КОМПАНИИТЕ „ГЕОТЕХМИН“, „ЕЛАЦИТЕ-МЕД“, „ГЕОТРЕЙДИНГ“ И „ГЕОСТРОЙ“ И ОБЩИНА ЗЛАТИЦА Обединиха усилия за по-зелен и красив град

  • 0
  • 1 439 преглеждания

Засадени са 240 дървета и храсти по програмата „Нашето зелено утре“

За втора поредна година инициативата „Нашето зелено утре“, част от Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН, продължава да допринася за по-красивия облик на Златица. На 22 октомври в  пространството до паметника за руските освободители и българските опълченци на площад „Пещерата“, при спазване на противоепидемичните мерки, започна кампанията за 2021 г. Началото бе дадено от кмета инж. Стоян Генов, а в засаждането участваха и зам.-кметът Илия Македонски, служители на администрацията, генералният директор „Производство“ на „Елаците-Мед“ АД инж. Стоил Димитров, инж. Стойно Стойнов, директор „Обогатителен комплекс“ и инж. Александър Григоров, директор „Околна среда и води“ на компанията. „Геотрейдинг“ АД бе представено от инж. Кирил Илиев, изпълнителен директор на дружеството. В акцията по засаждането на дръвчетата се включиха още директори и служители от дружествата дарители.

Инж. Стоян Генов изрази признателността си към четирите дружества и участващите в инициативата Златица да се обогати с нови фиданки. На знаковото място, където златичани са посрещнали руските освободители, между морената „Паметник на опълченците“ и руския кръст, дарен от „Елаците-Мед“ продължи традицията, започната през 2020 година със засаждането на дръвчета от вида Ликвидамбър. „Благодаря на на проф. дтн инж. Цоло Вутов и компаниите „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“, че ориентираха към Община Златица проекта си „Нашето зелено утре“ по Благотворителната програма „Българските добродетели“. И тази година ще засадим в Златица дръвчета и храсти и ще продължим да разкрасяваме нашия град“ – каза той.

От площад „Пещерата“ започва улица „Кашана“, на която след дни ще стартират ремонтни дейности с предоставени от четирите компании средства, заяви инж. Генов и припомни, че улиците „Софийско шосе“, „Владислав Варненчик“ и „Розова долина“ в града през миналата година по инициативата „Нашето зелено утре“ са засадени фиданки от вида Каталпа.