Грамоти и медали за педагозите в Копривщица

  • 0
  • 111 преглеждания

Тържествата, посветени на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост в Копривщица, по традиция се отбелязват в двора на СУ „Любен Каравелов“. Кметът на общината Генчо Герданов,  директорите на ДГ „Евлампия Векилова“ и на Дирекция на музеите - Пенка Иванова и Кунка Неделева, Галитьон Кесяков - председател на читалищното настоятелство, отец Богомил от църквата „Свето Успение Богородично“ уважиха събитието.

Празничното утро започна с химна на Република България в изпълнение на духовия оркестър към училищната институция. „Всяка година 24 май идва със своята тържественост, пренесъл възрожденския си дух със годините, утвърдил се като най-светлия, най-съкровения, най българския празник-денят на буквите, на просветата, на духа, отбеляза в словото си директорът на СУ „Любен Каравелов“ Бойка Дюлгярова. Поздравителни адреси към колективите на учебните заведения във възрожденския град поднесоха Генчо Герданов, Кунка Неделена, Галитьон Кесяков. Прочетен бе и поздравителния адрес от изпълнителния директор на „Елаците Мед“ АД инж. Драгомир Драганов.

Кметът на г-н Герданов поднесе букети цветя на ръководителите на просветните и културни институции в Копривщица и на учителките Спаска Лазарова-Костевска и Мария Иванова. Г-жа Бойка Дюлгярова връчи грамоти и медали на ученици и учители, представили достойно образователната институция през учебната година в състезания и олимпиади. Ученици от начален курс поднесоха поетичен рецитал.

Последваха вълнуващите моменти на предаване на училищното знаме. Зрелостниците Никола Стрелков, Катя Келчева и Цветелина Киндекова предадоха светинята на единадесетокласниците Антонио Азманов, Гергана Тодорова и Иван Доганов. Тържеството завърши с изпълненията на мажоретния и духовия състав към СУ „Любен Каравелов“.

В МИРКОВО  Седмокласници със сълзи в очите се разделиха с родното училище
Prev Post В МИРКОВО Седмокласници със сълзи в очите се разделиха с родното училище
В ОУ – ЧАВДАР  Почит и слава към братята Кирил и Методий
Next Post В ОУ – ЧАВДАР Почит и слава към братята Кирил и Методий
Related Posts

Leave a Comment: