ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЗЛАТИЦА Удостои с почетни звания медиците на първа линия в борбата с Ковид-19

  • 0
  • 105 преглеждания

Д-р Стоянка Тинтикова и д-р Владимир Марков са носители на Почетния знак на град Златица. Седем медицински сестри бяха наградени с грамоти за своя професионализъм и отговорност към пациентите, болни от коронавирус

На 15 април в салона на читалище „Христо Смирненски“ в гр. Златица, при ползване на 30 % от залата, каквото е разпореждането в заповедите на здравния министър, и при спазване на противоепидемичните мерки, се проведе церемония по награждаване на медици от МБАЛ – Пирдоп, ангажирани с лечението на болните от Ковид-19. На събитието присъстваха здравни работници, ръководители на институции, представители на общинската администрация и граждани на Златица.

Церемонията бе открита от музикалния педагог Невелина Сараджова, която изпълни авторския си химн на града. Кметът на общината инж. Стоян Генов и председателят на Общинския съвет инж. Любомир Цветков, връчиха наградите, определени с решения на местните съветници от сесиите им през месеците януари и февруари т. г. Всяко време ражда своите герои. Героите на нашето време са тук, сред нас тази вечер, а някои са на своя пост в отделенията МБАЛ, каза кметът инж. Стоян Генов, който прикани присъстващите в салона с аплодисменти за всички тях да изразят благодарността си към здравните специалисти, които се грижат за здравето на жителите на Златица и останалите общини от Средногорието. Благодарности към персонала на отделението изрази и председателят на ОбС инж. Любомир Цветков. Той пожела на всички тях здраве и сили, за да продължат да изпълняват своята мисия и общочовешка кауза.

Д-р Стоянка Тинтикова и д-р Владимир Марков се удостояват със званието „Носител на почетния знак на град Златица“ и парична премия. Те са заявили, че ги даряват на млад човек, който се нуждае от финансова подкрепа за лечение. С почетни грамоти се удостояват медицинските сестри Светла Мечинова, Рени Божинова, Анка Николова, Радостина Димитрова, Димитринка Рашева, Мария Иванова и Марина Първанова. С плакет за принос в борбата с Ковид-19 и пандемията се награждават изпълнителният директор на МБАЛ Пирдоп д-р Юлия Димитрова и фелдшер Добринка Хаджиева – здравен инспектор на Регионалната здравна инспекция – Софийска област.

Поради професионалните си ангажименти за грижа към здравето на пациенти от Ковид-отделението в районната болница, д-р Тинтикова, д-р Марков и някои от наградените медицински сестри не успяха лично да получат своите награди. Д-р Димитрова и фелдшер Хаджиева също не присъстваха на церемонията. „Само преди седмица – на 7 април отбелязахме Световния ден на здравето и Деня на здравния работник в едни по-различни условия, без време за празнуване, изправени пред предизвикателството на денонощната битка за живота и здравето на хората. Всички те заслужават нашето огромно „Благодаря“. Желаем на всички ви сили и вяра, с които да посрещате предизвикателствата на всеки следващ ден и удовлетворение и благодарност в очите на пациентите Ви! Желаем здраве и радост на Вас и семействата Ви, които носят заедно с Вас ежедневния товар на Вашата професионална кауза!“, каза водещата Невелина Сараджова. Присъстващите в залата с аплодисменти изразиха уважението си към хората от първата линия в борбата с коронавируса.

След тържеството зрителите се насладиха на играта на актьорите от Държавен драматичен театър Търговище в постановката „Кастинг“. Представлението е било предвидено да се осъществи по-рано, но поради забраните за провеждане на културни прояви е било отложено. В главната роля зрителите видяха известния Герасим Георгиев – Геро, на когото партнираха Любомира Стефанова, Грета Неделчева и Камен Иванов. Автор на комедията е Камен Иванов, а идеята и постановката са дело на Надя Асенова. Сценографията е подготвила Галина Абаджимаринова. Оригиналната песен в постановката е на Лия Иванова.

Сюжетът се „завърта“ в множество комични ситуации, гарнирани с култови фрази, предизвикващи бурен смях, по време на кастинг за изпълнители на трагедията „Хамлет“ на Уилям Шекспир, която подготвя режисьорът на местен театър (Герасим Георгиев – Геро). Комедията е низ от послания, които отправят към зрителите актьорите, но освен много настроение и положителни емоции, предизвиква и към немалко размисли.

ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА  Проведе годишно отчетно-изборно събрание
Prev Post ОРГАНИЗАЦИЯТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ЗЛАТИЦА Проведе годишно отчетно-изборно събрание
МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Обрати и мачове без интрига в последния кръг
Next Post МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Обрати и мачове без интрига в последния кръг
Related Posts

Leave a Comment: