БЪЛГАРСКАТА МИННО-ГЕОЛОЖКА КАМАРА Отличи „Елаците-Мед“ в категория „Иновации“

  • 0
  • 93 преглеждания

„Геотехмин“ получи награда за корпоративна социална отговорност, г-жа Кети Кирова е с персонална награда

Българската минно-геоложка камара обяви, по традиция в Деня на миньора – 18 август, годишните си награди. „Елаците-Мед“ АД е с отличие в категория „Иновации“, а „Геотехмин“ ООД – в категория „Корпоративна социална отговорност“ за своята Благотворителна програма „Българските добродетели“. Г-жа Кети Кирова, финансов директор и член на УС на „Елаците-Мед“ АД, получи персонална награда за принос къмминерално-суровинната индустрия.

Компанията Елаците-Мед е удостоена с годишната награда за иновации за проекта „Разработване на оптимално календарно развитие чрез специализиран минен софтуер за стратегическо минно планиране HxGN, MinePlanTM 3D“, използван в рудник „Елаците“.“ През 2019 г., на базата на натрупания опит от поколения специалисти от Група ГЕОТЕХМИН, инженерно-техническият състав на Елаците-Мед направи стъпка напред към по-ефективно проектиране. С внедряването и развитието на тази интелигентна система за автоматизирано създаване на производствени графици, се осъществява постоянна комуникация между работещите в рудник „Елаците“ и производствените машини в реално време. Разработването на множество различни сценарии позволява да се постигне най-ефективно оползотворяване на природните ресурси с максимална производителност.

Българската минно-геоложка камара удостои г-жа Кети Кирова – финансов директор и член на Управителния съвет на Елаците-Мед АД, с персонална награда за принос към минерално-суровинната индустрия. Г-жа Кирова е активен член на Постоянната комисия по финансова и икономическа политика в организацията и получава почетна статуетка „Пламък“.

С плакет и грамота за Корпоративна социална отговорност беше отличено „Геотехмин“ ООД за Благотворителната програма „Българските добродетели“. Тя е основана през декември 2018 г. от проф. дтн инж. Цоло Вутов, като в нея участват и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Програмата има за цел да подпомага значими каузи, насочени към духовността и опазване на историческата памет, образованието, изкуството, науката, създаване на по-развита инфраструктура, подкрепа и запазване на интелектуалния потенциал в страната, подпомагане на различни социални дейности, опазване и възстановяване на природата в страната и др.

ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“  Подписа договор с Община Златица
Prev Post ФУТБОЛЕН КЛУБ „СРЕДНОГОРЕЦ 2016“ Подписа договор с Община Златица
ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР КЪМ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – КОПРИВЩИЦА
Next Post ДУХОВИЯТ ОРКЕСТЪР КЪМ СУ „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ – КОПРИВЩИЦА
Related Posts

Leave a Comment: