МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Обрати и мачове без интрига в последния кръг

  • 0
  • 124 преглеждания

На 18 април – неделя, на игрището „Клетката“ в Спортен комплекс „Пирдоп“ се проведоха срещите от поредния кръг от местното първенство по мини футбол, организирано от Лига „Средногорие“. Двубоите започнаха в 10 часа и бяха ръководени от международния съдия Петко Петков.

Първи на терена с изкуствена трева, във влажното, но приятно за игра време, се срещнаха отборите на ФК „Пирдоп“ и МФК „Средногорие“ – Златица. Двубоят бе оспорван и първоначално златичани поведоха в резултата. Състезателите на ФК „Пирдоп“, обаче, подобриха значително комуникацията помежду си и осъществиха пълен обрат в двубоя. Почти до последните минути на мача те водеха с 3 : 2, когато буквално за около 120 секунди отбелязаха две попадения във вратата на МФК „Средногорец“ и пропуснаха да отбележат още едно. Така срещата завърши при резултат 5 : 2 в тяхна полза. Най-добър измежду състезателите от двата състава Петко Петков отличи Пламен Георгиев, който получи наградата за снимка със табелката „Играч на мача“.

След тях на терена са изправиха един срещу друг тимовете на ФК „Пирдоп Енерджи“ и ФК „Юнг Бойс“. Още от началото на по-бойкият отбор на „Юнг Бойс“ упражни натиск над съперниците си, който веднага даде резултат. До третата минута от мача те водеха вече с 2 : 0. С добре организирани атаки към вратата на Станислав Димитров от ФК „Пирдоп Енерджи“, до средата на първото полувреме те направиха резултата до 4 : 0. Не липсваха възможности и за футболистите на „Енерджи“ да намалят изоставането си, но отлични прояви имаше стражът на „бойсци“ Велислав Вълков.

Тимът на „Юнг Бойс“ бе значително по-добрият на терена и само самоотвержената игра на бранителите на „Пирдоп Енерджи“ и вратаря им в тези минути не позволи попаденията в тяхната вратата да нараснат. Неизбежното, все пак, се случи. Пред публиката – състезатели от останалите отбори, участващи в Мини футболна лига „Средногорие“, се разигра истинско голово шоу. Между 16-та и 20-та минути на първото полувреме футболистите на „Юнг Бойс“ отбелязаха още две попадения, за да доведат резултата до 6 : 0.

Втората част от срещата продължи в същото темпо, а пропуски пред вратите, пазени от Вълков и Димитров, имаха футболисти и на двата състава. В истински герой за своя тим се превърна стражът на „Енерджи“, който на няколко пъти, останал сам срещу двама противници, успяваше да отрази ударите им. Въпреки усилията му, само за три минути отборът на „Юнг Бойс“ отбеляза три безответни гола, довеждайки резултата до 9 : 0 в своя полза. До края на мача попаденията на тима в противниковата врата се увеличиха с още три и мачът завърши с разгромното 12 : 0. За играч на двубоя бе определен Мартин Андреев.

През деня се изиграха още три двубоя от първенството на Мини футболна лига „Средногорие“. ФК „Мирково Ветерани“ надделя с 2 : 1 над отбора на ФК „Галакси“, а най-добър на терена бе инж. Иван Велин. В среща почти без интрига, съставът на „Орлин“ победи с 9 : 2 тима на „Атлетик“ с. Душанци. За Играч на мача бе определен Панайот Орозов. В последния мач „Отбор на народа“ отстъпи с 3 : 5 на ФК „Миро“, а от футболистите се отличи Росен Кючуков.

Следващата неделя – 25 април, ще има още един кръг, а след това – на 2 май, заради великденските празници, първенството ще бъде прекъснато за една седмица.

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЗЛАТИЦА  Удостои с почетни звания медиците на първа линия в борбата с Ковид-19
Prev Post ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ЗЛАТИЦА Удостои с почетни звания медиците на първа линия в борбата с Ковид-19
В ПИРДОП  Отстраняват болни дървета
Next Post В ПИРДОП Отстраняват болни дървета
Related Posts

Leave a Comment: