Малчугани продаваха благотворително на Великденски базар

  • 0
  • 118 преглеждания

Навръх Разпети петък пазарът на грънци в Златица се пръсна из централата градска част и привлече множество домакини и деца, които, спазвайки традицията, избираха и купуваха най-различни стоки. Очаквано, най-настоятелни в пазаруването бяха децата, за които имаше изобилие от керамични петлета, зайчета, пиленца, свирки, кошнички, катерички, касички и още десетки хубави неща.

Дамите бяха по-придирчиви и се спираха предимно пред саксии, кашпи, гювечи, градински джуджета и фигурки, домакински съдове. А търговците предлагаха всичко що душа иска – имаше украшения, полезни гледжосани чинии, чаши, вази, лейки, кофи, цели сервизи и т.н. За да бъде уважена традицията гражданите първо отиваха на църква и след това пристъпваха към пазар. А сергиите бяха примамливо натрупани със стоки за малки и големи.

Не липсваха и щандове с благотворителна цел. Малчуганите от Детска градина „Вяра, Надежда, Любов” за поредна година предлагаха на усмихнатите купувачи своите чудесни произведения на изкуството, изработени с вещина и усърдие от колектива на детското заведение и малките им помощници. Хората се трупаха пред щанда и оставяха с топло чувство на изпълнен дълг своята лепта за благотворителните цели на децата. Малките палавници, заедно със своите преподавателки Тинка Серафимова и Петранка Станикина, предлагаха от сърце, изработените от сръчните им ръчички предмети. Всички предложения на децата бяха красиви, стилни и въздействащи. За в. „Регион“ групата от ранобудни продавачи сподели, че събраната благотворителна сума ще се използва за подобряване естетическата среда в детската градина.

Великден в Копривщица
Prev Post Великден в Копривщица
НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК В ПИРДОП
Next Post НА РАЗПЕТИ ПЕТЪК В ПИРДОП
Related Posts

Leave a Comment: