НА КОНКУРС В ОБЩИНА АНТОН Избраха Цар на виното за 2019 година

  • 0
  • 123 преглеждания

За девета поредна година жителите на село Антон имаха възможността да се включат в конкурса за производители и ценители на хубавото вино под мотото „С любов към виното и любовта”. Организаторите от читалище „Христо Ботев” пренесоха присъстващите на празника във времето на римляните, гърците и всички народи след тях, които са почитали вкуса и блаженството на опияняващата напитка. Празникът се състоя на 16 февруари в едно от местните заведения и беше посветен на Трифон Зарезанпокровител на лозарите. Събитието беше уважено от повече от тридесет човека, сред които председателят на Общинския съвет инж. Николай Маджаров, жители и гости на селото, приятели на организаторите от Народно читалище „Христо Ботев”.

В конкурса можеше да се включат всички производители на вино от село Антон. Произведените вина и участниците бяха представени пред авторитетно жури от ценители на хубавото вино, а победителят след това бе отличен с приза „Цар на виното 2019”. Честа да оценяват предоставените на конкурса различни видове еликсири от грозде имаха дългогодишните винопроизводители Иван Петков, Цветан Велков, както и отец хаджи Недко Бръмбаров.

Тази година приза „Цар на виното” заслужено спечелиха двама от претендентите за отличието – Симо Минев и Николай Николов. Те заслужено си поделиха първата награда със своите червени вини, богати на цвят, аромат и вкус. И получиха грамота за Цар на виното за 2019 г. Второто и третото място в надпреварата беше за Валентин Петров, който също получи грамота от организаторите. От общинския съветник от БСП Андрей Симов отличените в конкурса тази година получиха по едно дървено буре, в което догодина да съхраняват своето вино и то да стане още по-хубаво.

За да участват в конкурса „С любов към виното и любовта”, производителите трябваше да предоставят минимум 1 литър от своето вино в бутилка, придружена с етикет, на който са изписани имената на стопанина, годината на производство и сортът, от който е направено то.

С добро настроение и изобилие на танци, вечерта премина в множество приятни за присъстващите мигове. Адмирации към организаторите от читалището и на председателя на настоятелството Донка Николова, изказаха присъстващите на вечерта. Поздрави получи и Цвятко Лумбев, който активно се включи в събитието и тази година. А празникът завърши с множество наздравици, благопожелания дегустации на вина, както и веселие, приключило по малките часове на нощта.

ФОЛКЛОРЕН ЦЕНТЪР „ЧАВДАР”  С наградата на публиката в конкурс за сграда на годината
Prev Post ФОЛКЛОРЕН ЦЕНТЪР „ЧАВДАР” С наградата на публиката в конкурс за сграда на годината
КОПРИВЩЕНЦИ И БЪДЕЩИ ЮРИСТИ  На поклонение на гроба на Петко Каравелов в София
Next Post КОПРИВЩЕНЦИ И БЪДЕЩИ ЮРИСТИ На поклонение на гроба на Петко Каравелов в София
Related Posts

Leave a Comment: