Ясен Ангелиев издаде юбилеен албум с песни от сърцето

  • 0
  • 109 преглеждания


 Преди дни познатият на мнозина жители на Средногорието изпълнител на арии от опери и песни от различни жанрове, издаде първи свой албум с народни песни. Подкрепа за записите и тиражирането на диска оказва медодобивната компания „Аурубис България“, за което той е изключително признателен и благодарен за реализиране на неговата идея.

 Ясен е завършил Националното музикално училище „Любомир Пипков“, а след това и класическо пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. От доста години той има своя авторска песен, посветена на родния му град Златица. Тя става повод, заедно с баща си – музикантът и композитор Владимир Ангелиев, да потърсят в книгата „Средногорски народни песни“, на учителя Лукан Савов, такива, които да бъдат включени в албума „Песни от сърце“. Избрали още от други области на страната и така се получил сбор от единадесет изпълнения, които Ясен Ангелиев записал в професионално студио в гр. Пазарджик. Получила се пъстра китка от фолклорни песни от Средногорието, Родопите, Македонския край.

 Целта на Ясен Ангелиев е средногорските песни, които не са много познати сред почитателите на народната музика, да се популяризират. Дизайнът на обложката на CD-то е братовчед на Ясен, който е автор и на логото на България за представянето на страната ни по време на председателството на Европейския съюз. Фолклорните мотиви – елементи на народни шевици, създават чудесно визуално впечатление и привличат погледа на любителите на този вид изпълнения.

 Проектът е реализиран само за три месеца, веднага след като изпълнителят споделил намерението си пред представители на „Аурубис България“ и компанията откликнала на молбата му да подкрепи инициативата. Предизвикателството с обявеното извънредно положение и пандемията от Ковид-19 е преодоляно успешно и всеки, който желае да се наслади на хубавите народни песни като „Мой роден край“, „Девойко мари, хубава“, „Кате, Катерино“, „Шар планина“, „Роженски манастир“ и др., може да се обърне към г-н Ангелиев, за да го получи. Изпълнителят на песните е посветил диска „Песни от сърце“ на своя 40-годишен юбилей, който ще отбележи на 1 октомври – една достойна награда за неговия талант и труд.       

В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА  Честваха Деня на Съединението с почит към загиналите за Отечеството
Prev Post В ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Честваха Деня на Съединението с почит към загиналите за Отечеството
В ЗЛАТИЦА  Първа копка за изграждане на волейболно игрище
Next Post В ЗЛАТИЦА Първа копка за изграждане на волейболно игрище

Leave a Comment: