ДЕЦА СЪБРАХА КАПАЧКИ За инициативата „Пресичай безопасно с Боби и Кели“

  • 0
  • 123 преглеждания

Малчуганите от Група „Мечо Пух“ на Детска градина „Вяра, Надежда, Любов“ в гр. Златица, с ръководители Нели Божинова и Мария Стоянова, предадоха на 18 април на представители на Инър Уйл Клуб – Пирдоп четиринадесет големи пластмасови туби, пълни с капачки, в подкрепа на тяхната инициатива „Пресичай безопасно с Боби и Кели“.

Идеята им да започнат събирането на пластмасовите отпадъци се зародила на 21 ноември миналата година – Денят на християнското семейство. А по намеренията на децата да се оползотворят вторично ненужните вече капачки, се запалили и родителите им, баби и дядовци, близки и приятели, дори хора от други градове и селища, които със съпричастие, ентусиазъм и удоволствие помагали на момичетата и момчетата от Група „Мечо Пух“ да съберат колкото могат повече от тях.

От името на дамската благотворителна организация тубите с капачките бяха получени от Снежана Янева и Антоанета Кафеджиева, чеърмен на  Дистрикт 248 - Инър Уйл Клуб Бълария. Г-жа Янева зарадва малките си домакини с подарък от ефектни и красиви изработени от самата нея фигурки на животинчета и други същества, които те приеха с радост и удоволствие.

По инициатива на клуба на няколко места в Пирдоп и Златица са поставени метални контейнери във вид на сърца, в които граждани събират пластмасови капачки. Досега дамите вече 3 пъти са освобождавали тези съдове, след като са се напълнили, и са ги подготвили за предаване, съобщи президентът на Инър Уйл Клуб – Пирдоп Любов Станулова.

ФУТБОЛИСТИТЕ – ВЕТЕРАНИ НА МИРКОВО  Спечелиха първото място в традиционен турнир
Prev Post ФУТБОЛИСТИТЕ – ВЕТЕРАНИ НА МИРКОВО Спечелиха първото място в традиционен турнир
В СЕЛО КАМЕНИЦА  Отбелязаха 143-годишнина от Априлската епопея
Next Post В СЕЛО КАМЕНИЦА Отбелязаха 143-годишнина от Априлската епопея
Related Posts

Leave a Comment: