Гости от цяла България в Копривщица

  • 0
  • 88 преглеждания

Хиляди българи избраха да отпразнуват националния празник на страната – 3 март, в Копривщица, за да почетат паметта на загиналите за освобождението ни от османско робство. Българският трибагреник гордо и достойно се развяваше на този ден на общински институции и на домовете на копривщенци.

На историческия площад „20 Април“ тържеството започна с химна на Република България, в изпълнение на духовия оркестър към СУ „Любен Каравелов“. Тази година слова и възпроизвеждане на моменти от освобождаването на възрожденския град от руските войски нямаше. Краткото тържество продължи с прекрасните възрожденски и патриотични маршове.

На Мавзолея на Априлци бяха поднесени цветя и венци от кмета на Община Копривщица, Дирекция на музеите, читалище „Хаджи Ненчо Д. Палавеев“. След което гостите на Града на Първата пушка се отправиха към къщите-музеи. Пристигналите с личните си автомобили българи бяха толкова много, че беше запълнен целият паркинг в северната част на града. Редицата от коли достигаше от южната част до северната на Копривщица, че и извън града.

Мартенички за малки и големи в Мирково
Prev Post Мартенички за малки и големи в Мирково
МИРКОВСКИТЕ ВЕТЕРАНИ  С ново впечатляващо представяне на футболния терен
Next Post МИРКОВСКИТЕ ВЕТЕРАНИ С ново впечатляващо представяне на футболния терен
Related Posts

Leave a Comment: