на 38-то туристическо изложение „Ваканция & СПА Експо“

На 24 и 25 февруари в „Интер Експо център“ – София, се проведе тридесет и осмото издание на Международното туристическо изложение „Ваканция.

ОБЩИНА ПИРДОП И „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Постигнаха споразумение за прекратяване делото за собствеността на земята под язовир „Душанци“

На 24 февруари в лекторията на читалище „Напредък“, при спазване на епидемичните мерки и изисквания, се проведе редовна сесия на Общински съвет.

ОБЩИНИТЕ ПИРДОП И ПАЛИЛУЛА ОТ ГРАД НИШ, РЕПУБЛИКА СЪРБИЯ Пред завършване на трансграничен проект

В петък и събота – 25 и 26 февруари, представителна делегация на Община Пирдоп, водена от кмета Ангел Геров посети Градска община.

ДЪЛГОГОДИШНИЯТ КМЕТ НА ОБЩИНА ЧАВДАР ПЕНЧО ГЕРОВ Удостоен с наградата „Новатор в българското общество“

Бившият кмет на община Чавдар – Пенчо Геров, и кметовете на общините Смядово и Дългопол – Иванка Петрова и Георги Георгиев, получиха.

ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ Събра 760 лв. за лятното си училище

Настоятелството и библиотекарят Захаринка Бодурова при читалище „Напредък“ в гр. Пирдоп организираха благотворителна кампания за изработване на мартеници, която да бъде подкрепа.

ПРОФ. ВЛАДИМИР МИГЕВ С ново изследване на политическия живот у нас преди прехода

На емблематичната дата 22.02.2022 излезе от печат книгата на проф. Владимир Мигев „Времето на българското преустройство (юли 1987 – ноември 1989)“, подготвена.

СЛУЖИТЕЛИ ОТ „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ ЕАД С първа награда от национален конкурс за млади учени и специалисти

С първа награда от национален конкурс за млади учени и специалисти В края на 2021 г. Иван Георгакиев, старши инженер „Геомеханика“, и.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ АД Получи наградата за „Най-добър HR проект на голяма компания“ за 2021 г.

Годишните HR награди се връчват от Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), като тази година в конкурса участваха 31 компании. На.

ЕКСПЕРТИ Проучиха състоянието на паметници на културата в Община Златица

На 14 февруари – понеделник, по инициатива на кмета на Община Златица инж. Стоян Генов, екип от експерти се запозна със състоянието.

ЗЛАТИЧАНИ ИЗРАЗИХА ПОЧИТТА СИ КЪМ АПОСТОЛА С поклонение пред делото в църковния метох

На 18 и 19 февруари – дните на гибелта и за памет към живота и делото на Апостола на свободата Васил Левски,.

В ГРАДА НА ПЪРВАТА ПУШКА – КОПРИВЩИЦА Викторина за Апостола на свободата

СУ „Любен Каравелов“ – град Копривщица, отбеляза 149 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски с различни инициативи, които се.

НА МЕМОРИАЛЕН КОМПЛЕКС „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ НА „ГЪЛЪБЕЦ“ Средногорци изразиха почитта си към безсмъртния син на Отечеството

Съгласно заповедта на управителя на Софийска област Иван Иванов за ограничаване на публичните събития във връзка с високия риск от заразяване с.

Възпоменателна вечер за Васил Левски в Челопеч

На 18 февруари вечерта, в салона на читалище „Труд и постоянство“ в с. Челопеч се проведе възпоменателна вечер, посветена на 149-годишнина от.

В ОБЩИНА ПИРДОП Приключи разяснителната кампания за домашно компостиране

В петък – 18 февруари, в Община Пирдоп приключиха поредицата от срещи с граждани в изпълнение на проекта за разясняване използването на.

НА РИДА ГЪЛЪБЕЦ Кощунство в Деня за памет към Апостола

„И влезе Иисус в Божия храм, изпъди всички продавачи и купувачи в храма“ – пишат за Христос евангелистите Матея, Марко и Лука..

ДЕЦА ОТ ЧЕЛОПЕЧ Посетиха Златица за 149 години от гибелта на Апостола

На 17 февруари децата от предучилищната група при Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч, заедно с педагозите Петранка.

В ОБЩИНА ЧАВДАР Посветиха изложба за делото на безсмъртния българин

На 18 февруари на площад „Васил Левски“ в Община Чавдар, с участието на представители на Общинската администрация и читалище „Надежда“, Основно училище.

ЕДИНИЯТ ОТ ОБВИНЕНИТЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО В СЕЛО АНТОН С богато досие в полицията

Междинните данни за хода на операцията съобщи главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров Специализирана операция по линия на Криминална и.

ЦВЕТЕЛИНА ДЖОГОЛАНОВА ОТ ЗЛАТИЦА Участва в епизод от българския филм „Братя“ по Нова телевизия

Цветелина Джоголанова от град Златица взе участие в заснемането на епизоди от българския филм „Братя“, който се излъчва в ефира на Нова.

РАЛИЦА НИКОЛОВА ОТ ПИРДОП Юбилеен курсист в обучителен център на Българската стопанска камара

Дама от Пирдоп е 25 000-ият курсист на Центъра за обучение по информационни и комуникационни технологии при Българската стопанска камара, съобщава БТА..

Празник на господаря на болестите Св. Харалампий

На 10 февруари, според християнския календар, бе почетена паметта на Св. Харалампий. В църквата „Свето Успение Богородично“ в гр. Копривщица отец Богомил.

Ловчанският митрополит Гавриил ръкоположи нов свещеник в храма на Пирдоп

На 13 февруари, след неделната утринна служба в храм „Свето Успение Богородично“ – Пирдоп, Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил въведе в първи.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Музейни работници извършват мащабна събирателска дейност

Служителите на Дирекция на музеите работят върху мащабен проект. Специалисти са ангажирани със събиране на фотографски материал от различни области за издаването.

УЧАСТНИЦИ ОТ „ФЕРМАТА“ В игрите Максимал Адвенчърс в Копривщица

Участници от минали издания на реалити шоуто „Фермата“ се включиха в поредното издание на игрите Максимал Адвенчърс, което е „приключение, пресъздаващо магията.

ГЕОЛОГ ОТ ЧЕЛОПЕЧ Сред участниците в юбилейната българска експедиция на Антарктида

„Да си в Антарктида е странно“ – е казал на колегите си д-р Стефан Методиев, главен геолог в отдел „Проучване“ на „Дънди.

ВЕРИГАТА „НАРОДНИ АПТЕКИ“ Отвори първия в историята на Община Чавдар фармацевтичен обект

В деня на честваните от мнозина празници на виното и на любовта – 14 февруари, в Община Чавдар бе отрит обект от.

Отново на кино от вкъщи За трета година „Аурубис България“ осигурява билети на служители за Master of Art

За трета поредна година “Аурубис България” закупува билети за всички свои служители, които желаят да гледат филмите от зимното онлайн изданието на.

В СЕЛО КАМЕНИЦА Самодейци празнуваха Деня на виното и на мъжката рожба

На 1 февруари самодейци и жители на село Каменица, Община Мирково, отбелязаха празника Трифон Зарезан, посветен на виното и лозята. По инициатива.

13 ФУВРУАРИ – 167 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ПИСАТЕЛЯ Да надникнем във високо моралния свят на Тодор Влайков

Не са много пирдопчаните, оставили трайна диря в живота на страната ни –  поети, писатели, политици, общественици, учени, дарители, чието име мигом.

ПОЖАР В СЕЛО АНТОН Изпепели дом на многодетна фамилия

На 29 януари от повреда в електрическото табло на къща в с. Антон, избухва пожар, който бързо се разпространява по дървената конструкция.

Баба без Вас си не мое Марияна Панчева-Цоловска за поета с копривщенски рими Иван Пехливанов

Отминалата 2021 година бе ползотворна за пишещият на копривщенски диалект в стихотворна форма Иван Пехливанов. Той живее в гр. Пловдив, където е.

НА ПРОТЕСТЕН МИТИНГ Жители и гости на Мирково настояха за връщане на демонтирания паметник на мястото му

В събота – 5 февруари, по инициатива на Даниел Богданов, подкрепен от общественици и съмишленици от Мирково и София, на площад „Разкола“.

ПРЕДАВАНЕ „ХЕЛС КИТЧЪН“ НА ШЕФ ВИКТОР АНГЕЛОВ Заснето в Копривщица

„Хелс Китчън“ е най-големият кулинарен формат, чийто водещ е Шеф Виктор Ангелов.  На 2 февруари на историческия площад в Копривщица бяха разположени.

ОБЩИНА ПИРДОП Започна поредицата от срещи с граждани за домашно компостиране

На 7 февруари пред сградата на читалище „Напредък“ в гр. Пирдоп бе поставено началото на поредицата от срещи на еколози и представители.

ФОНДЪТ ЗА ПОДКРЕПА НА МИКРО, МАЛЪК И СРЕДЕН БИЗНЕС В ОБЩИНИТЕ ЧЕЛОПЕЧ, ЧАВДАР И ЗЛАТИЦА Връчи онлай плакети на осем посланици на успеха

На 2 февруари се проведе официалното годишно събитие на Сдружение „Фонд за подкрепа и насърчаване на микро, малък и среден бизнес в.

Журналистите работят в интерес на обществото Снежана Тодорова – председател на Съюза на българските журналисти, специално за вестник „Регион“

- Г-жо Тодорова, Вие сте председател на Управителния съвет на СБЖ. Може ли да направите кратка визитка за себе си, за да.

ХРИСКА КОЖУХАРОВА – УПРАВИТЕЛ НА МУЗИКАЛЕН ЦЕНТЪР „ФЕНИКС МЮЗИК 2012“

Отбеляза юбилей с приятели и възпитаници в Пирдоп Познатата на мнозина от Средногорието Хриска Кожухарова, управител и ръководител на школите на Музикален.

НОВО ОБЗАВЕЖДАНЕ В СУ „Любен Каравелов“ от възрожденския град Копривщица

Материалната база в Средно училище „Любен Каравелов“ – Копривщица в някои учебни зали бе обновена. В кабинета по география новите писалищни маси.

УПРАВИТЕЛЯТ НА СОФИЙСКА ОБЛАСТ ИВАН ИВАНОВ Проведе работни срещи в общините Златица и Челопеч

На 27 януари 2022 г. назначеният наскоро от правителството за управител на Софийска област Иван Иванов проведе работни срещи с кметовете и.

„ГЕОТЕХМИН“ ООД Подкрепи достойни българи с каузи в полза на нуждаещи се сънародници

За деветнадесети път на специална церемония, проведена на 25януари 2022 г., в. „24 часа“ обяви кои са „Достойните българи“ – наши сънародници.

ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ С благотворителна кампания „Работилницата на баба Марта”

По идея на настоятелството и служителите на читалище „Оборище“ в село Петрич, Община Златица, през миналата работна седмица беше даден старт за.

Градът на Първата пушка отново без вода

Високите цени на тока, които касаят всички населени места в страната ни, накараха няколко от тях да преминат на режим при осветление.

РАЗКРИВАМЕ РЕСУРСИ И СЪЗДАВАМЕ СТОЙНОСТ, ЗА ДА РАСТЕМ И ПРОСПЕРИРАМЕ ЗАЕДНО

Разговор на Христо Ковачев, Goldminebg.eu, с инж. Цветомир Велков, оперативен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и инж. Любомир Хайнов, оперативен директор.

УЧЕНИ И ОБЩЕСТВЕНИЦИ С идея за изграждане на паметник на виконтеса Емили Странгфорд в село Петрич

Известни хора в България преди дни споделиха идеята си за подготовка на национално честване на английските филантропи и българофили – лорд Пърси.

ЛЕКОАТЛЕТИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Бягаха на „Голям Сечко рън“

На 16 януари в близост до град Бухово се проведе планинско бягане „Голям Сечко рън 2022“. Състезанието е част от сериите за.

СЪСТЕЗАТЕЛИ ОТ СПОРТЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРСКИ АТЛЕТ“ – ПИРДОП Мериха сили с най-добрите в страната на четирибой

На 15 и 16 януари, в зала „Асикс Арена“ в столицата, се е провел националният шампионат по лека атлетика за момчета и.

ЖИТЕЛИ НА ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Искат контейнери за събиране на отпадъчно стъкло и алуминий

Опазването на околната среда трябва да е приоритет както на управляващи, така и на всеки отделен човек. За съжаление, нивото на културата.

В ОБЩИНА ПИРДОП Пристигнаха 900 компостера

През миналата седмица в Пирдоп пристигнаха два тира, натоварени с 900 бр. компостери, съобщиха на сайта си от общинската администрация. Те са.

ЧИТАЛИЩЕТО В СЕЛО ПЕТРИЧ Подреди интересна изложба за Бабинден

На 21 януари – Денят на родилната помощ, служителите на читалище „Оборище“ в село Петрич подредиха тематична изложба, посветена на появата и.

В ОБЩИНА ПИРДОП Шестдесет и пет родени деца през 2021 година

Поради обстановката в страната и наложените противоепидемични мерки, в община Пирдоп не се проведе традиционната среща на майки, сдобили се с рожби.

Шестнадесет бебета в града музей през 2021 година

На 21 януари по нов стил се отбелязва Бабинден или Денят на родилната помощ. На празника благославяме хората, които първи подават ръка.

В ЗЛАТИЦА Четиридесет и четири бебета получиха проходилки

В Деня на родилната помощ – 21 януари, в Община Златица четиридесет и четири деца, родени през миналата година, бяха зарадвани по.

Десет момчета и четири момичета през миналата година в Мирково

Тази година традиционното честване на Бабинден и къпането на бабите в Мирково не се състоя. Причината е всеизвестна – ограничаване на публичните.

В ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ – 21 ЯНУАРИ Пресъздадоха обичая „Поливане“ в Копривщица

На 21 януари – Денят на родилната помощ, един от големите женски празници  в годината, по стар стил, се отбелязва и като.

Избраха „Баба № 1“ в село Петрич

На 21 януари по стара традиция за поредна година ръководствата на кметството и читалище „Оборище“ в село Петрич, съвместно с Клуб на.

В ЧАВДАР Секретарят на общината изненада приятно най-малките за Бабинден

По случай 21-ви януари – Денят на родилната помощ, по инициатива на ръководството на Община Чавдар, секретарят на общинската администрация Павлина Павлова.

В ОБЩИНА АНТОН Кметът поздрави родените през 2021 година

Кметът на Община Антон Андрей Симов и колективът на Общинската администрация, за втора поредна година поздравиха родените бебета през 2021 година по.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Селата Карлиево, Петрич и Църквище с нови придобивки

На 17 януари Община Златица представи реновираните по проекти централни части на съставните селища Църквище, Карлиево и Петрич. В първите две са.

В СЕЛО ДУШАНЦИ Празник и наричания на пръстени на Стария Васильовден

На 14 януари, когато по стар стил православната църква отдава почит на Свети Василий Велики, самодейци от читалище „Светлина“ в с. Душанци.

КОПРИВЩЕНЦИ Положиха цветя на паметника на загинал за освобождението ни руски офицер

На 10 януари, по нов стил, Копривщица отбелязва освобождението си от турско робство. На този ден по стара традиция копривщенци се прекланят.

СГРАДАТА НА ОБЩИНАТА В КОПРИВЩИЦА Обновена, красива и топлоизолирана след ремонт

Сградата на общинската администрация в Копривщица вече е с нов облик. Ремонтните дейности по зданието, което е бивше училище, започнаха на 23.

Четвърта ловджийска среща на мегдана в село Чавдар

На 15 януари на площад „Васил Левски“ в село Чавдар се състоя четвъртото издание на празника „Ловджийска среща на мегдана“. Той беше.

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЗЛАТИЦА ИНЖ. СТОЯН ГЕНОВ: С екипа от общинската администрация вървим в правилната посока

- Г-н Генов, имате ли вече данни как приключи за общината 2021 г.? - Изпратихме една успешна за Община Златица година, макар.

В ПИРДОП Десет се потопиха в река Славци – Пирдоп

На християнският празник Богоявление – Йордановден, 6 януари, в гр. Пирдоп се постави начало на нова традиция. Ритуалът по хвърлянето на Светия.

В ЗЛАТИЦА Четирима се бориха за Светия кръст в Златица

Множество жители и гости на град Златица на 6 януари са събраха в местността „Салта Алан“ край известното Спасово кладенче, за да.

В ОБЩИНА АНТОН Рожденик извади Божия знак

На 6 януари – Йордановден, при голям интерес от малки и големи жители и гости на Община Антон, в центъра на селото,.

В ЧАВДАР Поздравления за отец Недко

На 6 януари православната църква чества Богоявление. В храм „Св. Архангел Михаил“ в село Чавдар отец хаджи Недко Бръмбаров поздрави жителите и.

В МИРКОВО И БУНОВО Честваха Богоявление два дни

Мирковчани обичат и почитат Йордановден, като  всяка година спазват традицията по хвърлянето на кръста в реката. Организатори на провеждането на обичая са.

Освещаване на водата в Копривщица

Ден преди Богоявление, на 5 януари, се отбелязва Зимния Кръстовден, познат още като Водокръст или Водици. В Копривщица, в храм „Свети Никола“.

НА ПЛОЩАД „СКАЛАТА“ В ПИРДОП Сурвакаха кмета за здраве и благополучие на общината

В ранния следобед на първия ден от Новата 2022 година площад „Скалата“ в гр. Пирдоп се изпълни с народ. Десетки бяха дошлите.

Празник край дряновото дърво в Мирково

Традиция е в Мирково е старата година да се изпраща, а новата да се посреща с „Пеенето на пръстените“ и „Наричане на.

В ЧАВДАР Наричаха пръстени за късмет

И в село Чавдар беше пресъздаден народният зимен обичай „Пеене на пръстените“. Той продължи два дни. Голямото и красиво украсено дряново дръвче,.

Млади творци получиха награди за празника на Пирдоп

За Деня на освобождението на Пирдоп от османско владичество, настоятелството на читалище „Напредък“ организира конкурс за ученици от  три възрастови групи, на.

В ЧЕЛОПЕЧ Даруваха булка и младоженец с налъми и пояс на Ивановден

В района единствено в село Челопеч е съхранено във времето честването на християнския и народен празник Ивановден с шествие на маскирани и.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД Петнадесет смелчаци нагазиха в река Тополница

По стара традиция на Йордановден – 6 януари, се хвърля кръст във водите на река. И тази година традицията беше спазена в.

Дядо Коледа зарадва децата на Пирдоп с подаръци

На 23 декември, като част от празничните прояви, организирани в навечерието на Рождество Христово и Новата 2022 година от колектива на общинската.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ И УЧЕНИЦИ Честваха годишнината от рождението на Христо Ботев в Пирдоп

По инициатива на общинските съветници Станислав Готев, д-р Десислава Толинова и Мария Бръмбева, с подкрепата на ръководството на Начално училище-паметник „Тодор Влайков“,.

В ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА 2022 Г. Горя покривът на читалището в Пирдоп

В ранните часове на деня на 1 януари облаци бял дим се издигаха от поскрива на сградата на читалище „Напредък“ в Пирдоп..

В ЗЛАТИЦА И ЦЪРКВИЩЕ Почит и цветя за руските богатири и българските опълченци

На втори януари златичани се поклониха пред подвига на руските бойци и българските опълченци, родени или живели в Златица, воювали преди 144.

Паметта на Куна Грамова е жива в Челопеч

На втори януари 2022 г. в с. Челопеч представители на Туристическо дружество „Мургана“ отбелязаха 144 години от освобождението на селото от турско.

В ПИРДОП Вълнуващи слова и стихове за Деня на Свободата на Пирдоп

На трети януари в двора на НУ „Тодор Г. Влайков“ се състоя паметно тържество по повод 144 години от освобождението на град.

В ЧАВДАР Народни хорà и веселие в полунощ с група „Четири“

Програмата на „Коледното село на България“ в село Чавдар продължи и през последния ден на отминалата вече 2021 година. От 21:00 ч..

В ПЪРВИЯ ДЕН НА НОВАТА ГОДИНА Пожелахме повече здраве и благополучие през 2002-ра

Изпратихме в историята още една година и с надежда посрещнахме Новата 2022-ра. По площади и в семейна обстановка, с приятели и познати,.

УЧЕНИЦИ ОТ АНТОН Номинации за майки „По-по-най“

В една от учебните стаи на Основно училище „Свети Свети Кирил и Методий“ в село Антон на 21 декември 2021 г. се.

В ЧАВДАР Коледари благославяха за здраве

В ранните зори на 25 декември – първият ден на Рождество Христово – Коледа, за поредна година момчетата от Коледарската група към.

ДЯДО КОЛЕДА В ДУШАНЦИ Зарадва петдесет деца с подаръци

По отдавнашна традиция на 25 декември сутринта в Душанци коледари обикалят селото и благославят стопаните по домовете им, а Дядо Коледа се.

КМЕТЪТ АНГЕЛ ГЕРОВ: Има с какво да се похвалим през 2021 година

На 20 декември 2021 г. кметът на Община Пирдоп Ангел Геров проведе традиционната си среща с представители на регионалните медии. За в..

Деца от 10 детски градини с подаръци от „Елаците-Мед“ В навечерието на празниците компанията оказа подкрепа и на своите пенсионери

По традиция, преди настъпването на коледните и новогодишни празници, „Елаците-Мед“, част от индустриална Група ГЕОТЕХМИН, подпомогна 10 детски градини в Етрополе и.

СНИМКИ С ДОБРИЯ СТАРЕЦ За малки и големи преди Рождество Христово

За трета поредна година, по инициатива на общинските съветници Мария Бръмбева, д-р Десислава Толинова и Станислав Готев, на площад „Тодор Влайков“ в.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Даде празничен обяд на златните момичета на България

Вече превърнал се в традиция, на 20 декември се състоя празничният обяд на ръководството на „Дънди Прешъс Металс“ с представители на Българската.

ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС Удостои с плакет Химикотехнологичния и металургичен университет

На 20 декември, за шеста поредна година, вестник „24 часа“ организира церемония по връчване на академичните оскари. Научната общност и бизнесът удостоиха.

Дарения за талантливи деца с активно участие в училищния живот в Мирково

На 21 декември 2021 г. чрез договор за дарение на ОУ „Георги Бенковски“ – с. Мирково, беше предадена сумата от 820 лв..

ДЕВЕТ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ ОТ ПИРДОП Получиха помощ със средства от коледния базар

На 22 и 23 декември на площад „Тодор Влайков“ в гр. Пирдоп, бе организиран Коледен благотворителен базар. Със свои щандове на него.

В ОУ „СВЕТИ СВЕТИ КИРИЛ И МЕТОДИЙ“ – АНТОН Благотворителен базар за каузи на учебното заведение

Традиционният коледен благотворителен базар организира на 21 декември 2021 г. колективът на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Антон..

В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ И ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ – ПИРДОП Двадесет ученици получиха сертификати за обучение в чужбина

На 14 декември в ПГТХТ „Никола Димов“ – Пирдоп, се проведе заключително събитие за споделяне на резултатите от училищната стипендиантска програма „Клас.

В МИРКОВО Демонтираха монумента на площад „Разкола“

Паметникът в центъра на Мирково вече е история. Неговото демонтиране от мястото ме пред сградата на общинската администрациая предизвика разгорещена полемика на.

ВЕСТНИКЪТ НА СРЕДНОГОРИЕТО – „РЕГИОН“ С приз „Златното перо“ от СБЖ

В клуб „Журналист“ в столицата на 16 декември се състоя връчването на годишните награди на Съюза на българските журналисти (СБЖ). Членът на.

МЛАДИ ПИРДОПСКИ ЛЕКОАТЛЕТИ С добри резултати в последните стартове за 2021 година

На 12 декември децата от подготвителната група на Спортен клуб „Средногорски атлет“ – Пирдоп участваха в лекоатлетическото състезание „Go kids“, което се.

ЧРЕЗ ПОЩАТА В ПИРДОП Седемнадесет писма до Дядо Коледа

На 19 ноември служителите от пощенската станция в Пирдоп поставиха в салона за граждани красиво оформена кутия за писма, които децата от.

ЧИТАЛИЩЕ „КУЛТУРЕН ПОДЕМ 2020“ Кулинарна изложба преди Коледа в Мирково

Празничният календар на читалище „Културен подем 2020“, съвместно с Oбщина Мирково през миналата седмица продължи с благотворителната кулинарна изложба и прожекция на най-новия.

Учредиха инициативен комитет за честване 580 години от Златишката битка

На 17 декември в Посетителски туристически информационен център „Юрий Гагарин“ – Златица, по инициатива на местни общественици и по покана на кмета.

В КОЛЕДНОТО СЕЛО НА БЪЛГАРИЯ В ОБЩИНА ЧАВДАР Народни хора с клуб „Цоковци“ и забавен куиз с Ники Кънчев

На 18 декември програмата на „Коледното село на България“ в Община Чавдар продължи с куиз шоу (забавна викторина, тест, изпит) с Ники.

СТЕФКА ГОРГОРОВА ОТ МИРКОВО Представи свои фотоси в изложба

На 14 декември във фоайето на Спортен комплекс „Мирков“ беше открита    фотоизложба под надслов „Мирково през обектива“. В нея са показани  авторски.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС“ Участва във форума „Среща на върха на силите“

На 14 декември се проведе Powers Summit (Среща на върха на силите) – най-голямото събитие за градивен и оперативен диалог между властта,.

ЧИТАЛИЩЕ „НАПРЕДЪК“ – ПИРДОП Награди самодейците си

На 14 декември в пенсионерския клуб в гр. Пирдоп се проведе тържествена и празнична вечер на самодейците, развиващи дейност към читалище „Напредък“.

В СЕЛО ДУШАНЦИ Късметлийска томбола преди Коледа

Благотворителен коледен базар бе организиран на 14 декември в село Душанци. Кметът Златка Кънева сподели, че инициативата се провежда за трета поредна.

ПРАЗНИЧНИ СПЕКТАКЛИ В ЧЕЛОПЕЧ В сложна метеорологична обстановка

В два поредни петъка – 10 и 17 декември, Община Челопеч проведе предколедни прояви при изключително тежки метеорологични условия. В първия от.

В ОБЩИНА МИРКОВО Компании от Група ГЕОТЕХМИН изградиха LED осветление и обновиха пет улици

Придобивките са дарение по Благотворителната програма „Българските добродетели“ на „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД В изпълнение на Благотворителната.

ТРИДЕСЕТ ДЕЦА ОТ ПИРДОП Вървят по стъпките на Григор Димитров в тениса на корт

Всеки вторник и четвъртък в спортната зала на гр. Пирдоп под ръководството на треньора Теодор Колев, тридесет деца водят занимания по тенис.

„ТЕХНОМАРКЕТ“ Откри четиридесет и осмия си магазин в Пирдоп

На 10 декември, при голям интерес от жители на Пирдоп и съседни общини, веригата магазини за черна и бяла техника „Техномаркет“ откри.

В ОБЩИНА ЧАВДАР Първа копка на събирателен колектор на река Селска

На 9 декември в село Чавдар се състоя първа копка за откриването на строителна площадка за реализация на проект по изграждане на.

БЕЗОТГОВОРЕН И НАХАЛЕН ШОФЬОР Прегази метален стълб в Пирдоп

В четвъртък – 9 декември, около 12 часа водач на лекотоварен автомобил е блъснал средната от трите метални тръби, които преграждат от.

НЕГОВО ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО ТЕМИРТАЙ ИЗБАСТИН – ИЗВЪНРЕДЕН И ПЪЛНОМОЩЕН ПОСЛАНИК НА РЕПУБЛИКА КАЗАХСТАН

На работно посещение в Община Златица В сряда – 8 декември, по покана на кмета инж. Стоян Генов, на официално работно посещение.

ЗА ПОЩАТА В ЛАПЛАНДИЯ Поставиха кутия за писма до Дядо Коледа

През миналата седмица работливите елфчета от далечна Лапландия съобщиха чрез свое прессъобщение до редакцията на вестник „Регион“ с молба за предадем за.

ОБЩИНА ЧАВДАР Домакин на инициативата „Коледното село на България“

На 11-ти декември на централния площад в село Чавдар беше открито „Коледното село на България“. За първи път в нашата страна се.

Запалени бяха коледните светлини и в Копривщица

Много селища в Средногорието вече сложиха коледните си украси и запалиха светлините на елхите си. През миналата седмица и възрожденска Копривщица грейна.

ДРУЖЕСТВА ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН Предоставиха на Община Челопеч 250 елхи

По инициативата „Нашето зелено утре“, от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на дружествата „Геотехмин“ АД, „Елаците-Мед“ АДС, „Геострой“ АД и „Геотрейдинг“ АД, по.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ С поредната престижна награда за най-щедър дарител

На 7 декември за шестнадесета поредна година Български дарителски форум връчи наградите на социално отговорните компании в страната в конкурса „Корпоративен дарител“..

ПРОИЗВОДСТВОТО НА ЗАВОДИТЕ ОТ ГРУПАТА „АУРУБИС“ С въглероден отпечатък под 50 % спрямо средния за сектора.

„Производството на заводите от Групата Аурубис е с въглероден отпечатък под 50 % спрямо средния за сектора“. Това зaяви Улф Геркенс, старши.

УЛИЦА „СЛАВЦИ“ В ПИРДОП Става проходима от „Скалата“ до околовръстното шосе

В Пирдоп усилено се работи по изпълнението на проект за рехабилитация на улици. Една от тях е с особено важно значение за.

Храмов празник

На 6 декември църквата „Свети Никола“ в Копривщица отбеляза своя храмов празник. Мнозина копривщенци посетиха храма, за да запалят свещи и да.

Празнична литургия за патронния ден на църквата в Челопеч

В храм „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ – Челопеч, с тържествена литургия на 6 декември бе отбелязан патронният празник на църквата. Малко миряни,.

ГРАДЪТ МУЗЕЙ КОПРИВЩИЦА Отново в престижен световен списък

Както всеки втори българин, а и немалко чужденци говорят, Копривщица е емблемата на България като исторически резерват. Градът музей е включен в.

КОЛЕДНА ПРИКАЗКА Запали елхата в Челопеч

Първи в Средногорието трасираха пътя на коледното настроение и веселие към сърцата на хората в Община Челопеч. На 3 декември вечерта на.

ИНДУСТРИАЛЕН КЛЪСТЕР „СРЕДНОГОРИЕ“ Приключи третото издание на програма BASE „Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ 2021 в Панагюрище

На 1 декември в Панагюрище програма „BASE - Бизнес академия за стартиращи предприемачи“ на Индустриален клъстер „Средногорие“ в партньорство с „Асарел-Медет“,  Фондация.

ОБЯВИХА НОСИТЕЛИТЕ НА БИЗНЕС ОСКАРИТЕ Проф. д-р инж. Илия Гърков е „Мистър Икономика“

На 25 ноември на тържествена гала-церемония в „София Тех Парк“ бяха връчени българските бизнес Оскари. Водещ на церемонията беше Александра Сърчаджиева. Поради.

„ЕЛАЦИТЕ-МЕД“ АД Заслужи наградата в категория „Дигитализация“ от конкурса на КРИБ

 Работодателската организация и списание „Икономика‟ отличиха личностите и компаниите с най-голям принос за развитието на бизнес средата и икономиката на България Рудодобивната.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Работна среща на зам.-министъра на труда и социалната политика Иван Кръстев

Във вторник – 23 ноември, на посещение в Община Златица бе зам.-министърът на труда и социалната политика Иван Кръстев. Пред сградата на.

СВЕТОЗАР СТОЯНОВ ОТ ПИРДОП Втори на „5кмрън“ на „Бонсови поляни“

На 21 ноември в местността „Бонсови поляни“ от Люлин планина се проведе лекоатлетическо състезание, организирано от „5кмрън“. Надпреварата бе под патронажа на.

ЛОВЧАНСКИЯТ МИТРОПОЛИТ ГАВРИИЛ Призова да се тачи и почита покровителката на село Църквище Света Екатерина

На 24 ноември Българската православна църка отбелязва Деня на Света Великомъченица Екатерина – една от най-просветените жени на своето време. Тя е.

ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТНИК ОТ ПИРДОП СТАНИСЛАВ ГОТЕВ Участва в Немско-Български исторически ден в Хамбург

На 20 ноември в гр. Хамбург, Федерална република Германия, се състоял Шестият Немско-Български исторически ден. Организатор на събитието е Немско-Българското сдружение  „Памет“,.

КМЕТЪТ НА КОПРИВЩИЦА БОЙКА ДЮЛГЯРОВА На среща с министъра на регионалното развитие и благоустройство

На 25 ноември кметът на Община Копривщица Бойка Дюлгярова, придружена от главния инженер и директор на Дирекция „ТСУ“ и „Евроинтеграция“ Османи Родригес.

В ЗЛАТИЦА Първа копка за парк „Дядовата ръкавичка“

В четвъртък – 25 ноември, на територията на парка, познат на жителите на град Златица като „Градинката при пещерата“, се състоя церемонията.

СЛЕД ПОРЕДНА АВАРИЯ НА ВОДОПРОВОДА Лунен пейзаж по копривщенски улици

През миналата седмица авария пак остави копривщенци без питейна вода. През нощта на 25 срещу 26 ноември жителите на възрожденския град с.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „ОРЛИН“ Първенец за есенния сезон в Лига „Средногорие“

В събота – 27 ноември, завърши есенният дял от първенството в Мини футболна лига „Средногорие“. На игрището с изкуствено покритие „Клетката“ в.

СЪДИЙСКИ РЕВЕРАНСИ В МИРКОВО За победа на гостите от Долна Баня

На 28 ноември на стадиона в Спортен комплекс „Мирково“ се проведе среща от десетия кръг на областното първенство по футбол за мъже,.

Деца изпращат Есента с празници

На 24 Ноември децата и тeхните учителки Вера Стойчева и Анита Фотева от Четвърта група „Пчеличка“ при Детска градина “Слънце“, филиал „Вяра,.

В ОБЩИНА АНТОН Приключи проект за рекултивация на нерегламентирано сметище

На 25 ноември кметът на Община Антон Андрей Симов представи пред регионалните медии рекултивираното нерегламентирано сметище на селото, като обясни, че напролет.

КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ ОТ ОБЩИНА АНТОН Помагат на семейство за по-весели празници

Педагогическият колектив и учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Антон на 25 ноември организираха с подкрепата на родители.

„АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Дари ваучери за хранителни продукти на клубовете на хората с увреждания

„Аурубис България“ направи дарение под формата на ваучери за храна на всички членове на клубовете на инвалида в общините Пирдоп и Златица..

В ХРАМА В ПИРДОП Тържествена служба за Въведение Богородично

На 21 ноември в празничния календар на българите се отбелязва Денят на християнското семейство. Българската православна църква същия ден чества Въведение на.

ПИРДОПСКИ КАРАТЕКИ С пълен комплект медали от световно първенство

Значим успех постигна отбор от Пирдоп на Световното първенство и състезанията за Световната купа по Шотокан Карате До, проведени на 13 и.

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ РУМЕН РАДЕВ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТЪТ ИЛИЯНА ЙОТОВА В края на предизборната си кампания посетиха Копривщица

На 19 ноември, последният ден, в който завърши предизборната кампания преди балотажа за избор на президент и вицепрезидент, кандидатите за втори мандат.

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ Печели категорично и на балотажа

Изборният ден в седемте общини от Средногорието премина спокойно, без да има струпване на хора пред залите за гласуване. Бяха формирани 41.

В ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Украси елха – засади гора

По повод очакваните след около месец святи и приказни Коледни празници, Община Челопеч, с подкрепата на дружествата от Група ГЕОТЕХМИН – „Геотехмин“.

ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРЕДСТАВЯНЕТО На наградени със златни пръстени в компанията

Георги Спасов работи като началник смяна в Направление „Рафинерия“. Желание за развитие, приемане на предизвикателствата, поставяне на цели, които човек да преследва.

ДВА ТИМА НА ФУТБОЛЕН КЛУБ „ПИРДОП“ Проведоха контроли с връстници от град Правец

На 21 ноември, при слънчево и приятно за игра време, отборите на ФК „Пирдоп“, родени през 2012 – 2013 – 2014 година,.

„АУРУБИС“ Изгражда завод за рециклиране в САЩ

 Концернът се фокусира върху устойчивото развитие Първият вторичен металургичен завод за рециклиране на мултиметали в САЩ ще бъде построен в Аугуста (окръг.

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД КОПРИВЩИЦА Ученици облагородиха двора на аквапарка по инициативата „Нашето зелено утре“

От 1 до 3 ноември учениците от СУ „Любен Каравелов“ – Копривщица, засадиха нови овощни дървета – круши, ябълки, мушмули и др..

ПЕНСИОНЕРИТЕ ОТ ПИРДОП Честваха 35 години от създаването на клуба си

На 11 ноември членове на Пенсионерски клуб – Пирдоп, тържествено отбелязаха 35-годишнината от основаването на организацията на възрастните хора в града. Председателят.

НАЦИОНАЛЕН МУЗЕЙ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ – КАРЛОВО Издаде за първи път пътеводител на Апостола

„По стъпките на Апостола“ е първият пътеводител, в който се показват местата на паметта, свързани с живота и организаторската дейност на Васил Левски..

В ЕМБЛЕМАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ – КОПРИВЩИЦА Аварии оставиха два дни жители и гости без вода

На 10 и 12 ноември  за пореден път Копривщица беше без питейна вода, а причината е аварии на водопроводната мрежа. Първата  и .

ВЪВ ВЪЗРОЖДЕНСКИЯ ГРАД По-висока избирателна активност

В община Копривщица денят за избор на президент и вицепрезидент и на депутати за  Народно събрание протече без нарушения. Общият брой на.

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Румен Радев и Илияна Йотова с двойна преднина пред вторите

Изборният ден в Община Златица протече спокойно и при спазване на мерките и изискванията, породени от епидемичната обстановка у нас. Във всички.

БЪЛГАРИЯ ИЗБРА Балотаж за президент и народно събрание

Приключиха третите за тази година парламентарни избори. Резултатите от тях бяха изненадващи за политолозите и наблюдателите на политическите процеси в България. Техните.

БСП с най-голяма подкрепа в Община Чавдар

Изборите за президент, вицепрезидент и народни представители в 47-то Народно събрание в Община Чавдар на 14 ноември, преминаха в спокойна обстановка. Денят.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ Финансира още проекти в общините Антон, Мирково, Пирдоп и Чавдар

С Постановление № 376 от 5 ноември 2021 г. на Министерския съвет, обнародвано в „Държавен вестник“, брой 93 от 9 ноември, две.

ЧЛЕНОВЕ НА РЕГИОНАЛЕН КЛУБ „ТРАДИЦИЯ“ – МИРКОВО Участваха в реалити формата „Фермата“

Миналата седмица епизод 51 на релити шоуто „Фермата“ беше посветен на годишнината от Сливнишката битка и асимилацията на Западните покрайнини от Сърбия..

Петричани честваха Архангеловден

На 8 ноември жители на село Петрич отбелязаха деня на Свети Архистратиг Михаил, който е патрон на едноименния параклис край селото. От.

ПРЕДСТАВЯМЕ Двама наградени със златни пръстени от „Аурубис България“

Иван Дойнов е Конверторчик I-во ниво в Направление „Металургия“. Той е следващият дългогодишен служител на компанията, който Ви представяме. Иван сподели, че.

КОМПАНИИТЕ ОТ ГРУПА ГЕОТЕХМИН И ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ Създадоха овощна градина по програмата „Нашето зелено утре“

На 5 ноември на специално подготвен от Община Челопеч терен от около 1200 кв. м., намиращ се в близост до пречиствателната станция.

Ученици от Златица в клуба на отличниците на България

В Деня на будителите – 1 ноември, по инициатива на в. „24 часа“, в клуба „Отличниците на България“ влезе петият випуск на.

5 ноември - Ден на металурга

Драги колеги и партньори, Уважаеми ветерани от медодобивния завод, За мен е чест да Ви поздравя по случай професионалния празник - 5.

ВЕТЕРАНЪТ МИЛЧО МИНКОВ С успешни изяви в дългите бягания на маратони и първенства в страната

Четиридесет и две годишният Милчо Минков от Пирдоп, познат на повечето си съграждани с участията си в продължителни по време и километри.

ИРЕНА ЦАКОВА – ДИРЕКТОР „РАЗРЕШИТЕЛНИ И ПРАВНИ ДЕЙНОСТИ В „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Участва в годишната конференция на жените в бизнеса

На 4 ноември Съветът на жените в бизнеса в България проведе годишната си конференция New Normal for Women @ Life and Work..

ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Четвърти в Зона „Изток“ след края на сезона

След последната футболна среща, играна на терена на Спортен комплекс „Мирково“ в събота – 6 ноември, отборът на „Средногорец  2016“ – Златица.

КМЕТ, УЧЕНИЦИ И ГРУПА ГЕОТЕХМИН Засаждаха дървета в Пирдоп

 Проектът „Нашето зелено утре“ е част от Благотворителна програма „Българските добродетели“ Над 70 фиданки и 200 храста бяха засадени в Пирдоп в.

В СЕЛО МИРКОВО Празничен спектакъл на открито в Деня на будителите

Денят на народните будители 1-ви ноември беше отбелязан подобаващо в Мирково. Читалище „Културен подем – 2020“, със съдействието на Община Мирково и.

В „АУРУБИС БЪЛГАРИЯ“ Десет служители със златна награда

На 5 ноември – Денят на металурга, по повод професионалния празник на работещите в „Аурубис България“, на специално тържество ръководството на компанията.

УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – КОПРИВЩИЦА Поднесоха цветя на паметника на писателя революционер и свои патрон

На 7 ноември се навършиха 187 години от рождението на българския поет, писател, енциклопедист, журналист, етнограф, национален герой, борец за освобождението на.

КЛУБ „СВОБОДНО ИЗМЕРЕНИЕ“ – ЧЕЛОПЕЧ Проведе седми тандемни полети за жители на общината

След отлагане с една седмица, поради неподходящи условия, на 30 октомври Клуб „Свободно измерение“ – Челопеч, проведе за седми път тандемни полети.

ЕЛЕНА ЧУМПОВА ОТ КОПРИВЩИЦА Продължава инициативата си за подобряване светите места около възрожденския град

На 26 октомври – Димитровден, на върха над Копривщица, носещ името на светията, беше отбелязан християнския празник с курбан. По инициатива на.

ОТ ПЪРВИ НОЕМВРИ ПЪТНА ПОЛИЦИЯ Започна специализирана акция „Зима“

През последните шест години от 1 до 30 ноември службите за пътен контрол към Министерство на вътрешните работи провеждат специализираната акция „Зима“..

НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-ПАМЕТНИК „ТОДОР ВЛАЙКОВ“ Получи дар с лика на патрона си

В събота – 30 октомври, в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември, педагогическият колектив и възпитаниците на Начално училище-паметник.

ЗА ПАТРОННИЯ ПРАЗНИК НА ХРАМ „СВЕТИ ДИМИТРИЙ“ В МИРКОВО Ганка Кренева приготви Петохлебие за здраве и берекет

На 26 октомври Православната църква почита паметта на Свети Великомъченик Димитър Солунски. С благословията на Константийски епископ Михаил, викарий на митрополит Гавриил,.

На Димитровден параклисът в махала „Бодят“ грейна обновен

На 26 октомври – в деня, в който старите дюлгери (строители) приключвали работата си за годината и правели равносметка на положения свой.

ЕКИП НА ПРЕДАВАНЕТО „ТУРИЗЪМ.БГ НА БНТ Снима филм за историята и красотите на Община Златица

От вторник до петък на миналата седмица (26 – 29 октомври), в Община Златица работи екип на БНТ 1, подготвящ предаването „Туризъм.бг“,.

В АЛЕЯТА НА ПАМЕТТА И СЛАВАТА НА ЗЛАТИЦА Прибавиха още един барелеф

В четвъртък – 28 октомври, скулпторът Благовест Апостолов от гр. София и Димитър Богданов от общинската администрация в гр. Златица монтираха в.

В МИРКОВСКОТО СЕЛО БУНОВО Откриха „Долината на дарителите“ на „SOS Българска роза“

Събитието се състоя в съботния ден – 30 октомври, на полето пред дестилерията на „Средногорска роза“ в село Буново. В приветствието си.