НА ПЪРВИ НОЕМВРИ „Аурубис България“ отвори врати за деца на работещи в компанията

  • 0
  • 50 преглеждания

По повод Деня на народните будители, на 1 ноември най-голямата компания в Югоизточна Европа за производство на мед и медни продукти – „Аурубис България“, отвори вратите на фирмата за децата на своите служители, които участваха в проекта „Гордея се с труда на моите родители“. Гостите на дружеството – повече от 65 деца, ученици от първи до седми клас в учебните заведения в гр. Златица и гр. Пирдоп, бяха посрещнати от екип от дружеството. Разделени по възрасти на три групи, за всеки от състава й имаше специален обозначителен знак – синя, жълта и зелена триъгълна кърпа.

В приемната зала на компанията децата бяха приветствани от директор „Човешки ресурси“ на „Аурубис България“ Анелия Димова, която ги поздрави с Деня на народните будители и представи пред тях своите колеги – Янка Захариева, Полина Марковска, Велина Георгиева, Янко Бонев, Марияна Върбанова, Надя Николова, Илина Урукова и Елмира Василева, които в продължение на няколко часа бяха неотлъчно със своите млади посетители.

С помощта на кратък видеофилм, подготвен специално за Деня на отворени врати за деца, гостите бяха запознати с приложенията на медта в живота на хората, и научиха, че няма уред, машина или мобилен телефон, който да не съдържа най-използвания метал от древността до днес. С мултимедийна презентация инж. Янко Бонев от отдел „Инженеринг“ разказа за професията на металурга, в която се съчетават всички знания и умения на много други специалисти и професии – строител, електроинженер, химик, механо- и компютърен инженер. Децата показаха завидни знания по тяхното място в съвременното развитие на индустрията и помогнаха с отговорите си на инж. Бонев два ги обясни на всички на разбираем език. В основата на развитието на Човечеството са мечтите на хората, благодарение на които те стават изобретатели, създатели и творци на проекти, каза той. А те водят към прогрес и следващи стъпки в усвояването на природните богатства и приложението им в индустрията, за да са в полза на всички.

След разказ за безопасното придвижване по време на обиколката си из завода, всяка от трите групи работи самостоятелно. Първата, която включваше най-малките – от 7 до 9 години, имаше възможността най-напред да разговаря със специалните гости на Деня на отворени врати за деца на „Аурубис България“ – влогърите Павел и Христо, по темата „Защо е интересно да си инженер?“. От тях малчуганите научиха интересни факти от историята и постиженията на компанията.

По същото време по-големите – 10 – 11-годишните ученици работиха на Станция „Инженеринг“, където се запознаха с работата на своите домакини и сглобяваха фигури от ЛЕГО – елементи. За третата група – ученици на 12 до 14 години, бе проведена обиколка из завода за запознаване с производството и модерното оборудване на компанията.

Всяка една от групите премина през трите етапа на организация на Деня на отворени врати, след което се състоя отново обща среща за споделяне на впечатленията от запознанството на децата с работните места на техните родители и отпътуването им към вкъщи.

Балотаж в Община Копривщица
Prev Post Балотаж в Община Копривщица
НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В СРЕДНОГОРИЕТО
Next Post НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ В СРЕДНОГОРИЕТО
Related Posts

Leave a Comment: