В ЗЛАТИЦА Първа копка за изграждане на волейболно игрище

  • 0
  • 86 преглеждания

Във вторник – 1 септември, в Община Златица бе направена първа копка за стартиране на проект за изграждане на волейболна площадка в двора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“. На церемонията присъстваха педагози от учебното заведение, служители от общинската администрация и граждани. Трикольорната лента за начало на строителните дейности преряза временно изпълняващият длъжността „Кмет“ на общината Ненко Миндилов – кметски наместник на с. Карлиево и инж. Жанет Василева – технически ръководител на фирмата, изпълнител.

Проектът е част от последователната политика на общината за създаване на повече възможности за спортуване на жителите на Златица, съобщиха от ОбА. „Надяваме се тя да бъде ежедневие за децата и младежите, да се ползва със здраве и да донесе само победи“ – съобщиха в известието си до гражданите и местните медии от администрацията.

Договорът за изготвянето на техническия проект е сключен на 8 май 2019 г. Строителните дейности ще бъдат изпълнени от фирма „Инфрабилд проект“ ЕООД – гр. София, а строителен надзор ще изпълнява „Проект Експерт Контрол“. Игрището ще се разполага в дворното пространство на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ и ще е с размери 24 Х 12 м., а само на терена за игра – 18 Х 9 м., който ще е от каучукова настилка. Ще има и ограда на площадката, която ще е с плъзгаща врата. Предвидени е разполагане на пейки за резервни състезатели, наблюдатели и до 100 зрители.

За присъстващите на първата копка представяне на проекта направи Мариета Михова – младши експерт в отдел „Програми и проекти“ на ОбА – Златица.

Prev Post Ясен Ангелиев издаде юбилеен албум с песни от сърцето
В ЗЛАТИЦА  Честваха 120 години от рождението на министър-председателя Вълко Червенков
Next Post В ЗЛАТИЦА Честваха 120 години от рождението на министър-председателя Вълко Червенков
Related Posts

Leave a Comment: