НАЙ-МАЛКИТЕ ЖИТЕЛИ НА КОПРИВЩИЦА С подаръци за рожден ден на детската градина

  • 0
  • 98 преглеждания

На 19 ноември възпитаници и педагози от Детска градина „Евлампия Векилова“ в Копривщица отбелязаха 63-годищнината на детското заведение. Гости на тържеството бяха кметът и заместник-кметът на общината Бойка Дюлгярова и Тони Малинов, председателят на общинския съвет Борис Подгорски, директорът и помощник-директорът на СУ „Любен Каравелов“ Пенка Кривиралчева и Христина Стрелкова, директорът, уредникът и фондовикът на Дирекция на Музеите Кунка Неделева, Светлана Мухова и Катя Мрънкова, председателят на читалищното настоятелство Галитьон Кесяков, Павлина Доганова – секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и бившите детски педагози Недялка Мухова и Кунка Косева.

Директорът  Пенка Иванова отбеляза, че 63 години детската градина приютява в своя приказен свят най-красивите цветя на възрожденския град – децата, открива им магията на шарените книжки, дарява им спокойствие и любов. И подчерта, че постигнатото от началото досега не е малко, но и занапред предстои много работа, за да бъде детското заведение все по-привлекателен център на педагогическо партньорство и сътрудничество. Г-жа Иванова пожела да не свършва вълшебството на детството.

Гостите поздравиха рождениците и им поднесоха цветя и подаръци. Пожелаха им здраве, щастливо детство, да учат много и станат достойни граждани на възрожденския град. Кметът на Община Копривщица г-жа Дюлгярова изрази надеждата си да има повече деца, а председателят на читалищното настоятелство покани най-малките граждани на Копривщица да посещават по-често читалищната библиотеката.

Възпитаниците на детското заведение представиха пред гостите си прекрасна програма. Влязоха във ролите на приказни герои – Червената шапчица и вълкът, Златната рибка  и бабата и дядото, Пипи Дългото чорапче, седемте козлета и майка им, и др. Много песни и игри съпътстваха тържеството. Най-вълнуващ бе моментът, когато в музикалния салон влезе тортата, подарък от колектива на Дирекция на музеите.

УЧЕНИЦИ ОТ СЕЛО АНТОН  Припомниха за ценностите и отговорностите на семейството
Prev Post УЧЕНИЦИ ОТ СЕЛО АНТОН Припомниха за ценностите и отговорностите на семейството
30 ГОДИНИ СЛЕД ПАДАНЕТО НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА    Изложба „Желязната завеса“ гостува в Пирдоп
Next Post 30 ГОДИНИ СЛЕД ПАДАНЕТО НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА Изложба „Желязната завеса“ гостува в Пирдоп
Related Posts

Leave a Comment: