ПРОДЪЛЖАВА ИНИЦИАТИВАТА „НАШЕТО ЗЕЛЕНО УТРЕ“ НА ГРУПА ГЕОТЕХМИН

  • 0
  • 1 336 преглеждания

В общините Чавдар и Мирково акции по залесяване с кауза за грижа към околната среда и природата

Ученици засадиха плодни дръвчета в училищния двор

„Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД продължават и през 2021 г. залесителните дейности в Средногорието по инициативата „Нашето зелено утре“, съобщиха от компанията. Проектът е дългосрочен и се осъществява в сътрудничество с общините Етрополе, Мирково, Златица, Челопеч, Чавдар, Пирдоп и Копривщица, в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН. Насочен е към облагородяване и озеленяване на общински площи, като идеята на програмата е да се подобри биоразнообразието, да се постигне по-зелена и по-красива заобикаляща среда, с което да се подобри качеството на живот в общините, където развиват дейност четирите дружества.

Първите събития за засаждане тази есен започнаха на 6 октомври едновременно в три общини от региона – Чавдар, Мирково и Копривщица. Четирите дружества - „Геотехмин“ ООД, „Елаците-Мед“ АД, „Геотрейдинг“ АД и „Геострой“ АД дариха средства за закупуване на фиданки и храсти, а общините избраха терени и определиха вида на насажденията.

В засаждането на дървета в трите общини участваха представители на ръководствата на дружествата-дарители – изпълнителният директор на „Геотехмин“ ООД Доминик Хамерс, инж. Стоил Димитров – генерален директор „Производство“ на „Елаците-Мед“, Стойно Стойнов, директор на Обогатителния комплекс, с. Мирково, директор „Човешки ресурси“ на „Елаците-Мед“ Милена Христова, както и много служители.

В Чавдар старт на инициативата даде кметът Григор Даулов, който благодари на ръководствата и колективите на четирите компании за осъществяването на инициативата „Нашето зелено утре“ по програмата „Българските добродетели“. „За да имаме наше „зелено“ утре, трябва да имаме едно много „зелено“ днес“, подчерта Даулов. „Независимо от това, че живеем в индустриален район, заедно с компаниите от Група ГЕОТЕХМИН показваме, че отделяме значително внимание на увеличаване на биоразнообразието. Убеден съм, че ще продължим в тази посока и сътрудничеството между четирите компании и общината ще бъде пример за останалите региони в страната“, каза той.