РОТАРИАНЦИ ОТ СТАРА ЗАГОРА Посетиха Копривщица и се срещнаха със свои колеги от Пирдоп

  • 0
  • 728 преглеждания

На 4 март (петък), само ден след националния празник на Република България, членове на Ротари клуб „Берое“ от Стара Загора посетиха Копривщица. Те бяха посрещнати от Елена Чумпова, която им беше гид из възрожденския град.

Ротарианците поднесоха цвета на Мавзолея-костница на Априлци. Целта на пребиваването им в Копривщица, споделиха те, е да се посетят къщите-музеи. И да се поклонят пред паметта на героите от Априлското въстание 1876 година и падналите в Освободителната Руско-турска война 1877 - 1878 година. Посещението в Града на първата пушка е по техния проект „Родолюбие“.

В следобедните часове старозагорци имаха приятелска среща със своите колеги от Ротари клуба от гр. Пирдоп. Тя се състоя в комплекс „20-ти Април“, който се намира на историческия площад в Копривщица, носещ същото име. Гостите от Стара Загора споделиха, че им предстои след това посещение в гр. Карлово и среща с колегите им там. Зареждащи са такива екскурзии като във Вашия град и възрожденско Карлово, казаха ротарианците от Загоре, преди да поемат по екскурзоводния път на Копривщица.

В ОБЩИНА АНТОН  Голям огън и кукери на Сирни Заговезни в Община Антон
Prev Post В ОБЩИНА АНТОН Голям огън и кукери на Сирни Заговезни в Община Антон
БАБА МАРТА   В детската градина и в училището в Копривщица
Next Post БАБА МАРТА В детската градина и в училището в Копривщица
Related Posts