Ниски температури и обилен сняг в Копривщица

  • 0
  • 107 преглеждания

Очакваният толкова време сняг превърна Града – музей в приказка, но и причини редица неудобства. Предприети бяха мерки за почистване пътната мрежа още през първата нощ на обилния сняг. За кратки периоди на 5 срещу 6 януари имаше прекъсване, през ранната вечер и късно през нощта, на електрическия ток. На 6 януари автобус между града и гара Копривщица претърпя авария. Същият ден между гара Копривщица и гара Антон е имало натрупани големи преспи, които са причината да бъде преустановено движение на влаковете до отстраняването им.

Пътуващи съобщаваха за закъснение с около един час от редовното разписание на железопътния транспорт. Копривщенци съобщават, че на 6 срещу 7 януари късно през нощта е имало паднали дървета по пътя от града до гарата, които са отстранени своевременно.

Прогнозите за спадане на температурите се отразиха и на възрожденския град. Макар да беше слънчево на 8 януари, термометрите на  метеорологичната площадка, измерени в 7:00 часа сутринта показаха минус 7 градуса по Целзий, а в 14:30 ч. беше измерено минус 1 градус, информира Мария Червенкова. По данни на метеоролозите събота срещу неделя – 8 срещу 9 февруари, през нощта температурите ще паднат рязко. Във възрожденския град в 7 часа сутринта в неделя Мария Червенкова беше измерила минус 12 градуса по Целзий. Денят след това беше слънчев, топъл  и безоблачен. Време, подходящо за туризъм и през почивните дни Копривщица посрещна и много гости от страната и чужбина.

До редакционното приключване на броя на в. „Регион“ бяха изразени предположения, че температурите през нощта срещу понеделник – 10 февруари, в Копривщица ще паднат отново доста под нулата, но прогнозите са за покачването им в новата седмица.

„ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“  Дари автомобили на общините от Средногорието
Prev Post „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ“ Дари автомобили на общините от Средногорието
В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ  Весело състезание с интересни щафетни игри
Next Post В СПОРТЕН КОМПЛЕКС „ХАРМОНИЯ“ – ЧЕЛОПЕЧ Весело състезание с интересни щафетни игри
Related Posts

Leave a Comment: