Бъдещи първокласници се разделиха с детската градина

  • 0
  • 133 преглеждания


Под мотото „Довиждане, детска градина, здравей, първи клас!” възпитаниците на ДГ ”Дора Габе” – Мирково приключиха своето обучение. Децата от подготвителната група бяха обучавани от две учителки – Пепа Узунова и Вяра Дойчева. Своята предучилищна подготовка успешно завършиха 21 деца.

На специално тържество те показаха пред своите родители и близки умения по рецитиране, пеене и танцуване. В празничната програма всяко дете се изяви по няколко пъти със стихотворения за всяка буква и за цифра. Като изненада прозвуча интересна песен за гласните букви, изпята на непознат измислен език, научена неочаквано бързо от малчуганите.

В богата музикална програма прозвучаха песни за красотата на родната земя, за приятелството, за всички букви в азбуката, за цифрите, за математиката, за молива и други песни. Изненада за всяко дете беше получаването на балон, в който беше скрита различна задача. Задачките бяха по математика, по родна реч и по околен свят, като не беше позволено никакво подсказване. Бъдещите първокласници, независимо от сложността на задачката, се справи успешно и накрая получиха удостоверение, с което може да започнат своето обучение в в голямото училище.

Някои от децата вече самостоятелно са се научили да четат, остава да се научат и да пишат. Те изиграха и няколко танца, свързани с тяхното обучение, а накрая показаха, че вече са усвоили основите на чужди езици, като изпяха песни на руски и на английски език, които изучаваха факултативно тази година. Някои от децата имаха допълнително часове  по карате и спортни танци, за което получиха похвали от ръководители и учители. И както при всеки бал, всичко завърши с танци, хапване и пийване, а учителките получиха много благодарности, цветя и подаръци от доволните родители на техните възпитаници.

ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС   Отпразнува празника на детето в Челопеч и Крумовград
Prev Post ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС Отпразнува празника на детето в Челопеч и Крумовград
В ДЕНЯ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ
Next Post В ДЕНЯ НА ОБЩИНА ЧЕЛОПЕЧ
Related Posts

Leave a Comment: