ОБЩИНИТЕ ОТ СРЕДНОГОРИЕТО Получиха основни хранителни продукти от „Елаците-Мед“

  • 0
  • 112 преглеждания

Инициативата се осъществява по Благотворителната програма „Българските добродетели“ в подкрепа на нуждаещи се хора

„Елаците-Мед“ АД, част от Група ГЕОТЕХМИН, продължава своята доброволческа мисия в помощ на нуждаещи се жители от Средногорието, като предприе поредна дарителска инициатива. Осигурени са основни хранителни продукти за социалните патронажи на общините Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица, Пирдоп, Антон и Копривщица.

Инициативата се осъществява по Благотворителната програма „Българските добродетели“ и е продължение на социалната политика на Група ГЕОТЕХМИН. Тя показва стремеж за подкрепа и съпричастност на „Елаците-Мед“ към трудностите, които изпитват местните власти и хората по време на продължаващата пандемия от Covid-19.

Освен за социалните патронажи, част от дарените основни хранителни продукти ще бъдат насочени от общинските власти и към хора в неравностойно положение, които ще получат пакети с боб, леща и ориз. Общото количество на продуктите за Средногорието надвишава 7 тона. Кметовете на общините от Средногорието благодариха за помощта, която идва в точния момент и ще бъде отново в подкрепа за социалните програми на общинските администрации, насочени към нуждаещите се. Те споделиха, че даренията на продукти от първа необходимост създават условия за по-лесно преодоляване на затрудненията, породени от здравната криза.

Дарените продукти отговарят на всички стандарти за безопасност на храните, утвърдени в  България. Продуктите бяха доставени и разтоварени с доброволен труд на служители от „Елаците-Мед“ и служители на общините. Община Етрополе също получи дарение от основни хранителни продукти преди Великденските и Гергьовденски празници с общо количество 2.5 т., като над 500 местни жители в нужда получиха пакети с боб, ориз и леща.

Ръководството на „Елаците-Мед“ е убедено, че само със съвместни усилия с местните общински ръководства могат да бъдат преодолени трудностите за хората в създалата се здравна криза.

В ДЕНЯ НА БИБЛИОТЕКАРЯ 11 МАЙ В ЗЛАТИЦА  Откриха барелеф и паметна плоча на Серафим Боянов
Prev Post В ДЕНЯ НА БИБЛИОТЕКАРЯ 11 МАЙ В ЗЛАТИЦА Откриха барелеф и паметна плоча на Серафим Боянов
„Аурубис България“   Проведе „Седмица на безопасността и здравето“
Next Post „Аурубис България“ Проведе „Седмица на безопасността и здравето“
Related Posts

Leave a Comment: