ИНЖ. АСЕН ЗГУРОВСКИ Удостоен посмъртно за Почетен гражданин на Община Златица

  • 0
  • 142 преглеждания

В Деня на българската община – 12 октомври, на церемония в кабинета на кмета в Общинска администрация – Златица, инж. Стоян Генов и председателят на общинския съвет инж. Любомир Цветков, връчиха знака и решението на общинските съветници за удостояване на инж. Асен Згуровски посмъртно със званието „Почетен гражданин“. Предложението за това признание е на общинския съветник Елена Герасимова, а на събитието присъстваха съпругата Ива Георгиева, синовете Деян и Асен Згуровски Младши, майката, сестрата Райна Згуровска, както и неговите близки приятели Добрина Гайтанджиева, Сашка Кърпарова, общинският съветник Елена Герасимова, директорът на Дирекция „Финанси“ в общината Анна Ланкова.

Кметът инж. Стоян Генов заяви, че за инж. Асен Згуровски трябва да се говори в днешно време, защото е оставил трайна следа в политическия, културния и спортния живот на Община Златица. „Той е голям човек, пример за подражание към всички нас!“ – каза инж. Генов. И сподели лични впечатления за отношенията си с Асен Згуровски през мандата 2011 – 2015 г. като общински съветници, когато са работили заедно за развитието и просперитета на общината. Той е инициаторът на създаването и двигателят на израстването на Детско-юношеската школа на Футболен клуб „Средногорец 2016“, негова е и идеята за създаване на отбор, който да участва в мъжкото направление на този спорт и това се случи, каза инж. Генов. „Той е земен, естествен, обаятелен човек, който остави в сърцата ни живо пламъчето на обществения живот“, заяви инж. Стоян Генов.

С вълнение за общуването си с Асен Згуровски говори и Сашка Кърпарова, която подчерта, че е загубила близък приятел. Удостояването му със званието „Почетен гражданин“ е израз на уважението към него, и че Асен Згуровски живееше с проблемите на местната власт и хората. Работеше и помагаше на всички да се случват само хубави неща. Загубихме един прекрасен човек, който можеше да даде много на този град, сподели тя.

Кметът инж. Стоян Генов връчи знака за Почетен гражданин с трикольорна лента на Асен Згуровски Младши, с пожеланието да бъде достоен наследник на своя баща. Председателят на ОбС – Златица инж. Любомир Цветков прочете решението на общинските съветници за удостояването му и го предаде на съпругата на инж. Асен Згуровски – Ива Георгиева. Г-жа Георгиева благодари за високото признание и изрази увереността си, че делото му да се развива спортът и футболът в Златица ще бъде продължено и надградено.

Инж. Асен Згуровски се удостоява с високото звание с Решение № 187, прието на 29 април 2021 г. с пълно единодушие на проведено от разстояние поименно гласуване на тринадесетте общински съветници за активната му гражданска позиция и за изключителния принос за развитието на спорта в общината. Кметът инж. Генов връчи на съпругата на Асен Згуровски – г-жа Георгиева, паричната сума, която съгласно т. 3 от решението на местните законодатели, е част от наградата.

В ЗЛАТИЦА  Шестнадесет служители на общината получиха плакети
Prev Post В ЗЛАТИЦА Шестнадесет служители на общината получиха плакети
ЛЮБОМИР АНГЕЛОВ И МАРИЯ ИВАНОВА ОТ ПИРДОП  Втори на Националния офроуд-шампионат в Самоков
Next Post ЛЮБОМИР АНГЕЛОВ И МАРИЯ ИВАНОВА ОТ ПИРДОП Втори на Националния офроуд-шампионат в Самоков
Related Posts

Leave a Comment: