И ВЪЗРОЖДЕНСКИЯТ ГРАД КОПРИВЩИЦА С контейнери за пластмасови капачки

  • 0
  • 131 преглеждания

Под надслов „Бъдеще за Копривщица“ на 24 април беше реализиран проекта, който е инициатива на Община Копривщица и ПП ГЕРБ във възрожденския град. Закупени са два контейнера за събиране на пластмасови капачки.

Целта на проекта е градът да бъде запазен чист, да се съхрани природата за поколенията. Чрез тази инициатива, споделя председателят на Общински съвет – Копривщица, Борис Подгорски, ще ни накара да бъдем по-отговорни и да живеем пълноценно. На контейнерите са поставени снимки от някои от емблематичните места на Копривщица. Събраните от предаването на пластмасовите отпадъци средства ще бъдат насочени към финансиране на местни културни изяви.

Контейнерите са монтирани на кооперативния пазар и в градината до историческия площад „20 Април“ във възрожденския град. Предприети са действия от страна на инициаторите за събиране на средства за закупуване на трети контейнер. Той ще бъде поставен в южната чест на града, по посока към гр. Стрелча. Доброволци вече дариха първите суми за реализирането на тази идея.

НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ГАРА В СЕЛО АНТОН  Горяха хиляда траверси
Prev Post НА ЖЕЛЕЗОПЪТНАТА ГАРА В СЕЛО АНТОН Горяха хиляда траверси
В ОБЩИНА ПИРДОП  Започна подготовката на тревните площи за обезпаразитяване
Next Post В ОБЩИНА ПИРДОП Започна подготовката на тревните площи за обезпаразитяване
Related Posts

Leave a Comment: