ДЕТСКАТА ГРАДИНА В МИРКОВО Официално получи името „Дора Габе“

  • 0
  • 117 преглеждания

Обновената детска градина в с. Мирково беше официално открита с мило тържество. Ремонтът на детското заведение е бил предвиден от общината от преди осем години, но е бил отлаган по различни причини. Ремонтните работи през 2016 г. са с възложител община Мирково, финансирането е изцяло поето от „Елаците-Мед”, а изпълнител е фирма „Геострой”. По проект, изготвен от общината и с решение на ОбС Мирково, ремонтните работи започнаха това лято и продължиха три месеца. Обновлениетко на сградата включва ремонт на покрива, изграждане на поликарбонатна козирка, ремонт на терасите, цялостно саниране с направа топлоизолационна мазилка и външно боядисване. От миналата година сградата е с нова дограма, извършен е ремонт на кухнята и е подменена парната и електрическата инсталация. Обзавеждането е изцяло със съдействието на „Елаците-Мед”. Сега детското заведение е по-топло, покривът не тече, а децата и персоналът работят при по-благоприятни условия.

Гости на тържеството бяха кметът на общината Цветанка Йотина,  старши експерт по професионално образование към РУО Софийска област Вергиния Йорданова, представители на „Елаците-Мед” и „Геострой”, общински съветници, служители на общинска администрация, родители и близки. Гостите бяха посрещнати с питка и чубрица, а малчуганите от всички групи изнесоха програма от песни, танци и стихове, подготвени специално за случая. Децата изпълниха блестящо своя патриотичен танц и танцът на пчеличките. С водосвет, отслужен от ставрофорен свещеноиконом хаджи Йордан Георгиев,   детската градина официално беше кръстена „Дора Габе”, след което всички бяха поръсени със светена вода за здраве и благополучие.

Директорката на детското заведение Пепа Узунова благодари сърдечно на всички дарители, на общината и общинското ръководство за оказаното съдействие и помощ, на родителите, дошли на тържеството и на децата за участието. В знак на признателност на дарителите бяха връчени красиви плакети. Плакети получиха кметът на общината Цветанка Йотина, а на представителите на компанията за проф. д-р Цоло Вутов от „Геотехмин”, изпълнителните директори на „Елаците-Мед” инж. Добри Цветков и инж. Драгомир Драганов, инж. Владимир Вутов от „Геострой”. Кметът г-жа Йотина благодари за оказаното внимание и увери, че общината ще продължава да оказва съдействие и занапред. Сега обновената детска градина грее като слънцето, изрисувано на фасадата й, готова да приема, обучава и възпитава най-малките жители на общината.

НАЦИОНАЛНИЯТ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА  Вписан първи в добрите практики на ЮНЕСКО
Prev Post НАЦИОНАЛНИЯТ СЪБОР В КОПРИВЩИЦА Вписан първи в добрите практики на ЮНЕСКО
Next Post Насилие над дете и в село Мирково
Related Posts

Leave a Comment: