МИРКОВЧАНИ Честваха двама светии

  • 0
  • 115 преглеждания

В два последователни дни мирковчани честваха двама светци на християнската църква. В понеделник беше отдадена почит към Свети Сисой, който се смята за покровител и пазител на децата. Въпреки голямата жега на едноименния параклис се събраха много хора. Отец Николай отслужи празничен водосвет и освети дадения за здравето на всички курбан.

На оброчището и на параклиса хората палеха свещи за здраве и поднасяха цветя в знак на благодарност към светията. Храмът е напълно завършен и изографисан, оформена е градинка с цветя. На светеца няма други посветени  храмове в страната,  което го прави уникален.

На следващия ден – 7 юли, в параклиса на Света Неделя отново беше извършена литургия и отслужен празничен водосвет от отец Николай Славчев, който поръси присъстващите със светена вода за здраве. Както и предишния ден, в храма се събраха много мирковчани, дошли да почетат светицата. Сред тях имаше и няколко именници – малката Неделя, Недялко и неговата баба Недялка, които почерпиха за здраве с питки, бонбони, сладкиши и други лакомства. Божият дом остана отворен за миряните през целия ден.

ОФРОУД – СЪБОР  На „Хайдушка поляна“ край възрожденския град
Prev Post ОФРОУД – СЪБОР На „Хайдушка поляна“ край възрожденския град
МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“  Първенец е ФК „Орлин“
Next Post МИНИ ФУТБОЛНА ЛИГА „СРЕДНОГОРИЕ“ Първенец е ФК „Орлин“
Related Posts

Leave a Comment: