КОПРИВЩЕНЦИ И СТУДЕНТИ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА СУ „СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

  • 0
  • 123 преглеждания

Положиха цветя пред гроба на политика и държавника Петко Каравелов

На 6 февруари, по инициатива на „Студентско общиство по конституционализъм и демокрация“ към Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в църквата „Св. Седмочисленици“ в София се отслужи заупокойна молитва и литургия в памет на големия български държавник и политик Петко Каравелов. Проф. Георги Близнашки, ръководител на студентския клуб, бе сред инициаторите на събитието. В храма бяха още кметът и заместник-кметът на Община Копривщица – Генчо Герданов и инж. Тони Малинов, директорът на Дирекция „ТСУ“ към общинска администрация инж. Османи Родригес, съпругата на копривщенския кмет - Людмила Герданова, и музейните служители Мария Караниколова, Делка Гугова, Рени Пачева, Елена Лудова и Лушка Лудова, от родния град на политика.

Възпоменателното събитие бе уважено и от проф. Искро Косев, Гео Кукудов, проф. Николай Цанков и Надя Искрова Косева и адвокат Валентин Брайков – копривщенци, живеещи в столицата. Службата в храма изнесоха архимандрит Василий – протосингел на Софийска митрополия, отец Ангел Ангелов – духовен надзорник на Софийска митрополия и отец Николай Коцев, който служи в храм „Свети Седмочисленици“ в София.

След заупокойната служба студентите, копривщенци и уважилите честването се отправиха към гроба на Петко и Екатерина Каравелови, който е в непосредствена близост до храма. Слово в памет на политика Петко Каравелов произнесе Гергана Тодорова – студент в Юридическия факултет на Софийския университет. Архимандрит Василий и проф. Георги Близнашки, според християнските традиции, преляха гроба на българския държавник и министър-председател с вино. Цветя поднесоха всички присъстващи. Венец на гроба на Петко Каравелов поднесоха и студентите от 2 курс на Юридическия факултет. Направена бе обща снимка за спомен.

ГУВЕРНЬОРЪТ НА ДИСТРИКТ 2482 БЪЛГАРИЯ  Приветства инициативи на Ротари клуб Пирдоп
Prev Post ГУВЕРНЬОРЪТ НА ДИСТРИКТ 2482 БЪЛГАРИЯ Приветства инициативи на Ротари клуб Пирдоп
В СЕЛО МИРКОВО  Обновена кухня дава безплатен обяд на хора в неравностойно положение
Next Post В СЕЛО МИРКОВО Обновена кухня дава безплатен обяд на хора в неравностойно положение
Related Posts

Leave a Comment: