УСПЕХИ НА САМОДЕЙЦИ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО

  • 0
  • 47 преглеждания


На фестивала на хумора в Байлово

 

За петнадесета поредна година на 1 април 2019 г. в с. Байлово се проведе Регионалният фестивал на хумора и шегата „Който се смее, дълго живее“. Участие в конкурсната програма взеха 441 самодейци от 25 населени места на 8 общини от София, Софийска област и област Враца.  

Денят беше изпълнен с песни, танци, хумор и смях. Компетентно петчленно жури, след като изгледа програмата, определи награди за съставите от нашия регион, участвали във фестивала. За първа възрастова група – до 16 години  в раздел хумористична песен, трето място бе присъдено на Фолклорна група  „Лукан Савов“ от  ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Челопеч. В раздел  хумористичен танц златните медали заслужи ДТС „Средногорче“ – Школа  „Средногорци“  от  гр. Пирдоп. Във втора възрастова група – над 16 години,  в  раздел  хумористична песен първото място завоюва читалище  „Отец Паисий“  от с. Смолско.А за  най-добър художествен ръководител бе определена  Цветина Грамова, която е ръководител на три от съставите, получили награда. 

 

Ръководеният от нея Детски танцов състав „Средногорче” се представи с  танците „Войници” и „Шопски танц”. Вторият състав, на който е хореограф –Група за народни хора „Лудо Малинско” и Детски танцов състав „Лудо Малинско” към читалище „Васил Левски” от с. Горна Малина извоюва първо място в раздела за хумористичен танц. Третата нейна група от с. Смолско е  Група за автентичен фолклор при читалище „Отец Паисий” завоюва първо място в категорията хумористична песен. Специалната награда на кмета на Община Горна Малина бе отредена за Община Челопеч. 

Участието на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” от с. Челопеч на XV Регионален фестивал „Който се смее, дълго живее“ в село Байлово е възнаградено с трето място на фолклорна група “Лукан Савов” и специална награда на журито за автентичен съпровод на дудук на ръководителката на състава Цветанка Георгиева. Тя получи специална грамота за своето участие и принос в популяризирането на народните традиции и хумор.

Във фестивала взе участие и певческата група „Соколов камик” към Народно читалище „Светлина” от с. Буново. Цветина Грамова благодари на всички участници за усилията и положеното старание за  прекрасното им представяне във своята Фейсбук страница. Тя се гордее, че работи с толкова талантливи и жадни за български фолклор самодейци. Хванати ръка за ръка, нейните възпитаници  вървят по пътя, който ще ги отведе към покоряването на още по-високи върхове! 

ЗА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ПРИРОДАТА   Грижата за гората е през всичките дни на годината
Prev Post ЗА ПАЗИТЕЛИТЕ НА ПРИРОДАТА Грижата за гората е през всичките дни на годината
КУЛТУРИСТЪТ НЕНКО АНДРЕЕВ  Първи в Дубай
Next Post КУЛТУРИСТЪТ НЕНКО АНДРЕЕВ Първи в Дубай

Leave a Comment: