ЧПГЧО приключва учебната година с успех Много добър 5.35

  • 0
  • 108 преглеждания

На 28 юни в големия салон на читалище „Напредък“ – Пирдоп официално бе закрита отминалата вече 2018 – 2019 учебна година и бяха връчени дипломите на зрелостниците от ЧПГЧО – Челопеч. Гости на събитието бяха изпълнителният директор на компанията – майка на елитната езикова гимназия – „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ д-р инж. Илия Гърков, родители и приятели на завършващите и възпитаниците на учебното заведение.

Випуск 2019 беше поздравен от учениците от 8 Б клас, които представиха „Венецианският търговец“ по Шекспир на английски език и Мадлен Нисторова от 10 А клас, която изпълни песента на Росица Кирилова, посветена на любимата учителка.

Обстойно изложение по резултатите от обучението на учениците направи директорът на Николай Кръстев. В ЧПГЧО деветнадесет педагози подготвят 138 ученика, като общият успех на гимназията за годината е Много добър 5.35.  Резултатът е по-добър от предишната учебна година, когато е бил Много добър 5.29. Всички класове имат успех над 5.00, което отдавна не се е случвало, каза г-н Кръстев.

Най-висок е годишният резултат на IX Б клас – Отличен 5.57, който е лидер и първенец в училището. Втори са зрелостниците от XII Б клас с Много добър 5.46, а трети се нареждат Х Б клас – с Много добър 5.43. Най-малките гимназисти завършват, за 8 А клас – с Много добър 5.25, а връстниците им от 8 Б клас са постигнали Много добър 5.15. Пълните отличници тази година са 15 на брой. На матурите отлични резултати са постигнали абитуриентите Цвета Панджерова и Божидар Топчийски. Преподавателите в училището са писали 1520 оценки на възпитаниците си, като шестиците са 832, което е над 60 % от общия брой, каза г-н Кръстев. Специални адмирации той изрази към възпитаниците на училището, спечелили през тази учебна година национални и международни конкурси и състезания: Симона Кючукова, Лия Цанева, удостоена със специалната награда на Българската Патриаршия в конкурса „Възкресение“ на МОН и БПЦ, в раздела по фотография, Ренета Павлова и Цветина Георгиева, спечелила за втора поредна година и единствена в страната досега постигнала този успех в състезанието по български език и литература. Директорът на ЧПГЧО отправи поздрави и към нейните преподаватели – Евгения Георгиева и Биляна Бечева, които са й помогнали да стане национален първенец на този престижен форум.

Похвали бяха отправени и към участниците в проектите, по които работи учебното заведение – партньорството с учебно заведение от Испания, националното състезание по английски език на университета в гр. Кембридж, в което успех са постигнали Благой Симандов от VIII Б клас и Аня Кесякова от IX Б клас. ЧПГЧО продължава да е посланик на Европейския парламент, каза Николай Кръстев, а Клубът по творческо писане издаде своята четвърта книга.

След обстойната статистика директорът г-н Кръстев премина към връчване на дипломите на зрелостниците, които младите хора са защитили с труда си през петте години в ЧПГЧО. Поздравление към тях и възпитаниците на  училището отправи д-р инж. Илия Гърков, който връчи дипломите на тримата първенци на Випуск 2019 на гимназията – Цвета Панджерова, Ивана Гъркова и Божидар Топчийски, заедно със специалните статуетки и пръстени, както и на отличниците от останалите класове.

Всеки един от абитуриентите получи и традиционната шапка – знак за приключилото обучение в гимназията. Направени бяха и много снимки за спомен от вълнуващото събитие.

Обреден курбан в Ламбовската махала
Prev Post Обреден курбан в Ламбовската махала
В АТПГ ЗЛАТИЦА  Започва приема на нови ученици по проекта за дуално обучение
Next Post В АТПГ ЗЛАТИЦА Започва приема на нови ученици по проекта за дуално обучение
Related Posts

Leave a Comment: